Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Painonnoston Suomen Cupin finaali

 
Painonnoston Suomen Cupin finaali

Kuusi Suomen parasta naisnostajaa ja kahdeksan parasta miesnostajaamme  kisailevat sunnuntaina 16.1. Lempäälässä  painonnoston Suomen Cupin voitosta. Finaaliin selviytyneet nostajat on karsittu vuoden 2010 arvokisa-tulosten perusteella. Neljän parhaan kilpailun sinclair-tasoituspisteiden mukaan nostajat on saatu paremmuusjärjestykseen. Lopullisen sijoituksen ratkaisee karsintatulosten keskiarvon ja finaalin pisteiden summa. Kaikki finalistit palkitaan Painonnostoliiton stipendeillä.

Naisten kilpailussa Heidi Harju on neljän pisteen johdossa ennen Anna Everiä. Neljä pistettä tarkoittaa näiden naisten painoluokassa, 58 kiloa, kolmea kiloa, joten taistelu voitosta tulee varsin tiukaksi. Myös pronssisijasta tullaan taistelemaan vahvasti, sillä Parkanon Sini Kukkonen ja Tampereen Jenni Puputti lähtevät kisaan tasapistein.

Miesten finaalissa Kalajoen 22-vuotias Miika Antti-Roiko on selvä ennakko-suosikki. Eroa 18-vuotiaaseen Milko Tokolaan on kuusi pistettä. Molemmat kärkinostajamme ovat viime kuukausina osoittaneet ennätyskuntoa, joten Lempäälän lavalla nähtäneen kotimaisia huipputuloksia. Miesten painonnostossa on tapahtunut viime aikoina selkeä sukupolven vaihdos, sillä finalistit, veteraani Jari Hirvosta lukuun ottamatta, ovat varsin nuoria. Jopa neljä nostajaa kahdeksasta on suosikki Antti-Roikoa nuorempia.

Cupin finaalin järjestää Painonnostoliiton Länsi-Suomen aluejärjestö Olympianostajat ry. Järjestöön kuuluvat Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen aktiiviset painonnostoseurat. Olympianostajat järjestää kuukausittain leirityksiä lähinnä nuorille nostajille ja rahoittaa toimintansa järjestämällä vuosittain kilpailuja. Järjestön puheenjohtajana toimii Jari Pohja Lempäälästä. Kilpailut Hakkarin Liikuntakeskuksessa Lempäälässä alkavat 16. tammikuuta kello 12.00.

Suomen Cupin finalistien lähtöpisteet:
Naiset       pist

Heidi Harju   KaVo  237,01
Anna Everi PuKa  232,98
Sini Kukkonen PaPu  206,55
Jenni Puputti TP  206,35
Meri Ilmarinen Lolif  191,25
Tuija Inkerö RoRe  171,73
   
Miehet      
Miika Antti-Roiko KJ  375,38
Milko Tokola RoRe  369,69
Mikko Kuusisto PaPu  349,02
Teemu Roininen LeKi  346,67
Sami Raappana RoRe  341,93
Eero Oja OAK  333,57
Jari Hirvonen Lolif  327,83
Robert Pirkkiö RoRe  313,20

Cupin lopulliset sijoitukset saadaan lähtöpisteiden ja finaalissa nostettujen pisteiden yhteissummana. Lähtöpisteet ovat vuoden 2010 neljän parhaan arvokilpailutuloksen keskiarvo.

Puntti-Karhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulleAnna Everi

28.4.1987
Tiedot


Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää