Kärpät nousi sarjakärkeen

Kauden paras vieraspeli voiton takeena.

Porin Kärpät voitti lauantain vierasottelussa rovaniemeläisen Blue Ballin maalilukemin 10-8. Voiton ansiosta porilaisjoukkue nousi kaukalopalloliigan kärkeen. Porilaisten onnistujia olivat parhaammasta päästä neljä maalia takonut Hannu Tala ja varsinkin toisessa erässä hienoja torjuntoja esittänyt Joni Meskanen.

Kotijoukkue maalaa avauserässä tehokkaasti

Porin Kärpät oli latautunut viikonlopun ensimmäiseen vierasotteluun hienosti ja se maalasikin jo runsaan kolmen minuutin jälkeen. Jaakko Mäkelä syötti ja kentän kunkku Hannu Tala iski vierasjohdon. Porilaisilla oli maalin jälkeen lukuisia paikkoja maalintekoon, mutta viimeistely ei onnistunut. Erän puolivälissä Blue Ball tasoitti Tommi Hyvösen maalilla. Tästä vain minuutti eteenpäin ja taas soi Kärppien päässä. Puolustuksen virheen jälkeen Janne Salmela rokotti vierasjoukkuetta. Maalin jälkeen Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa ja joukkue käyttikin tilaisuutensa tehokkaasti. Vain 12 sekuntia ehti jäähyä kulua,kun kolmikko Peltonen-Jalonen-Laaksonen oli asialla. Mikko Peltonen syötti Harri Jaloselle,joka näki maalilla aivan vapaana Jose Laaksosen. "Proffa" ei tuollaisesta paikasta erehdy ja peli oli tasan 2-2. Minuutti myöhemmin kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa ja kauan ei sitäkään ehditty pelaamaan, kun Blue Ball onnistui maalinteossa. Paikallaan seissyt kärppänelikkö joutui toteamaan,kun Olli Salmela löi pallon maalin edestä sisään. Maalista ehti kulua vain pari minuuttia, kun kotijoukkue onnistui taas. Janne Salmelan ottelun toinen maali kirjattiin ajassa 15.03. Salmela löi B-pisteen kaarelta pelin lukemiksi jo 4-2. Erän lopulla tarjottiin Kärpille maalia, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Mutta kuinka kävikään? Kotijoukkue pääsi katkaisemaan vieraiden hyökkäyksen ja Janne Salmela iski jo ottelun kolmannen maalinsa. Kärpät teki kuitenkin saman ylivoiman aikana vielä tärkeän kavennuksen ajassa 19.56. Hannu Tala löi pallon ylämummoon Marko Stenin syötöstä. Erätauolle mentiin kotijoukkueen 5-3 johtolukemissa. Voidaan sanoa,että kotijoukkue käytti harvat paikkansa tehokkaasti edukseen.

Toinen erä Kärppien, Meskanen pelaa nollan

Porin Kärpät tuli toiseen erään asenteella: Nyt pelataan eikä pelleillä. Kärpät onnistuikin runsaassa puolessa minuutissa tasoittamaan ottelun. Ensin Jaakko Mäkelä iski Rami Välimaan syötöstä Kärpät maalin päähän ja heti perään Rami Välimaa onnistui "pistollaan" tasoittamaan ottelun. Erän loppuun mahtui vielä Hannu Talan henkilökohtainen kolmas maali. Puolustajan luja veto yllätti kotijoukkueen maalivahdin. Toiselle erätauolle mentiin vierasjohdossa 5-6. Kärppien maalissa pelannut Joni Meskanen oli mies paikallaan ottelun keskimmäisessä erässä. Molemmille joukkueille kirjattiin ottelun toisessa erässä kolme jäähyä. Ottelun tuomareilla oli hyvin ohjat käsissä kovavauhtisessa ottelussa.

Kärppien pinna kestää loppuun asti, kotijoukkueen ei

Ottelun kolmas erä alkoi Kärppien kannalta vaikeasti. Vain 26 sekuntia ehdittiin pelata,kun Blue Ballin Tommi Hyvönen vei koko kärppäjoukkueen kahville ja tasoitti pelin lukemiksi 6-6. Kauaa ei kotijoukkue maalia ehtinyt juhlia, kun vierailija Kärpät iski. Mikko Peltosen laukaukseen pääsi Jose Laaksonen vaikuttamaan pohkeellaan ja vieraat olivat taas maalin johdossa. Kaksi minuuttia myöhemmin ilmassa oli jo ratkaisun makua, kun pistepörssikärki Mikko Peltonen iski pakollisensa. Ketju karvasi ylhäältä hyvin ja pallonriiston ansiosta Jose Laaksonen pääsi tarjoilemaan Peltoselle unelmapaikan. Peltonen kiitti ja Kärpät johti jo kahdella maalilla. Kaikki näytti hyvältä, kun vieraat pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Ja taas kävi niin, että kaikkien yllätykseksi maalin tekikin alivoimalla pelaava kotijoukkue. Peli oli taas auki lopputulosta ajatellen. Ennen erän puoliväliä, joukkueet pelasivat tasavajaalla ja Rami Välimaa päätti hienon nousunsa mallikkaasti. Luja veto pienestä kulmasta ja taas vierasjohto oli kahdessa maalissa. Ottelu huipentui, kun kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Pallo pyöri porilaispuolustuksessa eikä kukaan saanut purettua tilannetta. Kotijoukkueen ottelun hahmoihin kuulunut Janne Salmela pääsi nostamaan läheltä ottelun neljännen maalinsa. Lopussa kotijoukkue otti vielä maalivahdin pois, mutta Kärpät kesti ja Hannu Tala löi tyhjiin ottelun loppulukemat neljännellä maalillaan 8-10. Kotijoukkueen pelaajat eivät sulattaneet ottelun tuomariparin Orava-Kitkala tuomioita kiihkeässä ottelussa ja tässä taisi lopulta olla yksi ottelun ratkaiseva tekijä. Kärppien hermot pitivät loppuun asti ja tuloksena siis arvokas vierasvoitto.

Kärppien joukkue pelasi ottelun hienosti. Hannu Tala, Jose Laaksonen, Rami Välimaa ja Jaakko Mäkelä olivat tärkeitä pelaajia voiton suhteen. Lisäksi maalissa pelannut Joni Meskanen pelasi yhden parhaimmista peleistään tällä kaudella. Debyytin kärppäpaidassa tehnyt Samuli Sinervä voi olla myös tyytyväinen otteisiinsa. Joukkueen mukana pelin loppua kohden parantanut puolustaja tuo jatkossa varmasti ilonhetkiä Kärpille. Kotijoukkueen parhaita olivat kolmikko Janne Salmela 4+0,Tommi Hyvönen 2+1 ja Olli Salmela 2+2.

Sunnuntain ottelussa Kärpät kohtaa Oulussa vaisusti kauden aloittaneen RB-Oulun.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärpät harjoitteli lauantaiaamulla 12 asteen pakkasessa Lintulan tekojään kaukalossa. Klo 8 alkaneessa aamuveryttelyssä ei hienouksia nähty, mutta se oli selvää että kaikki ainakin heräsivät hyytävässä tuulessa.
-Kotijoukkue Blue Ball iski ottelussa kaksi alivoimamaalia Kärppien verkkoon.
-Rovaniemen jäähallissa katseet kiinnittyivät katsomossa istuneeseen ässäpipoiseen mieheen. Jussi-Pekka Reimakoski oli kyläilemässä anoppilassa ja oli kannustumassa samalla Kärppiä voittoon.

Maalitilastot:
I erä

3.14 0-1 Hannu Tala (Jaakko Mäkelä)
9.28 1-1 Tommi Hyvönen (Krister Moilanen)
10.32 2-1 Janne Salmela (Olli Salmela)
11.08 2-2 Jose Laaksonen (Harri Jalonen)yv.
12.58 3-2 Olli Salmela (Harri Turppa)yv.
15.03 4-2 Janne Salmela (Harri Turppa)
19.14 5-2 Janne Salmela (Olli Salmela)av.
19.56 5-3 Hannu Tala (Marko Sten)yv.

II erä
23.04 5-4 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)
23.36 5-5 Rami Välimaa (Mika Ahonkivi)
37.01 5-6 Hannu Tala (Jaakko Mäkelä)

III erä
40.26 6-6 Tommi Hyvönen (Samuel Kiistala)
41.09 6-7 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
43.20 6-8 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
45.44 7-8 Olli Salmela (Jorma Vaara)av.
48.53 7-9 Rami Välimaa (Marko Sten)tv.
53.24 8-9 Janne Salmela (Tommi Hyvönen)yv.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.