Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT vei paikallisväännön

 
FBT vei paikallisväännön

FBT Pori oli sunnuntai-illan huumassa selvästi parempi kuin paikallisvastustajansa SBS Pori. Kauden toinen ja kaiken kaikkiaan viides kohtaaminen toi tiukan ja hikisen väännön jälkeen ansaitun lopputuloksen. FBT Pori voitti ottelun 8 – 4 (3 – 2, 2 – 1, 3 – 1 ) ja kavensi eron sarjakärkeen kuuteen pisteeseen. Vierasjoukkueelle tappio oli jo toinen peräkkäinen, kun taas kotijoukkue saavutti tälle kaudelle harvinaisen toisen peräkkäisen voittonsa.

FBT Pori lähti otteluun altavastaajana, olihan vastassa voitosta voittoon kulkenut joukkue. Odotettavissa oli siis ennakkoon monien mielestä vierasjoukkueen voitto suurin maalilukemin. Kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt myydä nahkansa kalliisti ja lähti otteluun erinomaisella taisteluilmeellä. Tällä kertaa ei kentällä nk. ”neppailua” nähty. FBT Pori lähti otteluun hyvällä sykkeellä ja joka tilanteessa taisteltiin loppuun asti.

Avausmaali nähtiin ajassa 2.20, kun Teijo ”Vinski” Vienola toimitti pallon ohi SBS maalia vartioineen Mika Elon, Ville Vahteran erinomaisesta syötöstä. Tämän jälkeen peli aaltoili puolelta toiselle. kunnes Markus Maijala sai pallon oikealla laidalla. Muutama terävä askel ja syöttö poikki kentän vasempaan laitaan kapteeni Kristo Kankaalle. ”Ripalta” pari askelta ja pallo takakulmalle sinne liikkuvalle Teemu ”Hellu” Helinille ja pallo toistamiseen SBS Porin verkkoon ajassa 4.30. Vastustajan aitiossa alkoi valmentajan ääni nousta. Ottelu jatkui tasaisena aina erän loppupuoliskolle asti, kunnes FBT leiristä kesken kauden SBS siirtynyt Kristian ”Rane” Krannila pyssytti viiden metrin päästä pallon etuylänurkkaan ja toi SBS:än maalin päähän ajassa 15.35. Vajaa kaksi minuuttia tästä Markus Maijala karkaa SBS- puolustajien välistä maalintekoon, mutta hänet runnotaan kumoon hieman kyseenalaisin keinoin. Ottelussa lakia jakaneet punapaidat levittävät kätensä sen merkiksi, että maalia ei syntynyt. Ei kuitenkaan reagointia Maijalan kaatoon sääntöjen vastaisesti. SBS Pori ryntää oikeaa laitaa vastahyökkäykseen. Teemu Helin säntää auttamaan puolustusta, ajaa pelaajaan kiinni kylki kyljessä, pelaaja nurin ja ”Hellu” boxiin.. SBS pääsee pyörittämään ylivoimaa. FBT Porin alivoima kestää puolitoista minuuttia, mutta on voimaton Timo Kumlanderin laukauksen edessä ja näin SBS tasoihin. Tässä vaiheessa moni uskoi, että peli on selvä ja ”äsbärit” menevät menojaan. Yksi illan hahmoista, Hannu Katila, oli kuitenkin toista mieltä. Kuusi sekuntia aloituksesta, laukaus vasemmalta takanurkkaan ja näin FBT 3 – 2 johdossa erätauolle.

Monesti tällä ja edellisilläkin kausilla on FBT Porin kohtaloksi koitunut toinen erä. Ensimmäisen erän hyvää draivia ei ole saatu otetuksi mukaan toiseen erään ja vastustaja on päässyt peliin mukaan ja usein mennyt jopa ohi. Toisen erän alussa FBT:n Kangas ohittaa Henri Mikkilän ja ryntää maalintekoon. Mikkilä kuitenkin lyö mailaan takaapäin antaen samalla ”Ripalle” vauhtia kädellä selästä työntäen, jolloin Ripa osuu SBS maalivahtiin yrittäessään loikkimalla säilyttää tasapainoaan. Oikeudenjakajat viheltävät pilliinsä ja rankaisevat kumpaakin 2 minuutin arvoisella rangaistuksella.. Neljällä neljää vastaan pelattaessa ei synny maaleja, mutta vaarallisia tilanteita syntyy kummassakin päässä kenttää. Peli aaltoilee tasaisena kotijoukkueen taistellessa erinomaisesti joka tilanteessa. Ajassa 24.51 FBT pääsee pyörittämään ylivoimaa tuloksellisesti. Hannu Katila toimittaa pallon verkon perukoille ja siirtää FBT Porin 4 - 2 johtoon, kun ottelua on pelattu 26.27. Vain kolme minuuttia tästä ja FBT:n Markus Maijala joutuu kärsimään rikkeestään. SBS Pori kiittää Mikael Boeliuksen laukoessa ylivoimalla Joel Vatajan syötöstä kavennuksen 4 - 3. FBT Pori joutuu siis tekemään kaikkensa pitääkseen johtoasemassa päänsä kylmänä välttyäkseen lisäjäähyiltä. SBS:n ylivoima kun tuntuu olevan tehokasta. FBT Porin päävalmentaja Sami Väre saa kuitenkin valettua joukkoihinsa lisää taisteluhenkeä. Joukkue taistelee upeasti ja noudattaa Väreen pelikirjan teesejä erinomaisesti. Tehty työ palkitaan Hannu Katilan ampuessa illan kolmannen maalinsa SBS Porin verkkoon ajassa 37.15. Riemu on ylimmillään ja pelaajat suorastaan nauttivat pelaamisesta. Minkäänlaista löysäilyä ei ole havaittavissa.

Oikeudenjakajakaksikon välillä hieman erikoiset tulkinnat pelitapahtumista eivät ainakaan edesauta tunteiden kurissa pysymistä, mutta suuremmilta ylilyönneiltä kuitenkin vältytään. Pelitapahtumat aaltoilevat maalilta toiselle. SBS Porille tarjoutuu tilaisuus kavennukseen Jani Vettenrannan ja Matti Vapaniemi istuessa  2 minuutin rangaistuksiaan ja SBS Pori pääsee yrittämään maalintekoa viidellä kolmea vastaan 56 sekunnin ajan. Alivoimakolmikko pelaa kuitenkin todella upeasti eikä tulosta synny. Vapaniemen päästyä kentälle, hän saa pallon haltuunsa ja syöttää Markus Maijalalle oikealle laidalle. Terävä spurtti ja laukaus etuyläkulmaan ohi Mika Elon. Riemu on ylimmillään kotijoukkueen siirtyessä jo kolmen maalin johtoasemaan. Vierasjoukkue SBS Pori kuitenkin yrittää muuttaa tilannetta. Taistelu on tiivistä ja tilanteet vaihtuvat. Kun Ville Salonen tällää pitkästä aikaa Janne Kujansuun syötöstä pelivälineen ohi Elon ajassa 57.27 ja tilanteeksi 7 - 3, alkaa ratkaisun maku jo olla lähellä. Kuitenkin vain yhdeksän sekunnin kuluttua aloituksesta saa Vapaniemi toisen rangaistuksensa ja SBS Porille tarjoutuu tilaisuus yrittää maalintekoa 6:lla 4:ää vastaan. Peli pyörii FBT:n päädyssä ja laukaukset satelevat kohti FBT maalivahti Tomi Collanderia. Erää on pelaamatta vajaa minuutti, kun vikkelä jalkainen Teijo Vienola ottaa pallon haltuun omassa kulmassa, spurttaa laitaa pitkin vastustajan päätyyn, juoksee maalin takaa kulmaan ja syöttää maalin taa Kujansuulle. Tämä siirtää maalin eteen Vahteralle, joka tällää pallon alivoimalla tyhjään maaliin! 8 - 3 ! Se on siinä ! Vain viisi sekuntia aloituksesta FBT:n pelaaja rikkoo oman maalin edessä vastustajan pelaajaa maalintekotilanteessa. Tuomiona rangaistuslaukaus ja keskiviivalle astelee nuori Jarno Tikka. Onnistunut suoritus ja taululle loppulukemat 8 - 4. Summerin soidessa riemu repeää. FBT Pori on voittanut ottelun!!

- Ottelu oli vaiherikas ja yleisö sai rahoilleen vastinetta vauhdikkaan salibandynäytelmän muodossa. FBT Pori pelasi kurinalaisesti ja toteutti valmentajan laatimaa käsikirjoitusta tunnollisesti. HYVÄ POJAT !! Sami Väre puolestaan johti joukkuetta esimerkillisen hienosti, eli täysillä pelissä mukana ja puolusti pelaajiaan tarkasti vaatien erotuomarikaksikolta selityksiä erikoisiin tulkintoihin tilanteista. HYVÄ SAMI !! Kaiken kaikkiaan kauden paras esitys joukkueelta. Jos otteet säilyvät nähdyn kaltaisina, pitäisi pistepussin karttua mukavasti vielä keväälläkin, FBT Porin Arto Heino summaa illan kamppailun.

Ottelupöytäkirja:

02.20 1 - 0 Teijo Vienola - Ville Vahtera FBT Pori 
04.30 2 - 0 Teemu Helin - Kristo Kangas FBT Pori
09.48 jäähy Joni Hämäläinen, FBT Pori 2 min 
15.55 2 - 1 Kristian Krannila - Jaakko Levola SBS Pori
17.26 jäähy Teemu Helin, FBT Pori 2 min
19.06 2 - 2 Timo Kumlander - Joni Hämäläinen SBS Pori, YV
19.12 3 - 2 Hannu Katila - Jussi Taskinen FBT Pori

21.19 jäähy Kristo Kangas, FBT Pori 2 min
21.19 jäähy Henri Mikkilä, SBS Pori 2 min
24.51 jäähy Timo Kumlander, SBS Pori 2 min
26.27 4 - 2 Hannu Katila - Ville Vahtera FBT Pori, YV
29.25 jäähy Markus Maijala, FBT Pori 2 min
30.12 4 - 3 Mikael Boelius - Joel Vataja SBS Pori, YV
37.15 5 - 3 Hannu Katila - Jussi Taskinen FBT Pori
39.24 jäähy Joel Vataja, SBS Pori 2 min

42.44 jäähy Kristo Kangas, FBT Pori, 2 min
48.17 jäähy Timo Heinilä, SBS Pori, 2 min
51.04 jäähy Jani Vettenranta, FBT Pori, 2 min
52.08 jäähy Matti Vapaniemi, FBT Pori, 2min
54.25 6 - 3 Markus Maijala - Matti Vapaniemi FBT Pori 
57.27 7 - 3 Ville Salonen - Janne Kujansuu FBT Pori
57.36 Matti Vapaniemi, FBT Pori 2 min 
59.25 8 - 3 Ville Vahtera - Janne Kujansuu FBT Pori. AV 
59.30 8 - 4 Jarno Tikka - Ei syöttäjää SBS Pori, RL

Torjunnat:
29. Tomi Collander, FBT Pori : 8 + 10 + 14 = 32
83. Mika Elo, SBS Pori : 7 + 7 + 9 = 23

Palkinnot:
FBT Pori, Paras pelaaja: 17. Katila Hannu
SBS Pori, Paras pelaaja: 69. Boelius Mikael

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKarhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää
Ville Salonen ja Tatu Ruohonen jatkavat Karhuissa

Ville Salonen ja Tatu Ruohonen jatkavat Karhuissa

Salibandyn Divariin valmistautuva Karhut on solminut kaksi uutta jatkosopimusta ensi kaudeksi. Joukkueen riveissä jatkavat kokeneet hyökkääjä Ville Salonen ja puolustaja Tatu Ruohonen.

Lue lisää