Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät otti avausvoiton puolivälierässä

 
Kärpät otti avausvoiton puolivälierässä

Jämsän sumputus ei pitänyt koko ottelua.

Porin Kärppien ja Duo 96 ensimmäinen puolivälieräottelu oli juuri sitä, mitä osattiin odottaa. Kärpät painoi ja vierasjoukkue vain sumputti puolustussiniviivalla. Avauserän aikana kotijoukkueen kuviot vielä kuitenkin onnistuivat, mutta toisessa erässä porilaiset eivät pystyneet kuin yhteen maaliin. Kolmannessa erässä Kärpät maalasi viidesti ja vierasjoukkue neljä kertaa. Sen verran Kärpät kuitenkin oli tehokkaampi, että se vei ensimmäisen kohtaamisen selvin 10-5 lukemin. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua kotijoukkue johti jo 9-2,mutta löysäily toi vieraat vielä viiden maalin päähän.

Kärpät vie avauserä rutiinilla

Ottelu alkoi kotijoukkueen kovalla painostuksella. Duo sumputti peliä puolustussiniviivalla ja Kärpät ei tahtonut saada summpulukkoa aluksi auki. Ottelun avausmaalin iski kotijoukkue ajassa 2.57. Niko Papinaho sai puolustusalueella syötön Rami Välimaalta ja kovalla luistelulla mies pääsi hienoon laukaisupaikkaan. Luja lämäri hyökkäyssiniviivan alta yllätti hyvin pelanneen Jani Nurmisen. Duo tuli tasoihin pari minuuttia myöhemmin. Janne Saastamoinen laukaisi siniviivalta pallon kohti kärppämaalia. Pallo tuli paluutilanteessa suoraan Marko Jaatislle, joka toimitti pallon helposti ohi Joni Meskasen. Kärppäpuolustus seikkaili tilanteessa sen verran pahasti, ettei apua Meskaselle ajoissa löytynyt. Kärpät kuittasi kuitenkin jo 18 sekunnin jälkeen. Rami Välimaa toi pallon omalta alueelta hyökkäysalueelle asti ja röyhkeä maalille ajo yllätti jämsäläispuolustuksen aina maalivahti Nurmista myöden. Kärppien kolmas maali tuli ylivoimalla. Tala syötti Lasse Sammalistolle, joka veti suoraan syötöstä. Tarkka ja luja laukaus vei Kärpät kolmen maalin johtoon. Erän lopulla Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa vielä kahdesti ja toinen kerta palkittiin. Hannu Tala pääsi yrittämään kahdesti maalivahdin edestä, mutta ei onnistunut. Paluupallo tuli lopulta Niko Papinaholle, jolla oli malttia odottaa maalivahdin ratkaisua. Maalivahti pudotti itsensä jäihin ja erätauolle mentiin Kärppien 4-1 johdossa.

Kärpät painaa koko erän, Duo ja Nurminen kestävät

Koko toinen erä oli kotijoukkueen hallintaa. Peliä painettiin jatkuvasti Jämsän päähän, mutta maalivahti Jani Nurminen osoitti torjunnoillaan, että turhaan hän ei ole torjuntatilaston ykkösmaalivahti. Aivan nollaerää ei hänkään pystynyt pelaamaan, kun Niko Papinaho pääsi hänet yllättämään. Papinaho sai loistavan syötön Juho Silvastilta ja liukui laidasta maalintekoon. Luja laukaus yllätti Nurmisen ajassa 37.25. Kärpät pelasi tuolloin miesylivoimalla. Kahden pelatun erän jälkeen tilanne valotaululla 5-1.

Kolmas erä vain pakkopullaa

Kolmanteen erään Kärpät lähti pelaamaan avointa peliä. Erän alussa Duo pääsi pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta ei onnistunut. Sitä vastoin Kärpät onnistui jälkimmäisellä alivoimalla tekemään maalin. Jani Helppolainen "uunotti" vieraiden puolustuksen aina maalivahtia myöden ja peli oli jo 6-1. Seuraavaa maalia saatiin odottaa sitten seitsemän minuuttia. Niko Papinaho teki ottelun neljännen maalinsa ajassa 52.09. Papinaho pääsi vapaasta tilanteesta laukomaan ja tarkka veto painui maalin takanurkkaan. Minuutti myöhemmin vierasjoukkue pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-7, kun kärppäpuolustus löysäili puolustusalueella. Seuraavat kaksi maalia merkittiin sitten taas kotijoukkueelle. Ensin Jaakko Mäkelä laukoi ylivoimalla Marko Stenin syötöstä lukemiksi 8-2 ja minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui Mika Ahonkivi Joacim Eklundin riparista. Sitten iski Kärpille todella musta hetki. Ensin Marko Jaatinen iski ottelun toisen maalinsa ja vain puoli minuuttia myöhemmin Pasi Kukko teki rangaistuskuljetuksella lukemiksi 9-4. Sama mies oli asialla vielä, kun Duo pelasi Kärppien puolustusparin Tala-Sammalisto täysin kuutamolle. Hetkessä Kärppien seitsemän maalin johto oli "vain" neljä maalia. Onneksi peliaikaa ei ollut enää kuin vajaa kaksi minuuttia. Kärpät iski vielä kerran, kun Rami Välimaa antoi näytteen osaamisestaan. Miestä rikottiin kolmesti hyökkäysalueella, mutta pallo pysyi sitkeästi Välimaan hallussa. Hän näki maalilla vapaana olleen Niko Papinahon, joka iski ottelun loppulukemiksi 10-5.

Joukkueiden parhaita olivat kotijoukkueesta viiden maalin Niko Papinaho, koko pelin hyvin liikkuneet Rami Välimaa ja Jaakko Mäkelä sekä puolustuksessa hyvin pelannut pakkipari Juho Silvast ja Marko Sten. Vieraiden parhaat maalivahti Jani Nurminen ja kaksi maalia tehneet Pasi Kukko ja Marko Jaatinen.

Joukkueet jatkavat ottelusarjaa huomenna klo 14 Jämsässä.

Ottelun erikoisuudet:
-Ottelun toiselle maalituomarille tuli tärkeä puhelu kesken ottelun. Maalivalonappula siirrettiin ammattimaisella otteella toiseen käteen ja toinen käsi jäi vapaaksi puhelinta varten.
-Ottelun yleisömäärä jäi vähäiseksi, kun samaan aikaan Suomen naiset taistelivat MM-hiihdoissa Tsekeissä.
-Ottelun toinen tuomari kaatui pelin aikana jäällä varmaan neljästi. Oliko luistimien teroitus unohtunut tärkeän ottelun alla?

Maalitilastot:
I erä

2.57 1-0 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
4.28 1-1 Marko Jaatinen (Janne Saastamoinen)
4.46 2-1 Rami Välimaa (Jose Laaksonen)
9.55 3-1 Lasse Sammalisto (Hannu Tala)yv.
17.05 4-1 Niko Papinaho yv.

II erä
37.25 5-1 Niko Papinaho (Juho Silvast)yv.

III erä
45.00 6-1 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)av.
52.09 7-1 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
53.56 7-2 Janne Nieppola (Matti Muuriaisniemi)
55.33 8-2 Jaakko Mäkelä (Marko Sten)
56.27 9-2 Mika Ahonkivi (Joacim Eklund)
57.03 9-3 Marko Jaatinen (Pasi Kukko)
57.29 9-4 Pasi Kukko rkl
58.11 9-5 Pasi Kukko (Riku Lainkari)
59.09 10-5 Niko Papinaho (Rami Välimaa)

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 24
Duo Jani Nurminen 47

Jäähyt:
Kärpät 2x2min
Duo 7x2min

Palkitut:
LeSport-pelaajat:

Kärpät Niko Papinaho
Duo Marko Jaatinen

Mikkola-Dressman-pelaajat:
Kärpät Jaakko Mäkelä
Duo Matti Muuriaisniemi

Yleisöä: 212

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää