Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäkarhut kaatoi sarjajohtaja Lapuan

 

Pesäkarhut kaatoi sarjajohtaja Lapuan


Emilia Harjunen loisti debyytissään

Pesäkarhut lähti vaikeista asetelmista naisten superpesiksen kärkikamppailuun Lapuaa vastaan, kun sen riveistä puuttuivat kuumesairaat Hanna Hirvikoski ja Veera Svansjö. Porilaiset kuitenkin osoittivat kovan taistelutahtonsa ja sielunsa napaten kotivoiton jännittävien vaiheiden jälkeen pistein 2-1. Illan tähdeksi kohosi Pesäkarhujen oma kasvatti, vielä b-tytöissäkin pelaava 19-vuotias Emilia Harjunen. Hänen ensimmäinen superpesisottelunsa jää unohtumattomasti hänen itsensäkin mieleen, virheetön ulkopeli ja hyvä sisäpeli, jonka kruunasi tyhjään kenttään lyöty kunnari ottelun avausjaksolla.

"Enpä odottanut ihan tälläistä debyyttiä, nöyrin mielin lähdin peliin", Emilia tuumaili.

Pesäkarhut voitti ensimmäisen jakson vahvalla ulkopelillään juoksuin 2-0. Toisella jaksolla Lapua sai hieman enemmän aikaiseksi kolmostilanteita ja tekikin niistä yhden juoksun. Kun Pesäkarhut jäi hyvistä yrityksistä huolimatta juoksuitta, voitti vierasjoukkue jakson 1-0.

Supervuorossa porilaiset rutistivat yhden juoksun ja hyvin monen mielestä tuomarit veivät toisen. Lapuan yritykset sensijaan jäivät olemattomiksi ja  riemastuttava kotivoitto Pesäkarhuille supervuoron jälkeen. Kolmostilanteet kotijoukkueelle 13-9 ja kokonaisuudessaan ottelu tarjosi paljon nähtävää upealle yleisölle, 1647 katsojaa seurasi peliä innostuneena Porin helteisellä pesisstadionilla. Emilia Harjusen lisäksi Pesäkarhuista palkittiin lukkarina hyvin pelannut Heidi Hakomäki, Lapuan parhaita olivat Sirpa Pollari ja Paula Saloranta.

"Tunteet on aika pinnassa. Kun maanantaina selvisi, etteivät Hanna ja Veera pysty pelaamaan, pyysin joukkueelta vain kahta asiaa. Isoa sydäntä ja kovaa taistelua. Se toteutui tänään ja sitä itseasiassa pyysin koko loppukaudelle, tälle viimeiselle kaudelleni. Upea suoritus, loistavaa ulkopeliä ja ihan hyvää sisäpeliäkin. Ei löydy vastaavaa altavastaajan asemassa otettua voittoa omalta reilun kahdenkymmenen vuoden pelinjohtajauraltani. Emilian aggressiivisesta esimerkistä myös kokeneempi kaarti innostui huikeaan taisteluun, nyt oli sielua Pesäkarhuissa. Kiitos kuuluu koko joukkueelle ja myös todella mahtavasti meitä tukeneelle kotiyleisölle. Nautitaan hetki tästä voitosta ja aletaan sitten ladata itseämme perjantain mahtavaan kotipeliin Kirittäriä vastaan. Kokoonpanomme selviää varmastikin perjantai-aamusta, mutta olennaista on vaan tehdä kaikkensa. Täysillä päin vaan, henkisesti tämä Lapua-voitto oli meille kova juttu", Pesäkarhujen pelinjohtaja Petri Kaijansinkko kertoi tunteistaan.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


EmiliaHarjunen

Emilia Harjunen

1992
Tiedot

HannaHirvikoski

Hanna Hirvikoski

14.4.1987 Ulvila
Tiedot

PetriKaijansinkko

Petri Kaijansinkko

Tiedot

VeeraSvansjö

Veera Svansjö

Tiedot


Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää
Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Jukalle ja Tuomiselle jatkosopimukset, Korkiamäki Pesäkarhujen paitaan

Pesäkarhut järjesti tiistaina 20. lokakuuta tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin kolme pelaajasopimusta kaudelle 2021. Sopimuksista kaksi olivat jatkosopimuksia ja yksi uusi pelaajasopimus.

Lue lisää
Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Puistolle lyöjäkuningattaruus, Pesäkarhuille pronssia

Pesäpalloliitto järjesti perinteisesti päätösristeilyn yhteydessä toteutetun kauden parhaiden palkitsemisen tänä vuonna koronatilanteen vuoksi pääosin etänä.

Lue lisää