Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jazzille täysi pistepotti

 

Jazzille täysi pistepotti


Pihlainen puski helpotuksen

Koko päivän Poria piinannut ukkosen uhka väistyi mukavasti, kun FC Jazz ja Sporting Kristiinankaupungista astelivat UK Tekonurmelle Kakkosen kamppailuun.

Aurinko lämmittikin mukavasti UK Tekonurmelle mukavasti löytänyttä yleisöä. Myös FC Jazzin 2-0 (1-0) -voitto ilahdutti, vaikka pelin viihdearvo ei tällä kertaa aivan huippulukemiin noussut.

Peli oli koko avauspuoliajan bussi parkkiin -leikkiä. Sporting peruutteli parissa viiden miehen linjassa, ja FC Jazz puhisi kuin Ilkka Nummisto ja Riku Kiri voimamieskisojen rekanvedossa.

Viimeisenä lukkona Sportingin maalilla seisoi argentiinalainen Gaston Brambatti, jonka hiuskuontalo viilsi maalin yläputkea. Silti nopea ja notkea maalivahti nappasi salamana muun muassa Sekou Konaten ja Toni Tuurin läheltä lähteneet yritykset.

FC Jazzin taivas tummeni 44 peliminuutilla, kun keskikesällä mukavaan vireeseen päässeen Samu-Petteri Mäkelän nivuset sanoivat riks, raks ja poks. Jonne Tuominen in, SP out.

Vaikka katsomossa pelättiin Jazzin maalintekovoiman vähentyneen, kotijoukkue iski heti vaihdon jälkeen. Joonas Laurikainen nosti taitavan luuppisyötön Sportingin leveän ja laajan puolustuslinjan yli. Sekou Konate rynnisti palloon, ja chippasi vastaan rynnänneen Brambatin ohi. Pallo ei olisi Sekoun jalasta verkkoon mennyt, joten oikea puolustaja AP Pihlainen riensi tuulispäänä paikalle ja puski helpottavan johto-osuman.

Matsin mainiosti tuomaroinut Miikka Lähdesmäki puhalsi pelin puoliajan päättyneeksi välittömästi maalin jälkeen.

Toisella puoliajalla Sporting vähän aktivoi peliään, mutta maalivahti Oskari Forsman sai poimia vain muutaman pitkän pistopallon.

FC Jazz sen sisään tuhlaili hyökkäyksiä. Heti jakson alkajaisiksi Joonas Laurikainen täräytti pystypuuhun, eikä Jesse Junnila osunut puolittaisesta läpiajosta.

Tosin 71 peliminuutilla Junnila kaatui porilaisille tutun Joao Gaetin tuuppauksesta. Tuloksena rankkari, josta Junnila kiitti itse. 2-0.

Pelin lopussa suurin mielenkiinto kohdistui FC Jazzin nuorukaisiin. Vaihdosta uransa ensimmäiseen Kakkoseen matsiin päässyt Joonas Rantala, 16, osoitti olevansa vasen laitapuolustaja, jota voi huoletta peluuttaa myös miesten peleissä. Aktiivisesti sisään tuli myös toinen B-nuorten SM-sarjajoukkueen pelaaja eli Niko Sulonen, 17, jolle matsi oli Kakkosen kauden toinen ja uran kahdeksas.

UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää