Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhuille avausvoitto - Steelers kukistui Herralahdessa

 
Karhuille avausvoitto - Steelers kukistui Herralahdessa


Ennakkoon varsin pahaksi vastustajaksi tiedetty Kuopion Steelers joutui tällä kertaa Karhun ikeen alle Herralahden Colosseumilla. Ottelu oli tapahtumarikas ja jännittäväkin lähes loppuun asti, mutta Bears sai pidettyä Steelersin loppukirin lopulta hyvin aisoissa.

Bears siirtyi ensimmäisellä hyökkäysvuorolla johtoon Nate Lewisin komean juoksupelin päätteeksi. Steelers kuittasi homman tasoihin välittömästi, mutta toisella neljänneksellä Nate Lewis eteni uudemman kerran maalialueelle, tällä kertaa muskeliveturi Juuso Kanniston perässä.

Toisella puoliajalla Bears siirtyi jo vakuuttavan oloisesti 26-7 johtoon Lewisin juoksulla ja nuoren Aleksi Nummelinin näyttävällä pitkällä heittomaalilla. Kuopio sai kuitenkin vielä hyvän takaa-ajon aikaiseksi, osittain porilaisten hölmöiltyä jälleen rangaistusten ja lentopotkun kanssa. Porin puolustus oli kuitenkin päättäväinen, eikä päästänyt Kuopiolaiset kuin kertaalleen maalialueelleen hyvän driven päätteeksi. Lopussa Bears kaunisteli numerot vielä Lewisin maalilla.

Kuopion pelätty juoksupeli tuotti mukavasti jaardeja, mutta lopulta Zach Schafer saattin pidettyä kurissa varsin kelvollisesti. Kuopion heittopeli ei onnistunut varmaan ihan heidän odottamallaan tavalla, tähän syynä myös Bearsin puolustuksen linjan hyvä paine ja takakentän tarkkuus. Kuopio otti myös Bearsmaisen määrän rangaituksia ottelussa ja peräti kaksi kuopiolaista määrättiin suihkuun. Bearskin sortui lippuihin joista suurin osa turhastä jälkipelistä. Ottelua ei voi luonnehtia välttämättä kuumaksi, mutta selvää ylilatautumista oli molemmilla havaittavissa. Toki muutama laajalti kyseenalaisena pidetty tuomaritulkintakin suuntaan ja toiseen saattoi luoda omanlaistansa tunnelmaa joukkueiden keskuuteen.

Kuopion parhaimmistoa olivat hyökkäyksessä hyvin screeneillä edennyt AP Kuivalainen ja toinen keskushyökkääjä Schafer. Kuopion hyökkäyksen linja otti lippuja aivan liikaa ja laitahyökkääjä Jussi Kähönen onnistuttiin pitämään lähes pimennossa. Puolustuksessa Kuopion jenkki Brian Cottone jakeli varsin mukavia muikkareita nuorille Bears-palloilijoille ja takamies Jarno Konsti osoitti ajoittain terävyytensä. Muuten Kuopion puolustus vaelteli varjojen mailla ilman Petrejä Törrönen ja Pellinen.

Bearsin hyökkäyksessä kaikki kaikessa oli Nate Lewis, joka teki vahvalla juoksulla ja linjan avustuksella peräti neljä juoksumaalia. Nicolas Sandhun heittopeli paranee peli peliltä ja heitoissa alkaa olla mukavasti osoitetta ja voimaa. Laitahyökkääjistä erityisesti -92 syntynyt Aleksi Nummelin oli liekeissä, eikä kunnioittanut tippaakaan vahvaa vastustajaa. Myös Topias Holopainen ja Teemu Jokinen nappasivat tiukoissa paikoissa varmoja koppeja. Myös uusiutuneen linja peli oli kuosissa.

Bearsin puolustuksessa oli vaikea löytää moitittavaa. Alussa Jay Woods hieman reväytti takareittään, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan kotijoukkueen onneksi ottelua. Puolustuksen linjassa saatiin aikasempaa parempi paine ja etenkin Jari Kauhanen pelasi yhden uransa parhaista peleistä. Tukimiehistä kaikki saalistivat tärkeitä taklauksia. Jay Woods jakeli mukavia pusuja ja oli riistämässä palloja ahkerasti. Ville Kauraoja oli myöskin aivan liekeissä ja näytti pelin lukemisen oivaa osaamista. Takakenttä petrasi selvästi avausottelusta. Akseli Fonsen nappasi tärkeän syötönkatkon ja piti Jussi Kähösen hyvin aisoissa. Myös -92 syntynyt Ville Setälä pelasi ensimmäisen kokonaisen miesten ottelunsa ja teki tärkeitä taklauksia. Safetyn paikalla a-nuorten all-stars pelaaja Tommy Oksa alkaa raivopäisten iskujen ohelle löytää myös oikeita pelinlukuja.

Kaiken kaikkiaan esitys oli hyvin lupaava. Tulevalla viikolla Bearsin odotetaan saavaan muutamia pelaajia sairastuvalta tai muuten takaisin rinkiin ja lisäksi ulkomailta odotetaan lisävahvistusta. Kouvolaan lähdetään siis voitto mielessä ensi lauantaina 13.6. Vastus tulee kuitenkin olemaan kova, ei vähiten Kouvolan jenkkien Demetrious Eaton ja Deante Battle vuoksi. Mielenkiintoinen ottelu siis jälleen tiedossa.

Pisteiden tekijät  6.6.:
1 03,36 pb td 4 Lewis Nate ep 8 Fonsen Akseli 7-0
1 05,58 ks td 20 Shafer Zack ep 73 Päivinen Sami 7-7
2 04,15 pb td 4 Lewis Nate ep - 13-7
3 05,41 pb td 4 Lewis Nate ep - 19-7
3 11,30 pb td 88 Nummelin Aleksi ep 8 Fonsen Akseli 26-7
4 04,26 ks td 20 Shafer Zack ep - 26-13
4 11,30 pb td 4 Lewis Nate ep 8 Fonsen Akseli 33-13

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää