Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bewe ryöpytti Kärppiä

 
Bewe ryöpytti Kärppiä

Kotijoukkue romahti ottelun toisessa erässä

Porin Kärppien ja Bewe Sportin kohtaamisesta odoteltiin tasaista vääntöä, mutta jo ottelun toisen erän jälkeen ei kellään ollut enää epäselvyyttä ottelun voittajasta. Bewe hallitsi ottelun keskimmäistä erää suvereenisesti ja viimeiselle erätauolle mentiin vierasjoukkueen 4-12 johtolukemissa.

BEWE TULEE VAUHDILLA JA VIE AVAUSERÄN

Vierasjoukkue iski ottelun avausmaalin, kun pelikello näytti vasta aikaa 0-29. Harri Hautajoki ajoi maalille ja kun ensimmäinen veto ei vielä uponnut, niin toinen meni osin onnekkaasti sisään. Pallo pomppasi Joni Meskasen yli maaliverkkoihin. Kärppien tasoitus tuli kuitenkin nopeasti, kun ensiksi Jani Helppolainen pääsi laukomaan Niko Papinahon syötöstä, mutta hyvä veto ei vielä uponnut. Jälkitilanteesta pallo ajautui Papinahon kautta Samuli Sinervälle, joka pamautti pelin lukemiksi 1-1. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli muutama muukin paikka, mutta vasta viiden minuutin kohdalle se maalasi toistamiseen. Ville Setälä piti hyvin siniviivan ja toimitti pallon Niko Papinaholle. Tämän laukaus yllätti täydellisesti Bewen maalissa pelanneen Mikko Joensuun. Bewe löi höyryä tämän jälkeen lisää ja kotijoukkue oli koko ajan vaikeuksissa kovaa kiitävien hesalaisten kanssa. Harri Hautajoki tuli vauhdilla ja kun puolustajat laskivat maalivahdin eteen, oli Hautajoella helppo työ lyödä pallo maskista sisään. Tasoitusmaalista ehti kulua vain runsas puoli minuuttia, kun vieraat osuivat taas. Jaakko Niemensivu pääsi tulemaan helposti keskialueelta asti ja pallo oli taas porilaismaalissa. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi myös muutaman kerran maalipaikoille, mutta huono viimeistely ei tuonut kavennusosumaa. Sitten kävi niin, kun ei itselle kelpaa, niin kaveri tekee. Porilaishyökkäys lähti omalta alueeltaan pakittelemaan ja se menettikin pallon kohtalokkaasti Harri Hautajoelle. Hautajoki rynnisti pallon kanssa maalille ja lukemiksi vaihtuivat 2-4. Kärppien kavennus tuli runsaan minuutin kuluttua. Mika Ahonkivi syötti Papinaholle, joka tarjosi takaisin Ahonkivelle. Ahonkivi ei erehtynyt ja porilaiset olivat maalin päässä. Bewe teki vielä yhden maalin avauserään, kun se siirretyn rangaistuksen aikana sekoitti porilaispuolustuksen täydellisesti. Kärpät hukkasi tilanteessa vieraspelaajat tyystin ja Joakim Mether nosti ensimmäisen erän tilanteeksi 3-5.

TOISESSA ERÄSSÄ KENTÄLLÄ VAIN YKSI JOUKKUE

Toiseen erään tuli lisää luistelua kinttuihinsa kerännyt vierasjoukkue. Bewe piti koko erän kotijoukkuetta pilkkanaan ja ratkaisi ottelun pelin keskimmäisessä erässä. Ensin se sai onnenkantamoisen, mutta erän muut maalit olivat tehtyjä. Bewe latoi viidessä minuutissa neljä maalia ja peli oli sillä selvä. 3-7 Jonne Vaahtera, 3-8 Ville Nieminen, 3-9 Harri Hautajoki ja 3-10 Joakim Mether. Kun vielä minuutti edellisistä maaleista Paavo Torkkola rokotti kotijoukkuetta, sai Joni Meskanen maalillaan tarpeeksi. Kärpät vaihtoi maaliin Tapani Nurmen, kun peliaikaa oli kulunut 31.18. Minuutti myöhemmin Kärpät pääsi kaventamaan, kun Marko Luukkonen latasi suoraan vaparin jälkitilanteesta. Erän loppulukemat 4-12 laukoi vajaa viisi minuuttia ennen erätaukoa Harri Hautajoki.  Toisen erän hallinta oli täysin vierasjoukkueen ja pelin ratkaisu oli tapahtunut jo ennen viimeistä erätaukoa.

KOLMAS ERÄ VAIN PELAILUA

Kolmannen erän avausmaalin iski vierasjoukkue Bewe. Joakim Mether iski kolmannen riparin sisään, kun pelikello näytti aikaa 45.29. Kärpät sai tämän jälkeen hetkellisen tehotuokion, kun se maalasi kahdesti. Ensin Niko Papinaho toi pallon keskialueelta vauhdilla ja tarkka veto molarin längistä löysi tiensä verkkoon. Seuraava maalikin merkittiin Papinaholle, kun hän iski suoraan vaparin B-pisteeltä maaliin. Bewe iski kuitenkin jo runsaan minuutin päästä, kun ottelun hienoimpiin kuulunut hyökkäys päättyi maaliin. Harri Hautajoen tarjoilusta Olli Pelkonen iski taululle lukemiksi 6-14. Seuraavan aloituksen jälkeen Kärpät sai myös mahdollisuuden kavennukseen, kun Miko Lehtinen löysi maalinkulmalta Jose Laaksosen. Laaksosen ei erehtynyt ja peli oli kolmannen erän puolessa välissä 7-14. Bewen viimeisessä maalissa nukkuivat kaikki porilaispelaajat ja Jonne Vaahteralla oli helppo iskeä vieraiden viimeisen osuman. Kärpät pääsi vielä lopussa pelaamaan miesylivoimaa ja se onnistuikin kuvioissaan. Mika Ahonkivi pelasi pallon viivalle ja Samuli Sinervän lämäri yllätti Joensuun täysin. Ottelun loppulukemat 8-15 syntyivät ajassa 55.11.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Niko Papinaho (3+3). Kovin yksinäiseksi mies jäi kentällä, sillä  muista ei paljon apua tässä ottelussa ollut. Ensimmäisen pelin tällä kaudella pelannut Samuli Sinervä pystyi kahteen maaliin. Muut pelaajat alisuorittivat kuka enemmän ja kuka vähemmän.
Vieraiden parasta osaamista esittivät Harri Hautajoki (5+3) ja 2+4 tehot saalistanut Olli Pelkonen.

Kärpät kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina UKPn Raumalla ja sen jälkeen joukkueella on vieraspelimatkat Ouluun ja Seinäjoelle. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 5.2. Silloin Kärppien vieraaksi saapuu Duo Jämsästä.

Ottelun erikoisuudet:

-Ottelun tulostaululta oli yhdeltä puolelta hävinnyt ykkönen ja peli näytti siltä puolen kotijoukkueen voittoa 8-5. Karu totuus paljastui kuitenkin tulostaulun muilta sivuilta, joissa ykkönen toimi.

-Viime kaudet kaukisliigan kärkisijoja hallinneet Kärpät ja Bewe saivat otteluun vain nipullisen pelaajia. Kärpillä oli yhteensä 13 pelaajaa, joista kaksi maalivahtia. Bewellä puolestaan oli kahden maalivahdin lisäksi vain 10 kenttäpelaajaa. Kato näyttää käyvän joka puolella kaukalopalloliigaa!

-Ottelun yleisömäärä jäi alle kahdensadan. Pitkälle pitää tilastoissa mennä, milloin kärkimatsia Porissa on seurannut näin pieni yleisömäärä.

Kärpät – Bewe  8-15  (3-5,1-7,4-3)

Maalitilastot:
I erä

0.29 0-1 Harri Hautajoki (Olli Pelkonen)
1.55 1-1 Samuli Sinervä (Niko Papinaho)
5.21 2-1 Niko Papinaho (Ville Setälä)
6.08 2-2 Harri Hautajoki (Olli Pelkonen)
6.43 2-3 Jaakko Niemensivu (Paavo Torkkola)
12.13 2-4 Harri Hautajoki (Jonne Vaahtera)
13.49 3-4 Mika Ahonkivi (Niko Papinaho)
16.13 3-5 Joakim Mether (Paavo Torkkola)sr.

II erä
22.31 3-6 Olli Pelkonen (Harri Hautajoki)
25.07 3-7 Jonne Vaahtera (Jaakko Niemensivu)
25.19 3-8 Ville Nieminen (Miikka Kiiski)
28.13 3-9 Harri Hautajoki (Jonne Vaahtera) av.
30.15 3-10 Joakim Mether (Paavo Torkkola)
31.18 3-11 Paavo Torkkola (Olli Pelkonen)
32.48 4-11 Marko Luukkonen (Niko Papinaho)
35.26 4-12 Harri Hautajoki (Olli Pelkonen)

III erä
45.29 4-13 Joakim Mether (Miikka Kiiski)
46.28 5-13 Niko Papinaho (Tapani Nurmi)
48.37 6-13 Niko Papinaho
50.11 6-14 Olli Pelkonen (Harri Hautajoki)
50.24 7-14 Jose Laaksonen (Miko Lehtinen)
51.20 7-15 Jonne Vaahtera (Harri Hautajoki)
55.11 8-15 Samuli Sinervä (Mika Ahonkivi)yv.

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 24
Kärpät Tapani Nurmi 23 vaihto ajassa 31.18
Bewe Mikko Joensuu 28

Jäähyt:
Kärpät 2x2min
Bewe 2x2min

Palkitut:
Kärpät Niko Papinaho
Bewe Harri Hautajoki

Yleisöä:167

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää