Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT piti karsintahaaveet elossa

 
FBT piti karsintahaaveet elossa


Teijo Vienola,FBT Pori
Teijo Vienola viimeisteli avausosuman.
Mikko Knuutila / UrheiluPori.com


Sunnuntaina urheilutalon parketilla pelattiin vuoden viimeinen salibandypeli, jossa kohtasivat kotijoukkue FBT ja vierailija Rangers. Peli oli vedenjakajaottelu joukkueelle, sillä tappio tarkoittaisi jo sitä, että kevätkaudella ei olisi enään kovinkaan paljon mahdollisuuksia päästä mukaan karsintoihin.

Peli alkoi suhteellisen vauhdikkaasti, tosin kumpikaan joukkue ei pystynyt ensi minuuteilla mitään suurempaa samaan aikaiseksi. Ensimmäisen vitosen jälkeen Rangers hukkasi täysin punaisen langan pelistään ja FBT otti homman haltuunsa. FBT loi tilanteita tasaiseen tahtiin Rangers -maalille. Mitään aivan tuhannen taalan paikkoja ei siunaatunut, mutta peli pyöri käytännössä jatkuvasti erinomaisesti pelanneen Niko Yläsen maalilla. Seitsemän minuutin kohdalla FBT:n syyskauden paras pelaaja Teijo "Sähkösaapas" Vienola jatkoi maalitehtailuaan komealla kanttilaukauksella maalin yläkulmaan. Tepin maali ei varsinaisesti avannut ketsuppipulloa, mutta FBT vei peliä miten tahtoi Rangers oli yllättävän pehmeä ja tahdoton ryhmä. Maalitilanteissa kotijoukkue kuitenkin sortui näpertelyyn ja siirtelyyn, kukaan ei oikein osannut ottaa maalintekijän viittaa harteilleen, vaan vastuuta siirretttiin kaverille jatkuvasti. Erän lopuilla Rangers pääsi kolmannen kerran toimittamaan pallon kohti FBT maalia, jossa Tomi Collander taisi olla jo pukukopin käytävällä, koska sen verran heppoisesti Rangersin avausmaali syntyi.

2. erä jatkui siitä, johon ensimmäinen loppui. FBT oli löytänyt kuitenkin maalijyvän erätauon aikana. Kolmessa minuutissa porilaiset olivat siirtyneet 3-1 johtoon juniorilupaus Joni Rokosan ja seniorilupaus Kristo Kangaan maaleilla. FBT:n 4-1 maalin tehtaili Ville Vahtera, joka kävi pelaamassa vain yv:t, koska oli harjotuksissa telonut itsensä ja Mattilan Villen vapariharjoituksessa pelikyvyttömäksi ja sitten kun tähän lisätään Maijalan Makke jolta omat nykäisi olkaapään paikaltaan SBS-pelissä voidaan sanoa, että olette kyllä vaarallisia kavereita toisillenne. Rangersin alakulo jatkui läpi toisen erän. Rangersin alennustilasta kertoi jotain se, että FBT loi alivoimalla enemmän paikkoja mitä Rangers ylivoimalla.  Taskisen Jussihan se sitten pääsi alivoimalla siirtämään kotijoukkueen 5-1 johtoon Rokosan hyvästä esityöstä. 6-1 lukemat maalin kattoon iski Noormarkun Joe Sakic Katilan Hannu. Maalin alusti ovelasti Tepi Vienola. Rangers pääsi jälleen erän lopulla iskemään 6-2 kavennuksen hieman helpohkosti Coltsun jaloista.

3. erään tuli aivan erilainen vierasjoukkue mitä, ottelussa oli aikaisemmin nähty. Tosin FBT:n pelaajatkin olivat tainneet jo kuvitella homman olevan paketissa; sen verran helposti Rangers sai tehtailla kavennukset 6-3 ja 6-4, joista jälkinmäinen syntyi koko helposti vihelletystä rankkarista. Muutenkin ottelun oikeudenjakajat olivat tottuun tapaan huonoja, mutta se on näiltä kavereilta ihan hyvin, koska välillä he ovat myös erittäin huonoja. Kyllä kuvittelisi kellojen soivan, kun joka pelissä joudut antamaan protestoinnista jäähyn tai pari. Silloin voisi myös tarkistella omaa työskentelyä kriittisesti ja vetää johtopäätöksiä. Kotijoukkue sai tärkeän 7-4 osuman nopeasti Rangers -kavennuksen jälkeen. Maalintekijänä ylivoimalla Vapaniemen Masa Vahteran Villen syötöstä. Tämän jälkeen pelissä oli pieni suvantovaihe, jossa kumpikin joukkue vyörytti hyökkäyksiä tasatahtiin. Rangers pääsi iskemään 7-5 kavennuksen FBT:n ykkösketjun raa´an merkkausvirheen seurauksena. Ja seuraavassa vaihdossa helähti taas Collanderin selän takana. Tähän väliin Väreen Samppa otti aikalisän ja saikin rivit jälleen ojennukseen. Rangers sai vielä lopussa hyvän mylläkän FBT: maalille, mutta sitten Collander otti sen kuuluisan game saverin ja avasi pallon läpi Rangers miehistön Vapaniemen Masalle laitaan, joka antoi Joni Rokosan kaunistella loppulukemiksi 8-6.

Ottelun onnistujiksi voidaan lukea koko FBT:n ykkösviisikko, joka oli värkkäämässä kaikkia porilaisten maaleja. Rangersin parhaita olivat maalivahti Ylänen ja Robert Olenius. Erityismaininnan ansaitsee Taskisen Jussi, joka ottelun loppuhetkillä oli FBT:n puolustuksen selkäranka, piti palloa ja rauhoitti peliä erinomaisesti, muutenkin miehen otteet on parantuneet läpi kauden ja voidaankin odottaa todella hyvää jälkeä kevätkaudella. Samoin pakkipari Teijo Vienola taitaa olla tällä hetkellä kaupungin ykköspelaaja. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna, jolloin otteisiin tarvitaan lisää tasaisuutta ja on pystyttävä parantamaan pelirutiinia, jolla käännetään ne tärkeät yhden maalin tappiot voitoiksi. Hyvää Joulua ja parempaa Uutta vuotta.

Katso ottelun kuvagalleria

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TomiCollander

Tomi Collander

13.2.1980 Pori
Tiedot

KristoKangas

Kristo Kangas

25.12.1983
Tiedot

HannuKatila

Hannu Katila

28.10.1980 Noormarkku
Tiedot

VilleMattila

Ville Mattila

1.4.1981 Pori
Tiedot

JoniRokosa

Joni Rokosa

8.4.1989
Tiedot

JussiTaskinen

Jussi Taskinen

30.1.1979
Tiedot

VilleVahtera

Ville Vahtera

14.7.1984
Tiedot

TeijoVienola

Teijo Vienola

11.5.1983
Tiedot


Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää