Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tulihan se sieltä...

Veikkausvinkit

 
Tulihan se sieltä...


FBT Pori teki sunnuntai-iltana sen mitä pitikin eli otti liigakarsinnan 1. vaiheen ottelusarjassa toisen voittonsa lauantaisen vierasvoiton lisäksi. Sarja on näin ollen katkolla keskiviikkona Sipoon Areenalla.

Ottelu alkoi selvässä FBT Porin hallinnassa. Joukkue jatkoi siitä, mihin se oli lauantaina jäänyt. Palloa liikuteltiin kärsivällisesti pelaajalta toiselle ja etsittiin tilaa, mistä voisi ampua pallon ÅIF:n verkkoon. ÅIF tyytyi puolustamaan tiiviisti omaa aluettaan ottaen samalla tuntumaa Urheilutalon parkettiin. Ensimmäisen maalin ampui Teijo Vienola ajassa 5.28 Ville Vahteran erinomaisesta syötöstä. Maalin jälkeen ÅIF nosti hieman karvaustaan ja se toikin tulosta, kun Martin Illman ampui upean laukauksen hyökkäysalueen vapaalyönnistä porilaismaalin etuylänurkkaan. Maskissa ollut jälleen erinomaisen iltapuhteen tehnyt maalivahti Tomi Bergendahl ei voinut maalille mitään pallon vielä hieman muuttaessa suuntaa omasta pelaajasta. Tasoituksen jälkeen kotijoukkue lisäsi vauhtia ja tulosta alkoi tulla. Ensin Ville Salonen tekee johtomaalin Vapaniemen Matin esityöstä, sen jälkeen ylivoimalla Jussi Taskinen ampuu keskeltä Katilan Hannun poikittaissyötöstä. Taululla 3 - 1 ja ensimmäistä erää jäljellä vielä kuusi minuuttia. Peli jatkuu FBT:n hallinnassa. Pelikellon näyttäessä 16.50 Teemu Helin saa ÅIF:n maalin kulmalle erinomaisen syötön Juuso Ahon lavasta, kiertää maalivahdin ja nostaa rystyltä pallon maaliin. Erän lopussa vielä Hannu Katila ampuu ylänurkkaan Juuso Ahon hienosta poikittaissyötöstä. Erätauolle lähdetään kotijoukkueen 5 - 1 johtolukemista.

Toiseen erään ÅIF vaihtaa maalivahtia. Juha Kulmalan tilalle tolppien väliin astelee pienikokoinen, mutta ketterä Jan Mohel. Peli alkaa kuitenkin FBT Porin sekoilulla oman maalin edessä. Sekoilu päättyy ÅIF:n kavennusmaaliin, jonka tekee Jarno Alm Wilhelm Wainion syötöstä. FBT Porin valmentaja on tyytymätön omiinsa moisen sekoilun vuoksi ja syytä onkin. Vaikka ollaankin neljän maalin johtoasemassa, ei voida tuudittautua siihen, että kyl tää täst. Kaksi erää vielä pelaamatta, mitä tahansa voi tapahtua. Läksytys kuitenkin tehoaa ja FBT Pori saa uudelleen juonesta kiinni. Tony Leppijoki taistelee laidan vieressä pallon itselleen ja siirtää sen Juha Tikalle, joka saa viedä FBT Porin 6 - 1 johtoasemaan, kun peliä on pelattu 28.37. Vähitellen alkaa näyttää siltä, että kentällä on vain yksi joukkue. Peli kulkee moitteettomasti. Minkäänlaista hätää ei pelaajien otteissa tunnu olevan. Jos syöttösuunta ylöspäin on tukossa, pelataan alakerran kautta.Vajaa viisi minuuttia edellisestä maalista Juuso Aho vapauttaa jälleen hienolla pystysyötöllään Teemu Helinin, joka sijoittaa pallon ohi maalivahdin ja kotijoukkue siirtyy viiden maalin johtoon. Erän loppupuolella Vapaniemeä rikotaan maalintekotilanteessa ja ottelun tuomarikaksikko viheltää kotijoukkueelle rankkarin. Joni Rokosa asettuu pallon taakse, mutta harhautusyritys ei onnistu. FBT pääsee kuitenkin pelaamaan ylivoimaa. Vain 16 sekuntia ehtii rangaistusta kulua, kun Teijo Vienola ampuu pallon maaliin Ville Vahteran syötöstä. Erätauolle lukemissa 8 - 2.

Kolmanteen erään ounasteltiin vierasjoukkueen tulevan lähes hullun raivolla. Otteet alkoivat koventua ja tuomarikaksikon ote peliin kadota. Vihellykset tilanteista alkoivat olla hieman kummallisia. Erän alku oli kuitenkin tasaista pelaamista vuorotellen molempiin päätyihin. Tilanteet seurasivat toinen toistaan. Erä oli edennyt jo reilusti yli puolenvälin, kun alkoi tapahtua. Ensin Matti Vapaniemi siirtää kotijoukkueen 9 - 2 johtoon Teijo Vienolan hienosta syötöstä. Kotijoukkuuen selät alkoivat oieta ja keskittyminen peliin alkoi kadota ja suuntautua enemmän oikeudenjakajien tekemisien arvosteluun. Silloin ÅIF iski. Maalinedushässäkästä Jan Qvikström kaventaa Antti Koiviston syötöstä 44 sekuntia FBT:n maalin jälkeen. Runsas minuutti ja Tuomo Kokko maalaa Sami Suuperkon syötöstä. Juha Tikka lisää kuitenkin kotijoukkueen johdon kuuteen maaliin Jani Vettenrannan toimiessa vuorostaan syöttäjänä. ÅIF yrittää kuitenkin loppuun asti keskittyen pelaamiseen jättäen tuomareille huutelun sikseen. Wilhelm Sandström maalaa kahdesti ja Antti Koivisto kerran. Aika loppuu kesken ja näin kotijoukkue voittaa ottelun lukemin 10 - 7.

Tärkein eli voitto ottelusta saavutettiin runsaslukuisen ja hienosti kannustavan seitsensataapäisen kotiyleisön edessä, mutta kolmannen erän loppuvaiheet aiheuttivat sen, että hieman paha maku pelistä jäi. Se pitää kuitenkin unohtaa ja alkaa keskittyä katkaisemaan ottelusarja keskiviikkona Sipoossa. Mikäli joukkue keskittyy pelaamiseen ja kykenee pelaamaan omalla tasollaan ilman Hollantiin palaavaa Teijo Vienolaa, ei vaikeuksia pitäisi olla. Mutta kolmannen ja ratkaisevan voiton ottaminen on yleensä se korkein kynnys ylittää. Jännityksellä jäämme odottamaan keskiviikon ottelua ja sen ratkaisevan kynnyksen ylittämistä...

Video ottelun lehdistötilaisuudesta:

Katso ottelun kuvagalleria
Lisää kuvia on vielä tulossa...

Ottelun tehomiehet:
Teijo Vienola 2 + 1
Juuso Aho 0 + 3
Teemu Helin 2 + 0
Juha Tikka 2 + 0
Hannu Katila 1 + 1
Matti Vapaniemi 1 + 1
Ville Vahtera 0 + 2
Ville Salonen 1 + 0
Jussi Taskinen 1 + 0
Tony Leppijoki 0 + 1
Jani Vettenranta 0 + 1

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2007-2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2007-2008

Ottelut kaudella 2007-2008

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeijoVienola

Teijo Vienola

11.5.1983
Tiedot


Nokia järjesti turpakäräjät

Nokia järjesti turpakäräjät

Karhujen ja Nokian KrP:n ottelusta muodostui avauserän jälkeen painajainen kotijoukkueelle. Vierailija KrP kylvetti Karhuja urakalla ja tuloksena oli seuran liigahistorian suurinumeroisin tappio maalein 2-15.

Lue lisää
Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan jumbofinaali lauantaina Tampereella

Salibandyliigan häntäpään taistelussa on lauantaina elintärkeä ottelu. Sarjan viimeisenä majaileva Koovee kohtaa kotikentällään kolmen pisteen päässä majailevan porilaisjoukkueen.

Lue lisää
Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden viimeisestä ottelusta tuloksena selkäsauna

Karhujen vuoden 2018 viimeisestä ottelusta muodostui todelliset turpakäräjät. Lauantaisesta hyvästä vireestä ei ollut sunnuntaina tietoakaan. Tuloksena oli kauden rumin tappio, kun LASB piti pisteet itsellään maalein 12-1.

Lue lisää
Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Karhuilla lauantaina vuorossa vuoden 2018 viimeinen kotiottelu

Vuosi 2018 lähenee kovaa vauhtia päätöstään. Salibandyliigaa pelataan Porissa kuitenkin vielä tämän vuoden puolella yhden ottelun verran, kun lauantaina Porin Urheilutalolle vieraaksi saapuu EräViikingit.

Lue lisää
SPV yksin osallisena maalikilpailussa

SPV yksin osallisena maalikilpailussa

Karhujen paluu lähes kuukauden maaottelutauolta ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa. Kotijoukkue SPV oli juuri niin kova kuin ennakkoon oli odotettavissa. Sarjapisteet jäivät Seinäjoen Urheilutalolle 13-5 -lukemin.

Lue lisää
Karhuille tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnasta

Karhuille tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnasta

Salibandyliigan ottelut jatkuivat torstaina yhden ottelun voimin. Karhut matkasivat torstaina Hämeenlinnan Steelersin vieraaksi. Tiukkojen vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin vasta jatkoaikaosuman jälkeen. Karhuille kaksi pistettä Juho Myllyharjun jatkoaikaosumalla.

Lue lisää