Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vauhdikkaasta pelistä vain piste

 
Vauhdikkaasta pelistä vain piste

Peli avausjaksolla kotijoukkue yltyi yhteen kauden parhaaseen esitykseensä, ja taukolukemat olivatkin 2-0.

Avausmaali syntyi Joonas Laurikaisen jalasta. Vapaapotkujen erikoismies ampui kierteisen kanuunan kaukaa kohti Pallohongan maalin takakulmaa. Jabulani painui vastustamattomasti verkkoon, ja peli oli 1-0.

Sama mies pääsi tykittämään vielä kahdesti vapaapotkuista avausjaksolla. Lähes puolesta kentästä lähtenyt tykki pelotteli maalivahti Walteri Viitalaa, mutta pallo painui pelaajien kautta niukasti ohi. Seuraava vapari lähti paristakympistä suoraan kohti alakulmaa, mutta Viitala venyi ilmiömäiseen torjuntaan.

FC Jazz sai tilanteita ja painetta myös lukuisista kulmapotkuista. Maaliviivaa lähemmäs ei kuitenkaan päästy.

Toinen osuma syntyi lopulta kärkkään hyökkääjän Mamadou Konaten jalasta. Konate peippaili itsensä vapaaksi rangaistusalueella, ja ampui alakulmaan sopivasti juuri ennen taukovihellystä.

Pallohonka ei avauspuolikkaalla tilanteita saanut. Joukkue joutui hakemaan ratkaisua pelkillä kaukolaukauksilla.

Toisella puoliajalla peli alkoi aaltoilla enemmän, ja Pallohongan pallollinen peli liikkui myös syvyyssuuntaan, eikä pelkästään poikittain.

Tällä kertaa FC Jazzin turmioksi tuli brasilialainen Fioranvanti Guilherme. Ensin hän ampui rangaistusalueelta pienen hässäkän jälkeen kavennuksen. Ajassa 78. peliminuuttia brassi pääsi puskemaan Pallohongan ottelun toisen kulmapotkun verkon perukoille.

- Fioranvanti on sikäli erikoinen tapaus, että hän muutti viime vuonna rakkauden perässä Suomeen ja liittyi A-nuorten joukkueeseemme. Eli hän ei ole mikään perinteinen ulkomaalaisvahvistus, Pallohongan päävalmentaja Vesa Vasara kertoi tehomiehensä taustoista.

- Hän ei ole mikään tyypillinen brassi muutenkaan. Vaan erittäin kova duunari ja urheilullinen jätkä, Vasara kehui kauden parasta maalintekijäänsä, joka nosti saldonsa 10:een osumaan.

FC Jazzin kauden parhaita maalereita ovat seitsemän kertaa osuneet Konate ja Laurikainen. Molemmat miehet pääsivät vielä ottelun loppuhetkillä hakemaan voittomaalia, Laurikainen vapareista ja Konate haastoistaan, mutta tälläkin kertaa oli tyytyminen pistejakoon.

Fioranvantin ja Laurikaisen lisäksi pelin parhaimmistoon kuului rankasti duunia paiskinut Ari Qvist.

- Avausjakso oli meiltä yksi kauden parhaista. Pitää muistaa, että vastassa oli mielestäni tämän sarjan pelillisesti paras joukkue. Pallohongalla on lukuisia nuorten maajoukkuemiehiä, jotka ovat tämän sarjan taitavampia. Kokemusta ei vielä ole liiemmin, joten siksi joukkue ei ole aivan kärjessä, FC Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila myönsi.

- Toisella jaksollakaan meillä ei ollut mitään hätää. Kaveri pääsi kuittamaan parista harmittavasti virheestä, mikä tietenkin kismittää. Johtoasemassa pelaamisemme ei ollut tarpeeksi kypsää, jotta se olisi riittänyt voittoon asti, Mannila harmitteli.

FC Jazzin seuraava ja kauden viimeinen kotipeli pelataan jo tulevana perjantaina, kun Ekenäs IF saapuu Porin stadionille porilaisille hyvin tutun Silvan johdolla.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää