Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tappara on yksi mustista hevosista

 
Tappara on yksi mustista hevosista


Rauli Urama aloittaa toisen kautensa Tapparan peräsimessä. Rauman Lukosta tulleelle Uramalle riittää taas alkavalla kaudella haasteita, kun hän yrittää luotsata joukkueensa mahdollisimman pitkälle. Tamperelaisten kokoonpano eli kesän aikana todella paljon ja se vaikeuttaakin Uraman työtä entisestään. Tapparan joukoissa jatkavat alkavallakin kaudella joukkueessa pitkään pelanneet Janne Ojanen ja Janne Grönvall.

Rauli Urama,Tappara
Rauli Urama jatkaa Tapparan penkin takana.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Tapparan maalivahtikaksikko säilyi entisellään viime kaudesta. Molemmilla maalivahdeilla on alkavalla kaudella näytön paikka, sillä sekä Mika Lehdon että Tommi Nikkilän sopimukset päättyvät alkavaan kauteen. Viime kaudella Nikkilä torjui noin 10 ottelua enemmän mitä virkaveli Lehto. Parhaiten Nikkilä jäi kuitenkin viime vuonna mieleen tapeltuaan Lappeenrannassa SaiPan maalivahdin Rob Zeppin kanssa.

Kirvesrintojen puolustuksen konkarina jatkaa Janne Grönvall. Grönvall aloittaa jo 12. kautensa Tapparan paidassa. Viime kauden jälkeen joukkueen puolustuksesta poistuivat Dale Clarke, Marko Kauppinen ja Tuukka Mäntylä. Näiden pelaajien jättämää aukkoa Tappara yritti paikata Anssi Salmelalla, Atte Pentikäisellä ja André Benoitilla. Pelicansissa itsensä läpilyönyt Salmela palaa takaisin Tapparaan. Salmelalle alkava kausi on jo neljäs Tapparassa. Salmelan tavoin Tapparaan tekee paluun Ruotsista takaisin tuleva Atte Pentikäinen. Isokokoinen Pentikäinen on ehtinyt pelata myös kaksi kautta Porin Ässissä.

Petri Kontiola,Tappara
Petri Kontiola jätti Tapparan ja matkasi Chicagoon.
Kari Saha / UrheiluPori.com


Siinä missä puolustuksesta poistui pelimiehiä - samaa tahtia hävisi myös hyökkääjiä muille maille. Tapparan riveistä poistuivat Teemu Laine, Petri Kontiola, Teemu Virkkunen, Stefan Öhman ja Mika Viinanen. Tappara kuitenkin onnistui kiinnittämään hyökkäykseensä KalPassa hyvän kauden pelanneen Timo Koskelan. Koskela onnistui tekemään pelaamissaan 56 runkosarjan ottelussa kaikkiaan 42 tehopistettä. Koskela on pelannut aiemminkin Tampereella, tosin Ilveksen riveissä. Koskelan lisäksi uusina niminä nähdään Steve Saviano, Jori Lehterä ja Arsi Piispanen. JYPistä siirtyvä Piispanen ei onnistunut viime kaudella aiempien JYP-vuosien tavoin. Piispasen saldoksi jäi ainoastaan kuusi (2+4) pistettä. Tappara menettää myös kauden alku vaiheissä Quinn Hancockin. Kanadalaishyökkääjä siirtyy lokakuussa pelaamaan Ruotsiin.

Ismo Läntisen mietteitä Tapparasta

Pistää silmään:
Vetääkö Tappara henkeä? Vai muhiiko iso yllätys?
Tapparan valmistautumista, kun tutkailee huomaa, että kalliita tähtipelaajia on lähtenyt muualle. Vastaavasti paluun Kirvesrintoihin tekevät Tapparan juniorimyllystä maailmalle lähteneet Anssi Salmela, Atte Pentikäinen, Jussi Halme ja Timo Koskela. Tapparassa luotetaan tulevana ja tulevina? kausina omaan valmennukseen ja tapaan tehdä menestyvä joukkue.
Euroja on säästynyt pelaajahankinnoissa, mutta vastaavasti euroja ei olla säästelty oman systeemin luomisessa. Päävalmentajalla on iso ja laadukas taustajoukkojen ”armeija” tukenaan. Farmisopimus Mestis-joukkue Lempäälän Kisan kanssa on tärkeä osa projektia. Pelaajien kierrättäminen välillä Mestis-otteluissa antaa nuorille ja vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille paremmat mahdollisuudet nousta liigapelaajaksi.

Oman mausteensa SM-liigan alkuun tuovat pelaajat, jotka muutamien kierrosten jälkeen siirtyvät Ruotsiin. Tapparassa näitä pelaajia ovat puolustaja Nicholas Angell ja hyökkääjä Quinn Hancock. Näilläkin lyhykäisillä sopimuksilla voi olla iso merkitys koko kautta ajatellen. Hyvä aloitus sarjassa luo hyvän pohjan kaudelle.

VETÄÄKÖ TAPPARA HENKEÄ? VAI MUHIIKO ISO YLLÄTYS
Hyvä kysymys.
Yritystä ”porkkanahousuilla” näyttäisi olevan ja uskoa omaan tekemiseen.


Merkittävimmät siirrot:
Tulleet:
Jussi Halme, Sport (Mestis)
André Benoit, Hamilton Bulldogs (AHL)
Anssi Salmela, Pelicans
Jori Lehterä, Jokerit
Steve Saviano, Växjö Lakers (SWE)
Arsi Piispanen, JYP
Atte Pentikäinen, Färjestad (SWE)
Timo Koskela, KalPa
Nicholas Angell

Lähteneet:
Dale Clarke, Blues
Teemu Laine, TPS
Marko Kauppinen, Jokerit
Petri Kontiola, Chicago Blackhawks (NHL)
Teemu Virkkunen, Ässät
Stefan Öhman, Blues
Mika Viinanen, Lukko
Ville Mäntymää, JYP
Tuukka Mäntylä, Frölunda (SWE)

UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleTimo Koskela

23.1.1979 Tampere
Tiedot

MikaLehto

Mika Lehto

12.4.1979 Vammala
Tiedot

AttePentikäinen

Atte Pentikäinen

13.12.1982 Juupajoki
Tiedot

TeemuVirkkunen

Teemu Virkkunen

13.1.1979 Haukipudas
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää