Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät voiton päässä Suomen mestaruudesta

 
Kärpät voiton päässä Suomen mestaruudesta

Bewen hermokontrolli ei kestänyt loppuun saakka.

Porin Kärpät on enää voiton päässä Kultaisen Kotkan kannattelusta. Joukkue jatkoi lauantain hienoja esityksiä ja toinen finaali päättyi Kärppien 9-7 voittoon. Suuri ja ratkaiseva tekijä oli voittoa ajatellen, että porilaisten hermokontrolli oli paljon parempi kuin pääkaupunkiseutulaisten. Bewen päätöshetkien rumat otteet eivät kuulu kaukalopalloon. Vieraiden Sami Luodon peli päätöserässä keskittyi vain vastustajan vahinkoittamiseen. Onneksi pahoilta loukkaantumisilta lopulta vältyttiin.

Kärpät aloittaa vauhdikkaasti, erän loppu tasaisempaa

Kärpät aloitti ottelun kovalla vauhdilla ja tilanteita luotiin vierasjoukkueen maalille. Viimeistely kuitenkin ontui ja avausmaalia saatiin odotella ottelun seitsemännelle minuutille. Joni Meskanen heitti pitkän avauksen ja Niko Papinaho ajoi itsensä maalintekopaikkaan. Valtakunnan tämän hetken paras kaukalopalloilija ei erehtynyt ja peli oli 1-0 ajassa 6.53. Vähitellen Bewekin alkoi päästä peliin mukaan, mutta kärppävahti Joni Meskanen kesti vieraiden laukaukset. Kärpät kuitenkin onnistui, kun Jaakko Mäkelä veti sydämensä pohjasta pallon ohi beweveskari Mikko Joensuun. Bewe teki kuitenkin nopeasti kavennusmaalin Harri Hautajoen toimesta. Seuraava maali oli kotijoukkueen Mika Ahonkiven taidonnäyte pallonkäsittelytaidoistaan. Hänellä oli itsellä loistava paikka tehdä maali, mutta vielä syöttö aivan vapaana olleelle Jose Laaksoselle ja peli oli 3-1. Bewen kavennus tuli runsaat puoli minuuttia myöhemmin. Paavo Torkkola passasi ja Sami Luoto iski ensimmäisen erän loppulukemiksi 3-2. Torjunnat Joni Meskanen 19 ja Mikko Joensuu 10.

Värikäs toinen erä, Jalonen jättää kentän

Ottelun toinen erä tarjosi runsaslukuiselle yleisölle kaikkea mitä kaukalopallo voi katsojalle tarjota. Erän avausmaalin teki Kärppien Harri Jalonen, joka sai loistavan syötön Jose Laaksoselta. Maalin jälkeen Jalosen nivunen paukahti ja mies joutui jättämään kaukalon. Ajassa 24.00 Kärppien Jani Helppolainen sai jäähyn ja Bewe käytti paikan hyväkseen. Panu Siivikko passasi ja Sami Luoto iski pallon kärppäverkkoon. Peli oli 4-3 ja vierailla henki päällä. Kotijoukkueen Niko Papinahoa rikottiin selkeässä maalintekopaikassa ja Kärpille määrättiin rangaistuskuljetuslaukaus. Niko Papinaho ei antanut Bewen maalivahdille mitään mahdollisuuksia ja kotijoukke johti taas kahdella maalilla. Sitten iski kotijoukkueen pieni paniikkitila ja vierailija pääsi rankaisemaan. Bewe iski taas kahdeksan minuutin aikana kolme maalia ja lisäksi se vielä missasi rankkarin. Peli oli kääntynyt Bewelle hetkessä 5-6. Kärpät näytti kuitenkin mistä joukkue on tehty. Ensin Rami Välimaa purjehti laidalta maalintekoon ja vain hetkeä myöhemmin Ville Setälä oli bewemaalilla täysin vapaana, Kärpät oli taas johdossa ja edessä viimeinen erätauko.

Kärppien kantti kestää, vierailta palaa päreet

Viimeiseen erään Bewe otti mukaan rumia otteita ja peli meni todella kovaksi. Onneksi erotuomarit olivat hereillä ja se rankaisikin päätöserässä vierailijaa peräti 30 jäähyminuutilla(mukana kaksi 10minuuttista). Kärpät käytti paikat hyväkseen ja teki ylivoimalla kaksi maalia. Ensin Jaakko Mäkelä ja sitten Niko Papinaho. Peli oli jäähyjen ansiosta kääntynyt lopullisesti kotijoukkueelle. Bewe iski vielä lopussa ilman maalivahtia, mutta kahta maalia lähemmäksi se ei enää päässyt. Peli oli tauonnut ja Kärppien toisen finaalipelin voittolukemat olivat lopulta 9-7. Lopussa vieraiden Sami Luoto poltti päreensä ja sai rumasta tempustaan 10 minuutin käytösrangaistuksen. Väärin ei olisi ollut vaikka miehelle olisi osoitettu isompikin rangaistus. Konki taisi silti pelastaa miehen tällä kertaa.

Voittajien parhaat olivat Niko Papinaho 3+1 ja loistavan pelin maalissa pelannut Joni Meskanen. Voidaan sanoakin, että nyt Meskanen on sellaisessa kunnossa, kuin finaaliotteluissa pitää ollakin. Kärppien joukkueesta erottuivat lisäksi Jaakko Mäkelä kahdella maalillaan. Bewen parhaana palkittiin Panu Siivikko.

Joukkueet jatkavat ottelusarjaa ensi lauantaina Helsingissä. Finaalisarja on nyt ensimmäistä kertaa katkolla Kärpille. Tarvittaessa pelataan vielä ensi sunnuntaina Porissa sekä pitkäperjantaina Helsingissä. Ensi lauantain peliin Kärpät järjestää kannattajilleen fanimatkan. Fanimatkasta saa tarkemmin tietoa joukkueen kotisivuilta ja joukkueenjohtaja Markku Viitalammelta 050-5142185


Ottelun erikoisuudet:
-Ottelussa tuomittiin kaksi rangaistuskuljetuslaukausta, joista kotijoukkue onnistui, vieraat eivät.
-Runkosarjan pistepörssin kakkonen Mikko Peltonen ei tehnyt ottelussa pistettäkään.
-Kotiyleisö kannusti lujaa omiaan. Mukana ei tainnut olla yhtään vaasalaista ja silti meteli oli kova.

Maalitilastot:
I erä

6.53 1-0 Niko Papinaho (Joni Meskanen)
11.24 2-0 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)
12.09 2-1 Harri Hautajoki (Olli Pelkonen)
14.32 3-1 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
15.11 3-2 Sami Luoto (Paavo Torkkola)

II erä
21.06 4-2 Harri Jalonen (Jose Laaksonen)
24.40 4-3 Sami Luoto (Panu Siivikko)yv.
26.07 5-3 Niko Papinaho rkl
28.03 5-4 Jonne Vaahtera (Lauri Penttinen)
32.44 5-5 Panu Siivikko (Olli Pelkonen)yv
33.05 Bewe Harri Hautajoki erkl
36.33 5-6 Paavo Torkkola (Panu Siivikko)
37.55 6-6 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
39.33 7-6 Ville Setälä (Jani Helppolainen)

III erä
44.09 8-6 Jaakko Mäkelä (Marko Sten)yv.
51.45 9-6 Niko Papinaho (Marko Sten)yv.
59.16 9-7 Sami Luoto (Olli Pelkonen)

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 53
Bewe Mikko Joensuu 31

Jäähyt:
Kärpät 7x2min
Bewe 8x2min,2x10min

Palkitut:
LeSport -pelaajat:
Kärpät Niko Papinaho
Bewe Panu Siivikko

Yleisöä: 1078

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää