Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhujen kausi alkaa torstaina kotiottelulla

Karhujen taival Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla Divarissa alkaa torstaina, kun Poriin saapuu FoSu Forssasta. Harjoitusottelut käytiin kaksijakoisissa fiiliksissä. Tasaisuudesta ei ollut tietoakaan, otteiden vaihdellessa erittäin hyvistä luokattomiin. Karhujen osalta positiivista signaalia saatiin otteluista TPS:ää ja Steelersiä vastaan, joissa joukkue pelasi suhteellisen ehjää ja hyvää peliä. Vastavuoroisesti ottelu SB Vaasaa vastaan oli Karhuilta huono. SalBaa vastaan otteet olivat lähinnä luokattomia ja viimeinen harjoitusottelu juuri FoSua vastaan sisälsi enemmän negatiivista kuin positiivista.

FoSun joukkue menetti parhaat syömähampaansa kun Laitila siirtyi Loimaalle ja Aaltonen Turkuun. Joukkue sijoitettiin Pääkallon kausiennakossa sarjan pohjalle, mutta jokainen urheilua seurannut tietää, että tuollaisista asetelmista on helppo lähteä pelaamaan ja FoSu tuleekin varmasti olemaan yllätysvalmis tulevalla kaudella. Kauden ensimmäiset ottelut ovat vielä niitä, joissa yllätyksiä nähdään selvästi kevään pelejä enemmän. Karhut saavat tehdä siis täyden päivätyön, jos mielivät pisteet Porissa pitää.

Karhujen valmistautuminen otteluun ei ole ollut paras mahdollinen, mutta onko se ikinä? Nuoret Markus Lammi ja Mikael Lindroos olivat maajoukkuekutsun vuoksi edellisen viikon kaksi viimeistä harjoitusta poissa. Ville Rynnäksen nivuselle annettiin vielä maanantaina lepoa. Työkiireiden, urheiluakatemioiden turnauksen ja sairastumisten takia Karhujen maanantain harjoituksista puuttui myös liuta muita miehiä.

Itse ottelussa Karhujen tavoite on saada hyvä ote säilymään koko 60 minuuttia. Karhujen nuori joukkue pystyy parhaimmillaan loistaviin esityksiin, mutta loistavien otteiden säilyttäminen läpi ottelun on haaste nro 1. Karhujen kokoonpanosta puuttuu varmuudella koko kauden huilaava Juha Tikka sekä kierukkaoperaatiota odottava Ville Mattila. Ville Rynnäksen pelaaminen selviää vasta ottelupäivänä.

Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi viikkoa sitten. FoSu korjasi ottelusta voiton lukemin 8-7. Itse peli oli ensimmäiset 30 minuuttia Karhujen selvää hallintaa ja paremmalla viimeistelyllä taululla olisi voinut komeilla 0-8. Ottelun puolivälin jälkeen Karhut nukahtivat 20 minuutin ajaksi, eikä FoSu jättänyt tätä käyttämättä. Fosu latoi pallon kahdeksan kertaa maaliin tuon 20 minuuttisen aikana ja näytti vaarallisuutensa. Karhujen onnistui ottaa peli vielä komentoonsa viimeisen kympin aikana, mutta tyytyminen oli silti maalin tappioon. Toivottavati Karhut ovat lukeneet läksynsä, eikä moista nukahtamista nähtäisi kotiyleisön edessä.