FC Jazz -j Kakkosen nousukarsintaan

Musassa syntyi klassikko

Jalkapallossa ei tarvita Mestareiden liigan loistoa tai ronaldinhomaista maagista taituruutta suurten tunteiden syntyyn. Musassa koettiin launtaina rintaa ravisuttavasti, että satakuntalainen kolmosdivarifutis voi parhaimmillaan tarjota kaikkia inhimillisiä mielialoja pilkkanaan pitävän draaman.

Hillitön riemu. Paprikapaitojen ääretön ilo kuului Koivistonluotoon asti, kun Aleksi Nurminen puski FC Jazz Juniorit tasoihin ottelun lisäajalla. Tasapelin lukemin 1-1 (0-0) varmistanut taistelumaali toi Jazzille Satakunnan Kolmosen voiton ja paikan Kakkosen nousukarsintoihin.

Musta suru. Musan Salaman joukkueen ja kotiyleisön täytti suuri pettymys, kun varmalta näyttänyt voitto valui käsistä viime sekunneilla.

Jäytävä jossittelu. Musalla oli kaikki avaimet viedä kolme pistettä ja Kolmosen voitto. Pari minuuttia ennen loppua Musa pääsi kolmella pelaajalla pelkkää Jazz-vahti Erno Inbergiä vastaan. Aki Jylli ampui avopaikasta ohi.

Punainen pelko. Jazzin Jussi Rantala menetti tajuntansa törmättyään maalivahti Joni Kuusistoon. Kanssapelaajat huusivat hädissään apua. Ambulanssi vei Jazz-topparin sairaalaan, josta ainakin alustavasti on kuultu helpottavaa tietoa – loukkaantumisen ei pitäisi olla vakava. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla MuSan Ville Santanen sai iskun päähänsä ja jätti kentän. Verta pulpunnut haava vaati seitsemän tikkiä.

Valtava voima. MuSa halusi voittaa ottelun. Valkoiset Tiikerit repivät, raastoivat ja taklasivat suurella sydämellä. Johtoasemassa kotijoukkue rikkoi Jazzin pelinrakentelun täysin. Jazz pääsi maalintekoetäisyyksille vasta viime minuuteilla.

Epäonnistumisen tuska. MuSa pääsi johtoon Inbergin ja Jazz-toppari Jukka Ranteen avustuksella. Molemmat pompottivat pitkää MuSa-syöttöä vuoron perään. Juha Vallin tuli, kiitti ja kuitasi pallon maaliin. Tuska vaihtui lopuksi iloksi, kiitos Nurmisen.

- Vastustaja oli tänään todella nälkäinen ja todella halukas kamppailemaan sarjan voitosta. Jos me olimme viikko sitten voitontahtoisempia, MuSa oli sitä tänään, Jazz-valmentaja Mikko Mannila kehui vastustajaa.

- Ensimmäisellä jaksolla olimme mukana pelissä ainoastaan sen takia, että olimme taitavampi joukkue. Kamppailutahto ja -asenne olivat MuSalla.

- Ei meillä loppujen lopuksi hätää ollut puolustuksessa, vaikka pallollinen pelimme ei toiminutkaan. MuSan johtomaali syntyi virheiden sumasta. Silloin pää painui hetkeksi.

Mannila myöntää, että paprikapaitojen nenät putosivat lähes Musan kentän turpeeseen, kun Jussi Rantala vietiin sinisten valojen loistaessa kohti sairaalan mäkeä.

- Vain erittäin hyvä joukkue nousee tuollaisesta tilanteesta. Iso kiitos kapteeni Jussi Leinoselle, joka piiskasi poikia. Kentällä oli pelaajia, jotka todella uskoivat, että nousemme vielä. Hienoa, että vaihtopenkiltämme löytyi ratkaisija.

- Jos mietitään koko kautta, ansaitsimme mielestäni tämän sarjan voiton. Olen erittäin tyytyväinen meidän koko kuluvan syksyn ilmeeseen.

FC Jazz-j aloittaa ensi viikonloppuna nousukarsinnat Kakkoseen kotipelillä. Vastustaja, Vaasa-Keski-Pohjanmaa –lohkon kakkonen, ratkeaa myöhemmin lauantaina.

Kaikkiaan karsintalohkossa on neljä joukkuetta, joista kolme pelaa ensi kaudella Kakkosessa.

- Kauden kovimmat pelit ovat vielä edessä. On meidän etu, että meillä on hienot ja kovat MuSa-pelit lähimuistissa. Teimme tänään nousun tyhjästä elävien kirjoihin. Siitä saamme varmasti ammennettua voimaa myös jatkoon, Mannila tiivistää.

FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com

FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2008 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008

Ottelut kaudella 2008

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.