Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jazzin kotiavaus toi tasapelipisteen

 

Jazzin kotiavaus toi tasapelipisteen


Vaihtomies Mäkelä iski jälleen

FC Jazz sai Kakkosen kotiavaukseen vastaansa Länsilohkon suurimman suosikin, ex-maajoukkuepelaajilla vahvistuneen Tampereen Ilveksen.

Matsi pelattiin sateen kastelemalla UK Tekonurmella, joten pelin alusta oli tasainen ja nopea.

Ottelun alkutahdit menivät lievästi Ilveksen merkeissä. Joukkueen prässi oli tiivis, puolustus Toni Kallion johdolla vahva ja hyökkäys vaarallinen.

Ilves sai pari vaikeasti purettavissa ollutta kulmapotkua FC Jazzin maalille, kunnes erotuomari Arto Lilja näki rangaistusalueella virheen. Kulman jälkihaminoissa pelaajat törmäilivät toisiinsa, ja pallo vietiin pilkulle.

Ennenkin Jazzia kiusannut Miki Sipiläinen ampui rankkarin varmasti ohi Oskari Forsmanin.

Ajassa 16 minuuttia syntynyt maali oli Sipiläisen uran kahdeksas FC Jazzia vastaan, joten mies oli tutussa puuhassa.

- Pilkku jätti jossiteltavaa. Se tuli vähän helposti, ja maali lamaannutti peliämme, Jazzin päävalmentaja Matti Santahuhta näki.

Santahuhta oli oikeassa, sillä puoliajan viimeinen puolituntinen oli Ilveksen. Tosin paikkoja joukkue ei juuri luonut. Ainoa huipputontti osui vasemmalta laidalta vapautetulle Jaakko Juutille, jonka heikohkon viimeistely-yrityksen Forsman koppasi varmasti.

Tauolta kentälle asteli tuoreempi FC Jazz.

- Olimme toisella puoliajalla parempi joukkue. Kentällä oli tilaa enemmän, kun kaveri ei jaksanut ihan samalla tavalla prässätä. Pallollisen pelin kautta saimme otteen, "Santis" pohti.

Maalintekoon Jazz tarvitsi jälleen super-subiksi tällä erää profiloitunutta Samu-Petteri Mäkelää. Härmää vastaan kauden avauksessa SP iski tasoituksen ensimmäisestä paikastaan, niin nytkin.

FC Jazz sai peräti kolme kulmapotkua putkeen Ilveksen maalille. Kulmien välillä Mäkelä vaihdettiin kentälle ja heti helähti. Pallo putosi noin viiteen metriin maalitykin jalkoihin, eikä kärkäs hyökkääjä erehtynyt.

Tasoitus ja vaihto toi porilaisiin virtaa. Mäkelä tykitti oikealta vain niukasti ohi heti toisesta paikastaan. Muutenkin Jazz vyöryi hyvin Ilves-päätyyn, mutta ratkaisut olivat hätäisiä.

- Viimeisiä syöttöjä meidän on jatkossa petrattava. En ole tyytyväinen siihen, millaisia ratkaisuja teimme viimeisellä kolmanneksella, Santahuhta totesi.

Jos sai Jazz virtaa vaihdostaan, niin kävi myöhemmin myös Ilvekselle. Koko viime kauden sääriluun murtuman takia missannut Gullit Zolameso näytti, että nuorukainen on palannut ilahduttavasti kotimaisen nuorten futiksen huipulle. Vasta B-ikäinen Gullit järjesti vasemmalta laidalta toiselle vaihtomiehelle Matti Jokiselle avopaikan, mutta tämä osui vain tolppaan.

Enempiä huippumestoja pelissä ei nähty, joten tasatulos jäi voimaan.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää