Pohjola Cup päätökseen

Porissa pelattu tyttöjen Pohjola Cup turnaus päättyi tänään. Maanantaina alkanut turnaus pelattiin läpi kauniissa kesäsäässä. Turnaus aloitettiin maanantaina Stadionilla jossa avausotteluna pelattiin tyttöjen maaottelu. Maaottelu päättyi lopulta runsasmaaliseen tasapeliin 2-2. Ottelun puoliajalla arvottiin myös turnauksen lohkot sekä C14- että B16-joukkueille. Satakunnan C14-joukkue sai lohkoonsa Keski-Pohjanmaan ja Itä-Suomen. B16-joukkue puolestaan pääsi samaan lohkoon Ahvenanmaan ja Uudenmaan kanssa. ,Pohjola Cup
Turnaus alkoi tyttöjen maaottelulla.
Kari Saha / UrheiluPori.com
C14-tyttöjen sarjan voitosta pelasivat Porin Stadionilla Helsinki ja Itä-Suomi. Helsinki siirtyi ensimmäisellä jaksolla 1-0 johtoon Krista Heinosen täysosumalla. Toisella jaksolla Helsinki varmisti Pohjola Cupin voiton, kun Nila Räihälä iski pallon kertaalleen Itä-Suomen verkkoon. Päätös numerot 3-0 viimeisteli Kiia Bongi.

B16-tyttöjen sarjassa finaalipaikan olivat lunastaneet Vaasa ja Uusimaa. Avausjaksolla Vaasan Anni Ruostekoski siirsi joukkueensa 1-0 johtoon. Johto kesti aina loppuunasti Uudenmaan kovasta painostuksesta huolimatta. Toisella jaksolla kuitenkin paras paikka aukeni Vaasalle, mutta 2-0 osuma jäi vain muutamista kymmenistä senteistä kiinni. Näin ollen B16-sarjan voitto matkasi Vaasaan.
Satakunnan C14-tyttöjen menestys jäi vielä odottamaan seuraavaa kertaa. Alkulohkossa joukkue pelasi ensin Keski-Pohjanmaata vastaan. Ottelun avausjaksolla tullut Keski-Pohjanmaan 1-0 maali jäi ottelun ainoaksi. Toisessa ottelussa Itä-Suomi puolestaan pöllytti Satakuntaa luvuin 3-0. Näin ollen alkulohkosta jäi käsiin vain kaksi tappiota tekemättä yhtään maalia. Sijoitusottelussa vastaan asettui Pohjois-Suomi. Satakunnan maalihanat pysyivät kolmannessakin ottelussa kiinni ja tuloksena oli puhdas 4-0 tappio, sekä paikka otteluun sijoista 11-12. Taistelussa viimeisestä paikasta vastaan asettui Keski-Suomi. Vihdoin joukkueen maalihana aukesi Nina Rantalan toimesta turnauksen neljännessä ottelussa. Ottelu päättyi lopulta Satakunnan 3-0 voittoon. Satakunnan toisen maalin viimeisteli Elina Gustafsson, kolmannen puolestaan viimeisteli jälleen Rantala.

B16-tytöt puolestaan aloittivat turnauksensa 1-1 tasapelillä Uudenmaan joukkuetta vastaan. Satakunnan ainokaisen maalin viimeisteli Emmi Mäkitalo. Alkulohkon toisessa ottelussa joukkue pelasi maalittoman tasapelin Ahvenenmaata vastaan. Lohkonsa toiseksi sijoittunut Satakunta pääsi pelaamaan sijoista 5-8. Sijoitusottelussa vastaan asettui Turun joukkue, joka ei jättänyt Satakunnalle mitään mahdollisuuksia vaan vei voiton lopulta selvin 3-0 numeroin. Satakunnan joukkueen kohtaloksi tuli siis pelata sijoista 7-8. Vastaansa Satakunnalle tuli Keski-Suomen joukkue, joka lopulta hävisi ottelun maalein 3-0. Satakuntalaisten maalit kirjattiin Essi Huppusen, Emmi Mäkitalon ja Noora Välimaan sarakkeisiin.
,Pohjola Cup
Satakunnan B16-tytöt sijoittuivat seitsemänneksi.

Katso myös UrheiluPori.comin kuvagalleroita turnauksesta:
Maanantai 19.6.2006
Tiistai 20.6.2006
Keskiviikko 21.6.2006
Torstai 22.6.2006

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.