Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Pesä Ysit saapuu perjantaina Poriin

Perjantaina Pesäkarhujen vieraaksi matkustaa Lappeenrannasta Pesä Ysit, joka otti keskiviikon ottelussaan Mynämäkeä vastaan kauden avausvoittonsa. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi Pesäkarhujen voittoon, ja joukkue lähtee myös parivaljakon toiseen otteluun ennakkosuosikkina. Jatkaako Pesäkarhut perjantaina voittoputkeaan, vai nouseeko avausvoitostaan virtaa saanut Pesä Ysit haastamaan runkosarjan kärkeä pitävät porilaiset?

Haasteita perjantain otteluun voi tuoda osaltaan myös sää, kun ennusteet lupaavat pelipäivälle koleaa ja sateista keliä. Keskiviikon pelissä Hyvinkäällä uransa ensimmäisen kunnarin lyönyt Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta kertoo, että kylmät olosuhteet vaativat omanlaistaan valmistautumista.

- Pelipuvun alle täytyy laittaa kerrastoa ja pelin aikana täytyy pysytellä liikkeessä. Lukkarina täytyy myös pystyä pitämään kädet lämpimänä, Vettenranta avaa kolean kelin haasteita. Sään vaikutuksesta suoritukseensa hän ei kuitenkaan ole liian huolissaan.

- Henkilökohtaisesti minua ei haittaa, vaikka sieltä taivaalta tulisi mitä. Sää on kuitenkin sama molemmille joukkueille, Vettenranta toteaa.

Perjantain pelissä porilaisten kokoonpanossa nähdään edellisten otteluiden tapaan myös tuoreempaa verta, kun Pesäkarhujen oma kasvatti Sanni Huhtala nousee mukaan edustusjoukkueen yhdeksikköön.

- Kun Sanni tulee mukaan kokoonpanoon, niin muut pelaajamme pääsevät ulkopelissä treenaamaan taas omia paikkojaan, Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund avaa suunnitelmaa peluuttaa uutta junioria perjantain ottelussa.

Viime ottelussa Pesä Ysejä vastaan lappeenrantalaiset muistivat Pesäkarhujen pelinjohtajaa 200:ta ottelusta naisten Superpesiksessä. Nyt Österlund pääsee vielä ainakin yhden ottelun verran kohtaamaan Pesä Ysit nykyisessä roolissaan, ennen siirtymistä muihin kuvioihin, sillä Pesäkarhut tiedotti perjantain ottelua edeltäneessä ennakkopressissä, että Österlund ei jatka seurassa enää nykyisen sopimuksensa päätyttyä kauden 2020 lopussa.

Österlund on ollut mukana Pesäkarhuissa vuodesta 2012 lähtien ja edustusjoukkueen ykköspelinjohtajaksi hänet nimettiin kaudella 2014. Superpesiksen lisäksi Österlund on työskennellyt Pesäkarhujen valmennuspäällikkönä ja panostanut suuresti nuorten lahjakkuuksien kehittämiseen ja pelaajapolkujen luomiseen.

- Sami on ollut mukana kehittämässä ja kasvattamassa seuraamme ja viemässä asioita eteenpäin. Hän on tehnyt myös hienoa työtä sen puolesta, että monista seuran junioreista on kasvanut huippupesäpalloilijoita, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine kiittelee Österlundin työtä seuran hyväksi.

Österlundin tukemana Pesäkarhujen junioreista edustusjoukkueeseen on tiensä löytänyt muun muassa tällä kaudella Superpesiksessä upeita otteita näyttäneet Vettenranta ja Pinja Arbelius. Lisäksi useat muut seuran kasvatit edustavat muita naisten Superpesisjoukkueita ympäri Suomen.

- Tulevaisuuden suunnitelmistani kerron lisää, kun se on ajankohtaista, Österlund lupaa. Myös Saine toteaa, että Pesäkarhujen jatkosuunnitelmista tiedotetaan lisää myöhempänä ajankohtana.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2020 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020

Ottelut kaudella 2020

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää