Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiedätkö, ketkä ovat WSOP-turnauksissa parhaiten menestyneitä suomalaisia

Tiedätkö, ketkä ovat WSOP-turnauksissa parhaiten menestyneitä suomalaisia

 

Pokeri on yksi rakastetuimmista korttipelimuodoista. Tänä vuonna järjestetään järjestyksessään jo 50. World Series of Poker -tapahtuma, joten nyt kyseessä on varsinainen juhlavuosi. Tapahtuma käynnistyy 30. toukokuuta, jolloin jakoon tulevat uskomattomat 50 000 pelimerkkiä, 50 minuutin tasot sekä viisi miljoonaa dollaria.

Melkeinpä jokainen pokerin ystävä on vähintäänkin kuullut World Series of Poker -turnauksesta, josta käytetään yleisesti lyhennyksenä termiä WSOP. Tämä Las Vegasissa joka vuosi järjestettävä suurtapahtuma kerää yhteen maailman parhaat pokeripelaajat eri puolilta maailmaa ja osallistujia on tuhansia. Monet suomalaisetkin ottavat osaa turnaukseen, ja vaikkei sinivalkoinen edustus ole vielä noussut aivan terävimpään kärkeen, ovat suomalaiset pelaajat onnistuneet kahmimaan todella suuria summia kotiinvietäväksi. 

Suomalaiset pelaavat pokeria varsin ahkerasti. Esimerkiksi Unibet Live Casino on paikka, jonne kerääntyy runsaslukuinen suomalaispelaajien joukko. WSOP ei ole tapahtuma, johon kannattaisi osallistua hetken mielijohteesta. Siihen osallistuminen maksaa nimittäin jopa tuhansia euroja. Jos turnaukseen lähtee luottavaisin mielin, saattaa kisasta kuitata kymmeniätuhansia euroja tai parhaimmillaan jopa miljoonia. Turnauksen päävoitto on mahtava miljoonan dollarin potti, jonka saa pelaajista paras. Nähtäväksi jää, saadaanko tänä vuonna nähdä pokerimaailman huipulla uusia suomalaisia WSOP-menestyjiä! 

WSOP ja suomalaismenestys vuosien varrella

Moni pokerin ystävä seuraa WSOP-turnauksen pelejä ja Seuraavaksi esitellään WSOP-turnaukseen osallistuneiden suomalaisten menestystä hiukan tarkemmin.

2006: Juhan Helppi päätyi kakkossijalle vuoden 2006 WSOP-turnauksessa No Limit Hold’em Re-Buyssä. Tuolloin voittosummaksi muodostui 1000 dollaria. 

2009: Suomalainen Ville Wahlbeck osallistui vuonna 2009 World Championship Mixed Events 8 -turnaukseen, josta hän kuittasi itselleen mehevän 10 000 dollarin voittopotin. Samana vuonna Pot Limit Omaha -turnaukseen otti osaa Jani Vilmunen, joka voitti WSOPE 5 000 + 25 000 dollarin potit taitavalla pelaamisellaan.

2016: Jens Kyllönen on kenties kaikkein tunnetuin nimi suomalaisten keskuudessa, eikä ihme, sillä mies nappasi nimiinsä vuonna 2016 jopa 25 000 dollarin arvoisen potin pelaamalla 8-kätistä High Roller Pot-Limit Omahaa maailman parhaimpien pelaajien kanssa. 

Suomalaisten pokeripelaajien voittamat summat ovat toki melko pieniä verrattuna siihen, mitä turnauksen parhaiten menestyneet pelaajat ovat tienanneet. Esimerkiksi viime vuonna järjestetyssä WSOP-turnauksessa ykkössijan nappasi itselleen yhdysvaltalainen John Cynn, joka voitti uskomattomat 8,8 miljoonaa dollaria. Yhdysvaltalaisten pelaajien menestys on ollut huimaa viime vuosina, sillä pääpalkinnon on voittanut jo neljänä vuonna peräkkäin yhdysvaltalainen pelaaja. Pohjoismaista menestystä saatiin nähdä vuonna 2014, jolloin World Series of Pokerin voittajaksi kruunattiin ruotsalainen Martin Jacobson. Hänen voittopottinsa oli yksi kaikkien aikojen suurimmista — 10 miljoonaa dollaria. 

Suomalaisten pokeripelaajien parhaimmisto

Vaikka kaikki suomalaiset pokeriammatilaiset eivät olekaan osallistuneet WSOP-turnauksiin, on heitä nähty paljon maailmalla muissa kisoissa. Moni on lukenut lehdistä ainakin Ilari Sahamiehestä, jota pidetään huipputason pelaajana. Agressiivisella pelityylillään menestystä niittänyt mies osallistui esimerkiksi vuonna 2012 Barcelonassa järjestettyyn eurooppalaiseen pokeriturnaukseen (ETP) ja voitti 629 700 euroa. 

Toinen huippuammattilainen on Patrik Antonius, jonka moni pokeria seuraava on nimennyt jopa Suomen parhaaksi pokerinpelaajaksi. Ei ihme, sillä hänellä on paljon näyttöä asiasta. Vaikka Antonius ei enää nykyään pelaa yhtä aktiivisesti kuin ennen, saattaa hänet yhä bongata silloin tällöin mixed-peleissä. Antonius muistetaan aivan eritysesti vuoden 2011 nettipokeriturnauksestaan, josta hän kääri voittona yli 1,3 miljoonaa dollaria. Harva suomalainen on yltänyt vastaavanlaiseen suoritukseen. 

Pokerin pelaaminen on kuitenkin äärettömän suosittua ajanvietettä Suomessa. Lienee vain ajan kysymys, koska pinnalle nousee uusi suomalainen pokeriammattilainen, joka kohoaa WSOP-turnauksenkin kärkeen. 


Takaisin edelliselle sivulle
Voittaako Bayern Munchen mestaruuden, kuka juhlii Englannissa

Voittaako Bayern Munchen mestaruuden, kuka juhlii Englannissa

Jalkapallokausi pääsi kuin pääsikin uudelleen alkuun. Miljoonia vuodessa ansaitsevat futistähdet pelaavat isoilla hienoilla areenoilla ilman katsojia, sillä joukkueiden omistajilla ei ole varaa jättää jalkapallokautta pelaamatta.

Lue lisää
Tuleva kesä, urheilu ja sohvaurheilijat

Tuleva kesä, urheilu ja sohvaurheilijat

Alkuvuosi 2020 näytti jo pahalta urheilua seuraaville katsojille. Nimittäin kaikki meistä urheilua seuraavista eivät välttämättä itse kovin aktiivisesti liiku, mutta nyt meni pitkä tovi, ettei televisiostakaan tullut mitään urheilua.

Lue lisää
UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

UrheiluSuomi.com etsii uusia avustajia

Kiinnostaako sinua urheilu? Haluatko päästä lähemmäksi tapahtumia kuin mitä olet aiemmin päässyt?

Lue lisää
UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivustolle muutoksia

UrheiluSuomi.comin sivusto on laajentunut syyskuun alussa kattamaan myös Hämeenlinnan ja Kuopion.

Lue lisää
SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

SH4 jakoi ensimmäiset apurahat

Sami Hyypiän perustama hyväntekeväisyysyhdistys, SH4 tukirengas, jakoi ensimmäiset apurahat keskiviikkona Vantaalla.

Lue lisää
Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Lahden vuoro liittyä mukaan UrheiluSuomi.comin sivustolle

Uusin tulokas UrheiluSuomi.comin sivustolla on Lahti. Lahden sivuston sisältöä päivitetään ja kehitetään vähitellen kesän aikana.

Lue lisää