Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Musan Salamalle tukea opetusministeriöltä

 
Musan Salamalle tukea opetusministeriöltä

Musan Salama on mukana 200:n suomalaisen urheiluseuran joukossa, joille on myönnetty opetusministeriön suoraa seuratukea päätoimisen työntekijän palkkaukseen. Tukipäätöksen myötä seura etsii parhaillaan organisaatioonsa päätoimista nuorisopäällikköä. toiminnan kehittämistuki on opetusministeriön myöntämää tukea, joka koostuu Veikkausvoittovaroista. Jalkapalloseuroista tuen piiriin pääsi Suomessa noin 30 seuraa. Satakunnassa tukea saa Salaman lisäksi kahdeksan muuta urheiluseuraa.

Alueen suurimman jalkapallon junioriseuran toiminnanjohtaja, Jouni Roukala uskoo, että päätökseen vaikutti se, että seuraorganisaatiossa oli valmiina selkeä tarve päätoimiselle nuorisopäällikön vakanssille. - Me emme lähteneet hakemaan tukea vain siksi, että sitä oli tarjolla. Seura on kasvanut ja kehittynyt viime vuosina muilta osin niin, että varsinaisen urheilutoiminnan laadullinen kehittäminen vaatii tulevaisuudessa täysipäiväisen ammattilaisen panosta, Salaman hallinnollisesta puolesta vastaava Roukala kertoo

Roukala jakaa kiitosta myös seuran johtokunnalle, jonka sitoutuminen uuden nuorisopäällikön palkkaamiseen takasi sen, että seuratukea oli mahdollista lähteä hakemaan. Seuratuki kattaa ainoastaan osan päätoimisen työntekijän palkasta ja tukea on luvassa vain kahdeksi vuodeksi. Osa palkasta pitää kattaa seuran toimesta. Seuratuki toimiikin ikään kuin starttirahana, jonka jälkeen seuran pitäisi pystyä tulemaan toimeen omillaan. Tämä ei kuitenkaan huoleta Roukalaa. - Meillä on suunnitelmat valmiina taloudellisen puolen hoitamiseen. Se tarkoittaa samalla sitä, että toimenkuva laajenee jossain vaiheessa seuratoiminnasta myös liikuntapalvelujen tarjoamiseen ulkopuolisille tahoille.

Merkittävin osa päätoimisen nuorisopäällikön työssä on kuitenkin juniorijoukkueiden toiminnan tukeminen. Mahtavan määrän vapaaehtoista työtä tekevät juniorivalmentajat saavat harjoitusten suunnitteluun ja toteuttamiseen tuekseen ammattimaista valmennusosaamista. Laadukkaammat harjoitukset tuottavat paitsi osaavampia myös entistä innostuneempia jalkapalloilijan alkuja.  Seuratuki on hyvä alku, mutta Roukalan kehitystyö seuran parissa on vasta käynnistynyt. - Ei tässä vielä kannata laittaa käsiä tyytyväisenä puuskaan. Jos haluaa päästä mäen laelle, pitää kerätä tarpeeksi vauhtia, ettei matka tyssää kesken. Jatkossa pitää miettiä sitä, miten voisimme lähteä kehittämään harjoitusolosuhteita, toiminnanjohtaja visioi.

MuSan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Musan Salama - logo

MuSa - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää