Bewelle runkosarjan voitto

Kärppien paketti hajosi päätöserässä.

Porin Kärppien ja Bewe Sportin kohtaaminen oli kaikkea sitä, mitä kaukalopallo-ottelu voi katsojille tarjota. Vauhtia,hienoja maaleja, upeita torjuntoja, mahtavia syöttöjä ja täydellisiä epäonnistumisia niin pelaajilta kuin maalivahdeiltakin. Kärppien hyvä pelaaminen riitti kahteen erään, mutta päätöserässä joukkueen peli hajosi lähes täydellisesti. Bewe vei näin tärkeän runkosarjavoiton lukemin 12-15. Tämä tietää sitä, että Bewe saa vastaansa pudotuspeleissä Kuopion Devilsin. Muut otteluparit ovat Kärpät-Duo, RB-93-EPa ja Blue Ball-UKP.

Kärppien ensimmäinen peli pelataan ensi lauantaina. Ottelu alkaa Isomäen jäähallissa klo 13. Sunnuntaina pelataan Jämsässä ja taas seuraavana lauantaina Porissa. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa.

Maali-iloittelua jo avauserässä

Porin Kärppien ja Bewe Sportin ottelun alku jo näytti, että tässä kohtaamisessa ei peruutella. Ottelun avausmaalin teki vierasjoukkue Bewe. Sami Lindholm sai syötön Olli Pelkoselta maalin taakse, josta mies yllätti Joni Meskasen vanhanaikaisella. Kärpät kuitenkin kuittasi tasoituksen vain vajaan puolen minuutin päästä. Mikko Peltonen ajoi keskialueelta asti kohti Bewe-maalia ja tarkka veto upposi vierasverkkoon ajassa 3.05. Kärpät mietti vielä tasoitusmaalia, kun vierasjoukkue iski taas. Sami Häppölä tuli röyhkeästi maalille ja onnistui toisella yrityksellä. Ensimmäisen vedon Meskanen vielä sai torjuttua, mutta jatkossa Häppölä löi riparin sisään. Kärpät tasoitti taas vajaan kahden minuutin päästä. Mika Ahonkivi jätti hyökkäyssinisellä Jan Kinnusellle, jonka veto yllätti Bewen maalissa pelanneen Mikko Joensuun. Maalin jälkeen kotijoukkue otti ottelun haltuunsa. Ajassa 7.20 Kärpät maalasi taas. Hannu Talan lämäri tuli päätypleksistä Jose Laaksoselle, joka jatkoi suoraan Mikko Peltoselle. Peltonen ei erehtynyt ja Kärpät oli ensimmäistä kertaa johdossa. Ja lisää oli tulossa, kun vain puoli minuuttia mentiin ottelua eteenpäin. Joacim Eklund toi pallon ylös ja näki laidalla vapaana olleen Teemu Tuomen. Nätti syöttö ja Tuomi viimeisteli tyhjiin lukemiksi 4-2. Maalista ehti kulua vain pari minuuttia, kun kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ylivoima tuottikin tulosta, mutta aika erikoisella tavalla. Marko Sten toi palloa rauhallisesti kohti hyökkäyssiniviivaa. Yhtäkkiä Sten päätti laukoa ja ihmeen helposti pallo upposi Bewen verkkoon. Kärpät johti jo kolmella maalilla. Kaikki kaukalopalloa vähänkin seuraavat tietävät, että kolmen maalin johto ei ole mitään, jos peliaikaa on vain jäljellä. Ja sitähän oli. Bewe pääsi ylivoimalle ja kuinka ollakaan, nyt vastaavasti Jonne Vaahteran kaukoveto pääsi yllättämään kärppäveskarin. Aloituksen jälkeen Bewe nappasi pallon keskialueella ja Harri Hautajoki laukoi siniviivan jälkeen kohti kotijoukkueen maalia. Tarkka veto upposi Joni Meskasen taakse vain 13 sekuntia edellisestä maalista. Bewe oli enää maalin päässä. Pari minuuttia ehti kulua, kun Mika Ahonkivi syötti Joacim Eklundin maalintekoon. Eklund veti ja maalivahdista kimmonneen pallon Jan Kinnunen toimitti verkon perille. Yksi maali nähtiin vielä avauserässä, kun Bewe karkasi keskialueelta ylivoimahyökkäykseen. Harri Hautajoen tarkka lämäri upposi tarkasti kärppämaalin takanurkkaan. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 6-5.

Toinen erä selkeästi Kärppien

Toisen ensimmäisen maalin teki kotijoukkue. Jaakko Mäkelä ja Rami Välimaa pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Mäkelä syötti ja Välímaa nosti maalin kulmalta tilanteeksi 7-5. Kärpät hallitsi tapahtumia maalin jälkeen, mutta lisämaaleja ei heti nähty. Ajassa 26.22 Kärpät vihdoin onnistui, kun Mikko Peltosen lämäri painui sisään vapaalyönnin jälkitilanteesta. Kaikki näytti hyvältä kotijoukkueen kannalta. Mikko Peltonen otti kuitenkin hetkeä myöhemmin tyhmän jäähyn ja Bewe rokotti välittömästi. Sami Lindholmin tarkka veto upposi aivan maalin etuyläkulmaan. Bewe tuli maalin päähän, kun Kärpät ei saanut keskialueella pysäytettyä Bewehyökkäystä. Löysähkö laukaus upposi Joni Meskasen selän taakse ajassa 35.58. Sitten tuli kotijoukkueen tehohetki. Ensin ajassa 36.28 Harri Jalosen veto yllätti vierasmaalivahdin. Tästä vain 14 sekuntia eteenpäin ja kotijoukkue oli taas kahden maalin johdossa. Jan Kinnunen nousi laidalta ja mies näki maalilla Mika Ahonkiven vapaana. Syöttö sinne ja täysin ilman miesvartiointia ollut Ahonkivi iski pallon hallitusti maaliin. Vielä yksi maali nähtiin toisessa erässä, kun Kärpät ei pystynyt purkamaan palloa omista. Seurauksena vierasjoukkueen maali, kun Olli Pelkosen kuti upposi kärppämaaliin. Viimeiselle tauolle mentiin lukemissa 10-8.

Kärpät romahtaa päätöserässä

Kolmannen erän alku näytti jo sen, että kotijoukkueella tulee olemaan vaikeuksia pitää johtoasema. Hyökkäykset eivät lähteneet alkuunkaan ja syöttöpeli oli täysin hakoteillä. Vaikeudet alkoivat, kun Niko Papinaho ajoi täysin turhaa vierasjoukkueen pelaajan selkään. Tulleesta ylivoimasta Sami Luoto iski vieraat maalin päähän. Jatkoa seurasi runsas minuutti eteenpäin, kun Janne Kuusla pääsi vapaasti iskemään b-pisteen nurkalta. Peli oli tasan ja lisää vaikeuksia oli kotijoukkueelle luvassa. Vain puoli minuuttia myöhemmin Bewe pääsi ylivoimahyökkäykseen. Janne Kuuslan vedon Joni Meskanen sai vielä torjuttua, mutta Olli Pelkosen vedolle ei hänkään voinut enää mitään. Kotijoukkueen kahden maalin johto oli yhtäkkiä muuttunut maalin tappioksi. Ottelun erikoisin maali nähtiin ajassa 47.22. Kärppävahti Meskanen kuunteli vielä katsomon ablodeita loistavasta torjunnoista, kun pallo oli porilaismaalissa. Meskanen heitti avaussyötön suoraan Olli Pelkoselle, jolla oli helppo työ iskeä numeroiksi 10-12. Ennen erän puoliväliä Bewe iski vielä kerran. Sami Lindholm sai kunnian tehdä lukemiksi 10-13 kärppäpuolustuksen sekoillessa. Kärpät tuli kuitenkin peliin mukaan Niko Papinahon kahdella maalilla. Ensin Papinaho löi riparin sisään Jaakko Mäkelän esityöstä ja hetkeä myöhemmin tilanne toistui, kun Papinaho oli hereillä Juho Silvastin laukauksen jatkajana. Tähän Kärppien hyvä hetki päättyikin. Ensin kärppäpuolustuksen purku omalta alueelta epäonnistui ja Olli Pelkonen pääsi vapaasti yrittämään kolmesti Meskasen ohitusta. Kolmas kerta onnistui ja vieraat olivat taas kahden maalin johdossa. Lopullisesti ottelu ratkesi, kun Marko Sten otti tyhmän jäähyn. Jäähyä ehti kulua vain 20 sekuntia, kun pallo oli taas Kärppien maalissa. Olli Pelkonen iski kärppäpuolustajien katsellessa vierestä loppulukemiksi 12-15. Taistelu oli tauonnut.

Voittajien parhaita olivat kolmannessa erässä täydellisesti onnistunut Olli Pelkonen 5+4,pistepörssin voittanut Harri Hautajoki 3+0 sekä loistavan pelin pelannut Sami Lindholm 3+2. Kotijoukkueen parhaita puolustuksen Joacim Eklund ja hyökkäyskaksikko Mikko Peltonen 3+0 sekä Jan Kinnunen 2+1. Molempien joukkueiden maalivahdeilla ei ollut läheskään parhaat päivänsä.

Ottelun erikoisuudet:
-Siivooja oli eksynyt sivukatsomoon ottelun alkuhetkillä. Ässien lauantain pelissä oli roskakorit taas täytetty, joten vaikka sitten Kärppien pelin aikana ne oli saatava tyhjäksi.
-Olli Pelkonen muistaa pitkään tämän ottelun päätöserän. Tehot 4+2 viimeisen 20 minuutin aikana taitavat olla jonkin näköinen ennätys tässä lajissa.
-Makkarat loppuivat kahdesti kesken, kun porilaisille maistui suolainen sunnuntai-iltapäivällä.

Maalitilastot:
I erä

2.41 0-1 Sami Lindholm (Olli Pelkonen)
3.05 1-1 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
4.05 1-2 Sami Häppölä (Juhani Holm)
6.03 2-2 Jan Kinnunen (Mika Ahonkivi)
7.20 3-2 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
7.57 4-2 Teemu Tuomi (Joacim Eklund)
10.16 5-2 Marko Sten yv.
13.11 5-3 Jonne Vaahtera (Sami Lindholm)yv.
13.24 5-4 Harri Hautajoki (Janne Kuusla)
15.43 6-4 Jan Kinnunen (Joacim Eklund)
17.50 6-5 Harri Hautajoki (Olli Pelkonen)

II erä
23.43 7-5 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
26.22 8-5 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
29.55 8-6 Sami Lindholm (Jonne Vaahtera)yv.
35.58 8-7 Harri Hautajoki (Sami Lindholm)
36.28 9-7 Harri Jalonen
36.42 10-7 Mika Ahonkivi (Jan Kinnunen)
39.37 10-8 Olli Pelkonen (Jonne Vaahtera)

III erä
43.55 10-9 Sami Luoto (Lauri Penttinen)yv.
45.05 10-10 Janne Kuusla (Olli Pelkonen)
45.32 10-11 Olli Pelkonen (Janne Kuusla)
47.22 10-12 Olli Pelkonen
49.51 10-13 Sami Lindholm (Olli Pelkonen)
51.45 11-13 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
52.06 12-13 Niko Papinaho (Juho Silvast)
53.06 12-14 Olli Pelkonen
54.25 12-15 Olli Pelkonen (Sami Luoto)yv.