Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpille ensimmäinen välierä

Joni Meskanen voitti maalivahtitaiston 5-0.

Porin Kärppien ja rovaniemeläisen Blue Ballin ensimmäinen välieräkohtaaminen oli melkoisen värikästä katseltavaa. Kentällä nähtiin hienoja maaleja, loistavia torjuntoja sekä valitettavasti myös melko törkeitä otteita. Ottelu oli kenttätapahtumiltaan melko tasainen, mutta maalivahtiosastolla kotijoukkueen Joni Meskanen voitti virkaveljensä Pauli Kaarlejärven puhtaasti 5-0. Itse ottelu päättyi Kärppien 7-5 voittoon.

Kärpät aloittaa vauhdilla, loppuerä tasaisempaa

Porin Kärpät tuli otteluun hyvin latautuneena, vaikka ottelu myöhästyikin entisestään jääkiekon playout -ottelun Ässät-Tappara jatkoajan takia. Myöhäinen alkamisaika ei ainakaan Kärppiä tuntunut alussa häiritsevän. Ottelun avausmaali syntyi jo 14 sekunnin jälkeen. Kärppien Jaakko Mäkelä iski avausmaalin aivan maalin kulmalta. Lisää tuli ajassa 5.36 kun Jani Helppolainen löi pallon ohi hölmistyneen vierasveskarin. Ottelun erikoisin maali nähtiin, kun Kärpät pelasi alivoimalla. Rami Nikkonen purki pallon puolustusalueelta kohti vierasmaalia. Pallo meni maalin ohi pompaten takalaidasta maalille. Pauli Kaarlejärvi yritti napata pallon räpyläänsä, mutta pallo kimposikin räpylästä suoraan maaliin. Peli oli lahjamaalin ansiosta jo 3-0 kotijoukkueelle. Blue Ballin kavennus tuli ennen erän puoliväliä. Krister Moilanen oli unohdettu kärppäpuolustajien taakse ja mies pääsi vapaasti maalintekoon. Vain minuutti eteenpäin ja Kärpät siirtyi taas kolmen maalin johtoon. Mikko Peltonen hassutti pallon molarin längistä sisään. Maalin jälkeen alkoi vierasjoukkueen luistin kulkea. Ensin Tommi Mielonen kavensi tilanteeksi 2-4 ja vielä erän lopulla Olavi Pallari toi vierailijat jo maalin päähän. Erätauolle mentiin Kärppien maalin johdossa 4-3.

Meskanen pitää kotijoukkueen pelissä hyvillä torjunnoillaan

Kärppien liike jatkui toisessa erässä hyvin ja varsinkin erän alkupuolisko oli siltä erinomainen aina maalivahtipeliä myöden. Kärppien viides maali syntyi ajassa 24.39, kun Jan Kinnunen sai sinisellä syötön Mikko Peltoselta. Kinnusen laukaus yllätti maskissa olleen Kaarlejärven. Sitten iski Niko Papinahon tehokas kaksminuuttinen. Ensin Papinaho iski Marko Stenin syötöstä 6-3 ja hetkeä myöhemmin Rami Välimaan syötöstä jo 7-3. Peli näytti kääntyneen lopullisesti Kärpille. Mutta vierailija ei luovuttanut vaan painoi peliä kohti kotijoukkueen maalia. Joni Meskanen kuitenkin kesti,kunnes ajassa 34.49 kotijoukkueen Jan Kinnunen otti tyhmän jäähyn. Blue Ball kavensi ylivoimalla lukemiksi 7-4 vain minuutin päästä miesylivoiman alkamisesta. Toisen erän lopulla kotijoukkue pelasi löysästi ja vierasjoukkue oli jo kahden maalin päässä. Valtteri Matturi iski Jari Laakon syötöstä lukemiksi 7-5. Näissä numeroissa lähdettiin viimeiselle erätauolle.

Päätöserä pelataan hermostuneesti, maaleja ei enää synny

Ottelun kolmanteen erään vierasjoukkue otti rumat otteet mukaan ja kentällä kyti koko ajan pieni "atomipommi". Tuomarit sallivat päätöserässä kovemman pelaamisen, mutta sääntöjä rikottiin ilman rangaistuksia puolin ja toisin. Kotijoukkueen maalivahdilla Joni Meskasella oli kentällä paljon enemmän töitä kuin vieraiden veräjänvartijalla. Meskanen kesti kaiken ja hänelle kirjattiin päätöserään peräti 18 torjuntaa Kaarlejärven jäädessä kahdeksaan Loppuhetkillä vierasjoukkue yritti maalia ilman maalivahtia. Tekopaikka syntyi kun peliä oli jäljellä puolisen minuuttia. Kentän kunkku Joni Meskanen kuitenkin pelasti torjunnallaan varman maalin. Torjunnan jälkitilanteessa vieraiden pelaaja ajautui Meskasen päälle ja hässäkkä oli valmis. Tilanteessa löydettiin molemmista joukkueista syylliset, kotijoukkueen Hannu Tala ja Blue Ballin Tommi Hyvönen. Nyrkkimatsin ottaneet Marko Sten ja Petri Lukkarila pääsivät tilanteesta ilman jäähyjä? Ottelun loppu oli sitten vain kotijoukkueen varmistelua ja loppulukemat Isomäen valotaululla 7-5.

Joukkueiden parhaina palkittiin kotijoukkueesta Joni Meskanen ja vieraiden Jukka Väliranta. Kärppien pelaajista kannattaa mainita Meskasen lisäksi Niko Papinahon tehokas pelaaminen sekä puolustuksessa onnistuneet Marko Sten ja Samuli Sinervä. Puolustajaparilla Lasse Sammalisto-Rami Nikkonen oli koko ajan vaikeuksia vieraiden hyökkääjien kanssa. Vierasjoukkueen riveissä ei tasaisesta massasta erottunut kukaan.

Välierät jatkuvat sunnuntaina klo 13. Mielenkiintoista nähdä kumpi joukkue palautuu pelistä paremmin. Blue Ball ajoi pelin jälkeen vielä Merikarvialle, jossa joukkue majoittuu Jouko Elevaaran vieraana. Ei silti, pohjoisen pojat ovat tottuneet matkustamaan, joten 50 km menee kuin tyhjää tässä tapauksessa. Onhan se niin, että kun pohjoisen poika lähtee lähikauppaan, on se yleensä ainakin 100 kilometrin päässä!!

Ottelun erikoisuudet:
-Alkuveryttely supistettiin 15 minuuttiin,koska jääkiekon playout -ottelu Ässät-Tappara meni jatkoajalle. Pelin alku viivästyi kuitenkin vielä 12 minuuttia toimenpiteestä huolimatta.
-Ottelun kolmas erä jäi maalittomaksi. Kaukalopallossa nollaeriä saa hakea suurennuslasin kanssa.
-Lipunmyynnissä seikkaili humalainen, joka esitteli pääsylippunaan Ässät-Tappara pelin lippua. Kumpikaan ei osunut humalaiselle kohdalle, ei lippu eikä peli.

Maalitilastot:
I erä

0.14 1-0 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)
5.36 2-0 Jani Helppolainen
7.19 3-0 Rami Nikkonen av.
9.29 3-1 Krister Moilanen (Tommi Hyvönen)
10.27 4-1 Mikko Peltonen
12.34 4-2 Tommi Mielonen (Jukka Väliranta)
17.41 4-3 Olavi Pallari (Jukka Väliranta)

II erä
24.39 5-3 Jan Kinnunen (Mikko Peltonen)
31.33 6-3 Niko Papinaho (Marko Sten)
33.57 7-3 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
35.46 7-4 Joni Haataja (Jari Laakko)yv.
39.17 7-5 Valtteri Matturi (Jari Laakko)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.