Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Jazzille varma vierasvoitto

 

FC Jazzille varma vierasvoitto


FC Jazz kohtasi Kakkosen kauden kolmannen kerran Sporting Kristiinan. Tulos oli jokaisella kerralla sama. 2-0 -voitto FC Jazzille.

Pelin avauspuoliajalla ei juhlittu maalipaikoilla. Lähimpänä oli Ilkka Santahuhta, jonka ohjaus osui pystytolppaan.

- Sporting oli meille jotenkin vaikea vastustaja koko kauden. Yhdessäkään pelissä emme saaneet luotua paikkoja liukuhihnalta. Tänään heillä oli vaaraelementtiäkin enemmän kuin ennen, kun Mamadou oli kehissä, FC Jazzin päävalmentaja Matti Santahuhta totesi.

Mamadou Konate siirtyi kesäkuun lopussa Sportingiin. Hän ehti tehdä FC Jazzille viidessä pelissä kolme maalia ennen kuin halusi purkaa sopimuksensa ja lähteä Thaimaanhan try-outille. Palattuaan Suomeen FC Jazz ei halunnut tehdä uutta pelaajasopimusta Mamadoun kanssa, ja hyökkääjä löysi paikkansa Kristiinankaupungista.

Sportingissa Konate on tehnyt 12 pelissä 8 maalia. Myös Jazzia vastaan hän oli vaarallinen, vaikka huippupaikat olivat harvassa.

- Mamadou sai vain yhden selkeän maalipaikan. Tilanne taisi olla silloin jo 0-2 meille. Oskari Forsman tuli hyvin vastaan ja peitti Konaten yrityksen, Santahuhta kertoo.

FC Jazzin kokoonpanossa debytoi B-ikäinen Juho Kemppinen, 16, joka pelasi täydet peliminuutit punapaitojen keskikentän pohjalla.

- Juho oli todella hyvä, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Hän sijoittui koko ajan oikein, syötti hyvin ja pystyi pelaamaan eteenpäin. Ensimmäinen kosketus ei pettänyt tiukassakaan paikassa. Lisäksi hän pisti koko 55 kiloaan kehiin jokaisessa kaksinkamppailussa, eikä arastellut yhtään, Santahuhta kehui.

Kokeneemmista pelaajista Santahuhta kehui vasempana pakkina pelannutta Teemu Vihtilää ja Kemppisen kanssa keskikentän pohjalla urakoinutta Toni Junnilaa.

- Vihtilä pelasi hyvän pakkipelin ja oli koko ajan vaarallinen ylöspäin. Oli vähän pakon sanelemaa, että hän pelasi pakkina. Joonas Salo oli koko alkuviikon pois poskiontelotulehduksen takia.

- Junnilan Tane on vähän profiloitunut yleismieheksi. Tämä taisi olla yksi harvoista peleistä, jonka hän pelasi kokonaan samalla paikalla. Mutta kun menemme suhteellisen kapealla ringillä, on välttämätöntä, että meillä on monipuolisia pelaajia.

FC Jazzin maalit olivat kaukolaukauksia. Pelin 60 minuutilla Samu-Petteri Mäkelä tykitti paristakymmenestä metristä laukauksen, joka meni vähän helpon näköisesti maalivahti Gaston Brambattin käsien välistä verkkoon. Ilkka Santahuhdan vastaava tykitys parikymmentä minuuttia myöhemmin oli vastustamaton, eikä Brambattilla ollut siihen mahdollisuuksia.

FC Jazz nousi voitollaan Kakkosen länsilohkon kolmanneksi ohi Vasa IFK:n. Kakkosena oleva Pallo-Iirot on kaksi pistettä edellä. Sporting on kolmanneksi viimeisenä kaksi pistettä putoamisviivan alapuolella.

FC Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää