Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bears joukkuepelillä voittoon

 
Bears joukkuepelillä voittoon


Bears jatkoi voittoputkeaan helsinkiläisiä vastaan. Sarjapisteiden lisäksi tärkeää ottelussa oli joukkueen hengen paraneminen ja hyvä taisteluilme. Vaikean alun jälkeen Bears kokosi rivinsä hienosti ja karkasi vastustamattomaan voittoon. Ottelussa pelaajien otteet saivat tuomarit jakamaan oikeutta varsin taajaan, jonka vuoksi ottelu venyi ajallisesti kolmituntiseksi.

69ers oli odotetun kaltainen joukkue. Taisteluilme oli hyvä, hyökkäys heittopainotteinan ja puolustus agressiivinen. Pelinrakentaja Jason Thomas löysikin varsin usein vapaan laitahyökkääjän ottelun kuluessa ja joukkue viimeisteli kolme heittomaalia sekä yli 250 heittojaardia. Lisääkin olisi ollut tarjolla, ottelun edetessä pallot alkoivat polttaa laitureiden hyppysissä. Juoksupeliä 69ers ei juurikaan esittänyt, eikä puolustuksesta ollut Bearsin pysäyttäjäksi Bearsin lukuisista pallonmenetyksistä huolimatta.

Bearsin alku oli tahmea, mutta ottelun edetessä ja pelaajien lämmetessä tulosta alkoi tulla ja 69ers putosi kyydistä. Hyökkäyksessä Nate Lewis runnoi 4 TD:tä, vaikka ehti välillä peräti kahdesti pudottaa sateen kasteleman pallon vastustajalle. Pelinrakentaja Nicolas Sandhu pelasi ehdottomasti hyvän pelin. Nuorelle pelaajalle sattui muutamia virheitä, mutta komeat onnistumiset käänsivät ottelun Bearsille. Laitahyökkääjistä erityisesti Topias Holopaisen esitykset olivat huimaavia. Ensin Holopainen karkasi joukkotaklauksen keskeltä juosten lopulta koko kentän läpi ja Bearsin takaisin peliin ottelun alussa. Holopainen vakuutti myös erikoisjoukkueessa taklaten vastustajan pallonkantajia armottomasti ja kovaa. Teemu Jokinen esitti huiman kopin, tilanteessa jossa monelta pallo olisi jäänyt ottamatta kiinni ja nuori Aleksin Nummelin viimeisteli kauden toisen maalinsa.

Ottelun alussa tapahtui kuitenkin jotain aivan poikkeuksellista. Porilaisten espanjalaislaituri Gonzalo Carbajosa teki Bearsin avausmaalin ottamalla Sandhun heiton kiinni aivan maalialueen tuntumassa. Tilanteessa olivat mukana hyvin myös 69ersin corneri ja safety. Gonzalo juoksi toisen yli maalialuelle, jolloin pelaajista toinen hyökkäsi maassa istuvan Gonzalon kimppuun takoen sekä palloa, että pelaajaa nyrkeillään, vaikka peli oli jo poikki. Tästä kimpaantuneena Gonzalo vastasi isällisellä läpsäytyksellä. Lopputulos: Porilaislaituri suihkuun. Tilanne aiheutti kiivasta ihmetystä ja keskustelua puolin ja toisin. Ilmeisesti säännöt eivät tässä kohdassa täysin vastaa yleistä oikeustajua, jos pelaajilla ei ole oikeutta puolustautua. Jääkiekossahan homma menee niin, että kahakan aloittajaa rangaistaan kovemmalla kädellä. Ilmeisesti asiaa puidaan vielä hieman jälkikäteenkin - hyvä niin!

Bears puolustus oli ajoittain pulassa 69ers heittopelin kanssa, mutta juoksu pysyi hyvin aisoissa. Bearsin puolustuksessa tukimiehet Jay Woods ja Jukka Lunden olivat hyvällä pelipäällä ja Akseli Fonsen piti oman puolensa tukossa. Muuten takakentällä oli hieman vaikeaa. Linja hoiti omat hommansa pääosin hyvin, muutamia tyhmiä rangaistuksia lukuunottamatta.

Vastustajista Oulu ja 69ers ovat esittäneet varmaan heittopeliä, mutta Oululla on tukena myös vahva juoksupeli, joka pitää joukkueen sarjan kärkikahinoissa. Bears matkustaakin seuraavaksi juuri tervakaupunkiin sarjan kärkiotteluun, jonka jälkeen alkaa myös sarjatauko. Oulun reissu on play-off asetelmien kannalta huipputärkeä. Voitolla Bearsilla on mahdollisuus runkosarjan voittoon ja kotietuun loppuun asti, mutta häviöllä nämä asiat eivät ole enää omissa käsissä. Tilannetta hieman tasoitti Kuopio Steelersin eilinen voitto oululaisista kotikentällään, mutta siitä huolimatta vain voittoa lähdetään tavoittelemaan. Sarjassa Oulu, Bears ja Kuopio ovat karanneet muilta joukkueilta, joten runkosarjan voitosta tullaan näkemään ennennäkemätön taistelu.

SAJL:n kurinpitotyöryhmän päätöksen mukaan Gonzalo Carbajosa on pelikelpoinen seuraavassa sarjaottelussa Oulu Northern Lightsia vastaan.

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää