Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaikkien aikojen Pori Cup käynnistyy

 

Kaikkien aikojen Pori Cup käynnistyy


Torstaiaamuna alkava Pori Cup on järjestyksessään jo yhdeksäs juniorijalkapalloilijoiden suurturnaus. FC Jazzin isännöimä Pori Cup on tällä kertaa kaikkien aikojen suurin. Joukkueita turnaukseen osallistuu peräti 226, yli 80 enemmän kuin koskaan ennen.

Kokonsa yli puolitoistakertaistaneen turnauksen tunnusluvut ovat vaikuttavat. Pelejä pelataan 713, erotuomareita ja pelinohjaajia on yli 100, pelikenttiä on piirretty 34 ja eri sarjoja on 14. Sarjoista 13 on poikien, ja yksi tyttöjen. Turnauspäiviä on neljä, yksi enemmän kuin ennen.

Talkoolaisia Pori Cup työllistää satoja. Mukana ovat kaikki FC Jazzin vanhimmat juniorit, ja turnaukseen osallistuvien noin 250 juniorin molemmat vanhemmat.

- Pori Cup on aikaisempaa isompi ja jännittävämpi. Sarjojen laatu on noussut muutamassa vuodessa huimasti. Oikeastaan kaikki Suomen merkittävimmät seurat ovat mukana Pori Cupissa, turnausjohtaja Mostafa Modabberian iloitsee.

Pori Cup on harvinainen, mutta hyvin toimiva, yhdistelmä kilpatason kutsusarjoja ja kaikille avoimia yleisiä sarjoja.

- Pori Cup on aidosti valtakunnallinen turnaus. Mukana on joukkueita Rovaniemeltä, Joensuun kautta Helsinkiin, ja joka puolelta siltä väliltä.

Pori Cup tuo Porin kaupungille paljon näkyvyyttä, ja uusia ystäviä. Yli 3000 pelaajan lisäksi Pori Cup tuo kaupunkiin satoja valmentajia ja muita toimijoita sekä kokonaisia perheitä. Pori Cupin suurimmat massat ovat alle 10-vuotiaissa, joissa yleensä kokonaiset perheet matkustavat joukkueiden mukana.

- Yyteri, maauimala ja Kirjurinluoto Pelle Hermanni -puistoineen ovat vieraiden ehdottomia suosikkeja. Ne ovatkin ensimmäisiä juttuja, mitä meiltä aina kysytään. Lisäksi erinomaiset nurmikentät ovat joukkueiden mieleen, Modabberian toteaa.

Porin kaupunki tarjoaa turnaukselle erinomaiset puitteet. Majoituskouluja on käytössä peräti seitsemän, tuhansien kävijöiden muonittamisesta vastaa Cygnaueksen ruokapalvelukeskus ja priimatason kentät ovat  vapaa-aikaviraston kenttähenkilökunnan aikaansaannoksia.

Pori Cup on koko kaupungin merkittävämpiä ja suurimpia kesätapahtumia, mikä näkyy positiivisesti myös järjestelyissä.

- Yhteistyö kaupungin kanssa sujuu todella hyvin. Kaikki on hoitunut, mitä on pyydetty. Vaikuttaa, että Pori Cup on ylpeydenaihe myös kaupungin työntekijöille. He haluavat, että kaikki menee hyvin. Se on hienoa.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle
Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää