Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Klaus Alinen palaa Bearsiin

Veikkausvinkit

 
Jimmie Russell Pori Bearsin pelinrakentajaksi – Klaus Alinen palaa Bearsiin, Veijola Raumalta Poriin


Amerikkalaisen jalkapallon 1.divisioonaan valmistautuva Pori Bears on solminut uusia kauden 2008 kattavia pelaajasopimuksia. Merkittävin uutinen on sopimus amerikkalaisen Jimmie W. Russelin kanssa. Russell tulee Poriin hoitamaan vaativaa pelinrakentajan tehtävää. Bearsilla on perinteisesti ollut vahva heittohyökkäys, joten amerikkaisen pelinrakentajan palkkaamisen toivotaan tarjoavan Bearsin lupaavalle laitahyökkääjäkaartille ”ruokaa” ja yleisölle hyvää viihdettä. Russell on juossut itse paljon pallon kanssa viimeisinä pelivuosina Bethune-Cookman yliopiston option-painotteisessa hyökkäyksessä Floridassa, mutta myös heittänyt palloa jonkin verran, joten Bears uskoo kyseessä olevan joukkueelle sopiva monipuolinen pelaaja.

Kesällä 23 vuotta täyttävä, n.175 senttinen ja 80 kiloinen Jimmie viimeistelee parhaillaan opintojaan Bethune-Cookman yliopistossa Floridassa ja saapuu Suomeen huhti-toukokuun vaihteessa. Yliopisto pelaa toiseksi korkeimmalla eli yliopistojalkapallon Div.1AA-tasolla. Viime vuonna Porissa pelannut Stan Bedwell oli Div.3 sarjatason pelaaja.

Klaus Alinen palaa kasvattajaseuraansa

Pori Bearsin toistaiseksi kuuluisin kasvatti Klaus Alinen palaa kotiseuraansa. Viime kaudella Rauman Sea City Stormia edustaneen Alisen piti jo viime kauden lopuksi siirtyä Bearsiin, mutta siirtosäännöt olivat tuolloin esteenä. Jopa NFL:n Atlanta Falconsissa viihtynyt Alinen palaa näin juurilleen. Viime vuonna pahentuneet selkävaivat saattavat kuitenkin pitää Alisen vielä jonkin aikaa poissa tositoimista, mutta Bears toivoo Alisen tekevän paluun kentille mahdollisimman pian. Alinen onkin osallistunut jo jonkin verran myös kontaktiharjoitteluun, mutta selän kuntoutumisaikataulu on vielä epävarma.

Raumalta Poriin siirtyy myös puolustuksen tukimiehenä ja keskushyökkääjänä pääosin viihtyvä Sea City Stormin kasvatti ja edelliskausina valmennusvastuutakin kantava Jarkko Veijola. 36-vuotias 188 senttinen ja 107 kiloinen Raumalainen vahvistaa etupäässä Bearsin puolustusta, välillä osallistuen hyökkäykseen. Veijola ei valmenna Porissa, vaan jatkaa Sea City Stormin valmentajistossa Porissa pelaamisensa ohella.

Harjoitusrinki kutakuinkin koossa

Bearsin pelaajisto alkaa siis olla valmis kesän koitoksiin, kun harjoitusvahvuuteen on nimetty 47 pelaajaa. Mukana on 18 omaa junioria, joista osaa keskittyy kesällä vain omiin peleihinsä ja osa pelaa myös edustuksen pelejä. Pelivahvuus pyritään pitämään n. 35-40 pelaajassa.

Viime vuonna Porissa esiintyneen keskushyökkääjä Obi Ikejianin kanssa on käyty neuvotteluja ja paluu on mahdollinen. Pelaamisen lisäksi Obille on kaavailtu myös junioreiden valmennusvastuuta. 1-divioonassa sallitaan vain 1 ulkomaalaispelaaja kerrallaan kentällä, mutta Obilla on Britannian ja Kanadan kaksoiskansalaisuus, joten hän voi pelata yhdessä Russelin kanssa hyökkäyksessä. Vielä on siis mahdollista, että Bearsiin liittyy myöhemmin Obi tai joku muu ulkomaalainen kahden passin keskushyökkääjä, puolustuksen linjapelaaja tai tukimies. Asia ratkeaa aivan kauden alla tai vasta kesän aikana, kun tiedossa on lopullinen loukkaantumistilanne ja käytettävissä olevat eurot. Lisäksi kartoitetaan yhden kotimaisen keskushyökkääjän pelimahdollisuuksia Porissa.

Tällä hetkellä tukimiehistä Kimmo Mattila, Marko Latva-Kokko, Juha Lindström ovat sivussa loukkaantumisten takia ja Jarno Rosnell pohtii uransa jatkoa. Bearsiin on kuitenkin jo siirtynyt Raumalta kokeneet tukimiehet Veijola ja Jani Pelamo. Juho Wiren ja Ville Penttilä siirtynevät myös paikkaamaan tukimiesosastoa. Lisäksi Kimmo Mattila valmentaa kovalla tohinalla omia nuoria tukimieslupauksia.

Pori Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulleKlaus Alinen

22.2.1981 Pori
Tiedot

Jimmie W.Russel

Jimmie W. Russel

4.6.1985
Tiedot

Jarkko Veijola

Tiedot


Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää