FBT poimi kypsän hedelmän

FBT rynni Ville Vahteran johdolla yli SBS:n. Kuva: Mikko Knuutila

Illan otteluna Porin Urheilutalolla oli aina arvaamaton paikallisvääntö. FBT:n jo viime vuoden lopulla alkanut noususuunta on saanut jatkoa vuoden vaihduttua. Paikallisvastustaja SBS sen sijaan on alkukauden rynnistyksen jälkeen konttailut vähän siellä ja täällä.

Ottelu alkoi FBT:n salamamaalilla. Jo ajassa 0.24 Teijo Vienola veto upposi SBS:n maaliin. Ottelun kuvio näytti olevan alusta alkaen selvä. SBS juoksee ja heittelee pitkiä päätyyn ja FBT pyrkii kontrolloimaan pallollista peliä. Tosin SBS:n ryntäilystä näytti jo puuttuvan alkukaudelta tuttu terävyys. Eikä FBT:nkään kontrolli aina pitänyt... Erän aikana maaleja tehtailtiin suunnilleen tasatahtiin. Tauolle mentiin lukemissa 3 - 2.

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli FBT:n. Erän puoliväliin mennessä taukolukemat olivat jo kääntyneet FBT:n 3 - 5 johdoksi. Toisessakin erässä FBT:n kontrolli, varsinkin puolustuspäässä, petti pari kertaa. Niinpä SBS onnistui luomaan hyvin pelanneen Tomi Bergendahlin maalille muutaman Sirkus Pasila -tyyppisen härdellin. Hallitusti FBT kuitenkin jaksoi pelata omaa peliään. Tauolle päästiin kuitenkin vain yhden maalin johdossa 5 - 6.

Kolmannen erän alkuun oli odotettavissa SBS:n hillitön rynnistys. Sitä ei kuitenkaan koskaan tullut. FBT kontrolloi edelleen peliä suurimman osan ajasta. Tosin SBS:kin onnistui muutaman paikan tuhlaamaan. Erän maalit teki kuitenkin FBT. Loppulukemat ottelussa olivat 5 - 8.

Ottelun ratkaisuksi nousi joukkueiden taitoero, joka alkoi selvästi näkyä toisessa erässä. FBT on myös oppinut sen, miten hillittömästi karvaavaa joukkuetta vastaan pelataan. Myös FBT näytti osaavansa "kukkupallojen" heittelyn vastustajan päätyyn.

Joukkueet ovat nyt sarjassa tasapisteissä:  FBT toisena, SBS neljäntenä. Sarjasta on loppua kohden tulossa ennätystasainen, kun FBT Porin sunnuntainen vastus FoSukin on sarjassa viidentenä ainoastaan pisteen porilaisia jäljessä. Tosin yksi peli enemmän pelattuna, sarjaa on kuitenkin porilaisilla on jäljellä vielä kahdeksan ottelun verran. Lohkon kaksi parasta jatkavat liigakarsintoihin.

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.