Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PoPa vei kärkikamppailun

 
PoPa vei kärkikamppailun

Sinimyrsky yltyi täyteen puhkuun tiistaina. TPK kaatui 7-3 (1-2) PoPan toisen puoliajan loistavan esityksen ansiosta. Voitollaan PoPa nousi futsal-liigan kärkeen. PoPan tehoista vastasivat Jukka Raivio (3+0), Petteri Pitkänen (2+2) ja Vesa Lamminen (1+2). PoPan seitsemännen maalin teki Jaakko Laitinen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista peliä. TPK horjutti PoPaa terävillä vastahyökkäyksillä ja laadukkailla erikoistilanteilla. Popalaiset puolestaan kärsivät tehottomuudesta. Hyökkäysten rakentelu onnistui kohtalaisesti, mutta viimeistely ei ollut kunnossa. Pelin avausmaali oli TPK:n Kai Lempisen taidonnäyte. Maajoukkuerinkiin noussut Lempinen sijoitti nopean hyökkäyksen päätteeksi pallon PoPan maalin alakulmaan. PoPan tasoitus oli vähintäänkin yhtä näyttävä, Jarkko Reinikka vapautti nopealla sivurajapotkulla Vesa Lammisen rynnistykseen. "Lamppu" pelasi pallon maalin takakulmalle, josta Jukka Raivio jatkoi syötön verkkoon. PoPan peli ei vapautunut tasoitusosumasta. TPK teki johtomaalin sivurajakuviosta. Joonas Laurikainen laukoi pallon ohi Juha Ojanperän porilaispuolustuksen ihmetellessä.

Toiselle jaksolle saapui energiaa uhkunut Sinimyrsky. Vastaavasti TPK:n terävyys katosi pukuhuoneen puolelle. Raivio tasoitti pelin hienolla taidonnäytteellä. Raumalainen jatkoi Vesa Lammisen esityön suoraan ilmasta ohi maajoukkuevahti Marko Laaksosen. Ja lisää oli luvassa, heti seuraavassa vaihdossa PoPan ykkösketju teki todellisen klap-klap-klap -maalin. Petteri Pitkäsen uran ensimmäinen liigamaali syntyi Jarkko Reinikan ja Raivion upeasta esityöstä. Hieno onnistuminen ruokki PoPan itseluottamusta. PoPan ykkösketju pelasi Pitkäsen maalin jälkeen hurmiossa. Raivio viimeisteli pelin kolmannen maalinsa Pitkäsen esityöstä, kun johto-osumasta oli kulunut vain minuutti. Neljä minuuttia myöhemmin oli maalitykki Vesa Lammisen vuoro onnistua. TPK:n puolustus harhaili PoPan kulmakuvion seurauksena totaalisesti. Reinikalta tarkan luuppisyötön saanut Lamppu herkutteli pallon maaliin jäätävällä varmuudella.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa TPK yritti saada paineen PoPan päätyyn, mutta kotijoukkue pelasi kypsästi ja hallitsi pallollista peliä. Ottelu ratkesi ajassa 36.05, kun Pitkänen ohjasi Reinikan syötön maaliviivalta verkkoon. Jaakko Laitinen kaunisteli PoPan maalilukemia vielä reikäpaita Tomi Tuomisen selän taakse. Loppulukemat 7-3 syntyivät, kun Joonas Laurikainen pääsi tälläämään lujan laukauksen PoPan puolustuksen keskeltä YV-pelin päätteeksi.

PoPa nousi voitollaan futsal-liigan kärkeen

- Joukkueemme voitontahtoa ja henkistä kanttia ei voi kuin ihailla. Lisäksi pelaajilla alkaa olla riittävästi kokemusta. Jalat eivät tärise ja päät eivät mene solmuun enää pahassakaan paikassa, PoPan päävalmentaja Teemu Eskola kiitteli.

PoPalla on jäljellä vielä viisi liigapeliä. Sinimyrskyn otteluohjelma on erikoinen. Joukkueen seuraava ottelu on maajoukkuetauon takia vasta kahden viikon kuluttua, kun Valkeakosken Futsal MadMax saapuu urheilutalolle. MadMax-ottelun jälkeen PoPa pelaa kolme vieraspeliä viikon sisällä: Vantaalla kohdataan Valo, Lempäälässä Loiske ja Espoossa GFT. Liigakausi päättyy lauantaina 16. helmikuuta, kun Kokkolan TP-Kaarle saapuu urheilutalolle.

Katso ottelun kuvagalleria

Lue myös: TPK:n näkemys pelistä UrheiluTurku.com -sivuilla.


PoPa - TPK 7-3 (1-2)

06.17 Kai Lempinen (Joonas Laurikainen) 0-1
13.51 Jukka Raivio (Vesa Lamminen) 1-1
16.25 Laurikainen (Lempinen) 1-2

20.59 Raivio (Lamminen) 2-2
23.13 Petteri Pitkänen (Jarkko Reinikka) 3-2
24.17 Raivio (Pitkänen) 4-2
28.54 Lamminen (Reinikka) 5-2
36.05 Pitkänen (Reinikka) 6-2
36.27 Jaakko Laitinen (Pitkänen) 7-2
37.55 Laurikainen (Lempinen) 7-3

Parhaat pelaajat:
PoPa: Jukka Raivio.
TPK: Joonas Laurikainen.

Tähtipelaajat:
3: Petteri Pitkänen, PoPa.
2: Jukka Raivio, PoPa.
1: Jarkko Reinikka, PoPa.

Porin Palloilijoiden tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


VesaLamminen

Vesa Lamminen

13.6.1979
Tiedot

Petteri Pitkänen

17.4.1981
Tiedot

JukkaRaivio

Jukka Raivio

1986
Tiedot


Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Luotosen hattutemppu MuSan voiton takuu

Lauantain iltapelissä Ylöjärven ”postimerkillä” tilanteita syntyi paljon kumpaankin päähän.

Lue lisää
MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

MuSan Martta Perälä nollasi vanhan seuransa

Ottelu alkoi vieraiden paineistaessa. Avauspaikan he loivat jo heti ensimmäisellä minuutilla.

Lue lisää
MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

MuSan härkäviikko päättyi voitonjuhliin

KaDy kaatui lauantaina Monnarilla lukemin 2–4 (0–1). Anni-Eliina Luotonen sankaritar hattutempullaan.

Lue lisää
MuSaFutsal palasi voittojen tielle

MuSaFutsal palasi voittojen tielle

Loppiaisena MuSaFutsal oli matkustanut Kaustisiin kohdatakseen paikallisen Pohjan-Veikot. Kaustisilta joukkue saalisti viime hetken maalilla 3-4 voiton.

Lue lisää
MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

MuSan vuosi käynnistyi tappiolla

Helsingistä tuliaisina kauden ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla.

Lue lisää
MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

MuSaFutsal murskaava vuoden viimeisessä kotiottelussa

Lauantaina MuSaFutsalin vieraaksi oli saapunut FC OPA Oulusta. Porilaiset eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia vierailleen vaan murskasi vieraansa lukemin 9-0.

Lue lisää