PoPalle tappio ja uusia loukkaantumisia

FC PoPa kohtasi tänään FC Hakan ja vierailija voitti tasaisen taiston 1-0.

Tasainen ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi tasaisesti eikä ensimmäisillä minuuteilla paikoilla juhlittu. PoPa pysyi hyvin omassa pelisuunnitelmassaan, nopeaa pallon liikuttelua ja puolustaessa vahva prässi vastustajaan. PoPa saikin ensimmäisellä puoliajalla hyviä riistoja mutta huippupaikkoihin riistot eivät johtaneet. Vaikka ensimmäinen puoliaika oli tasaista pelaamista niin paremmat maalipaikat olivat Hakalla mutta Lauri Pirhonen selvitti muutamat tilanteet varmasti. PoPan ensimmäisen puoliajan paras paikka syntyi Juuso Aallon toimesta, vasemmalta röyhkeä nousu maalilta mutta viimeinen syöttö ei tavoittanut hyökkääjiä ja tilanne kuivui kokoon. Aivan puoliajan lopussa PoPa joutui tekemään ensimmäisen vaihdon, kun Antti-Pekka Pihlainen loukkasi takareitensä, vaihto pakotti PoPan tekemään muutoksia kenttäryhmitykseen, Aleksander Akbar tuli vaihdosta kärkeen, Samu Ruisniemi tippui kärjestä oikeaan laitaan ja oikeasta laidasta Topi Mattila siirtyi vasemmaksi puolustajaksi. Kun vaihto saatiin suoritettua tuomari vihelsi ensimmäisen puoliajan päättyneeksi.

Haka voittoon onnekkaalla maalilla

Toisen puoliajan alku oli PoPalta vaikea ja muutaman minuutin pelin jälkeen Haka siirtyi johtoon,pieni puolustusvirhe ja Jarno Mattila pääsee laukomaan boksista ja laukaus muuttaa suuntaa Juha Luomasta ja painuu ohi Pirhosen. Tästä muutama minuutti ja PoPa joutui jälleen tekemään vaihdon, Toni Junnila saa kaksinkamppailussa vastustajan kyynärpäästä kovan iskun nenäänsä ja joutuu jättämään kentän, tarkemmissa tutkimuksissa selviää onko tuulenhalkoja murtunut. Koska PoPalla on ennestäänkin paljon poissaoloja joutui PoPa turvautumaan vastustajan vaihtomieheen, jonka nimi ei ainakaan allekirjoittaneelle selvinnyt, samalla PoPa teki kenttäryhmitykseen  muutoksen, Mattila nousi keskikentän keskelle ja hakalainen meni vasemmaksi puolustajaksi. PoPa pystyi vaihdosta huolimatta pelissä hyvin mukana ja pystyi varsinkin erikoistilanteilla aiheuttamaan harmaita hiuksia Markus Koljanderin vartioimalle maalille. Vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Aalto pääsi puolittain läpi ja vastustaja joutui repimään Aallon boksissa nurin mutta erotuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä ja peli jatkui. Ottelun lopussa PoPa alkoi ottamaan kovia riskejä ja Haka pääsi muutamaan loistavaan paikkaan, paras paikka siunaantui Kalle Multaselle, joka pääsi yksin läpi mutta Pirhonen liimasi heppoisen yrityksen. PoPa sai lopussa vielä muutaman kulman mutta tänään ei kuparista ei saatu rikottua ja Haka otti voiton 1-0 lukemin.

PoPan riveissä esiintyi tänään viime otteluun tapaan Jussi Äijälä, jonka kanssa keskustellaan jatkosta tämän viikon aikana.

PoPan päävalmentaja Mika Halmetniemi oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- Meidän peli-ilme oli tänään erinomainen, pidettiin niistä asioista kiinni mitä ennen peliä sovittiin. Jouduttiin loukkaantumisten vuoksi tekemään muutoksia joita emme olleet suunnitelleet. Loukkaantumisista huolimatta laitettiin Haka tänään todella ahtaalle ja saatiin lopussa hyvää painetta mutta tänään ei saatu maaleja aikaiseksi, joten kyllä meillä on vielä paljon parantamiseen varaa. Ei laiteta päätä pensaaseen vaan siirretään tämän ottelun hyvät asiat lauantaiksi, kun VPS saapuu Poriin.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori

Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.