Kärpät murskasi RB-Oulun 9-0

Joni Meskanen torjui kaiken.

Porin Kärppien kotisaldo pysyi puhtaana myös lauantaina pelatun ottelun Kärpät-RB-Oulu jälkeen. Kolmen pelatun erän jälkeen taululla komeilivat kotijoukkueen 9-0 voittolukemat. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli maaliton, mutta kahdessa viimeisessä erässä kotijoukkue pisti tuulemaan ja lopulta voittolukemissa ei ole selittelemistä. Kaukalopallokin on maalitekopeli, jossa vain maalit ratkaisevat.

Kotijoukkueen kaikki kaikessa oli maalissa nollapelin pelannut Joni Meskanen. Oululla oli jo ottelun avauserässä monta paikkaa maalintekoon, mutta aina jostain Meskanen ilmestyi eteen. Yhteensä ottelussa Kärppien maalivahdille merkittiin 40 torjuntaa.

OTTELUN AVAUSERÄ MAALITON

Ottelun alussa vierasjoukkue tuli vauhdilla ja järjesteli paikkoja Kärppien maalille. Maalissa Joni Meskanen teki pari tosi hienoa torjuntaa ja siivitti näin torjunnoillaan Kärpät mukaan peliin. Tapahtumia  riitti tämän jälkeen kaukalon toisessakin päässä. Oulun maalissa pelannut Simo Tonteri oli kuitenkin myös pelipäällä eikä Kärpät pystynyt maalaamaan. Puolessa välissä erää vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta ylivoima oli tehotonta. Palloa siirreltiin, mutta viimeistely ja laukaukset puuttuivat. Maalivahtien torjunnat avauserässä olivat Meskanen 16 ja Tonteri 17.

KÄRPÄT HALLITSEE TOISTA ERÄÄ JA MAALAA VIIDESTI

Kärpät tuli toiseen erään kovalla vauhdilla ja tilanteita alkoi syntyä entistä enemmän vierasjoukkueen maalille. Ottelun avausmaali syntyi toisen erän seitsemännellä minuutilla. Joni Meskanen heitti avauksen siniselle, josta Niko Papinaho vapautti Tero Kärjen maalintekoon. Kärki ei erehtynyt vaan veti sinipallon kovalla voimalla maalin perukoille. Runsas minuutti myöhemmin Kärpät pääsi pelaamaan miesylivoimaa ja se  tuottikin tulosta. Mika Ahonkivi löysi vapaana olleen Niko Papinahon, jolla oli helppo työ laukoa suoraan syötöstä pallo oululaisverkkoon. Ja vain minuutti tästä ja taas olivat porilaispelaajien kädet pystyssä. Mikko Peltonen pääsi keskeltä purjehtimaan ja kipakka veto painui maalin alanurkkaan. Vielä kaksi maalia kuulutettiin ottelun toisessa erässä. Ensin Mikko Peltonen tarjoili ja Miko Lehtinen ampui pallon maaliin. Erän lopussa Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa ja se maalasikin taas. Rami Nikkonen laukoi siniseltä ja maalivahdista tulleen pallon löi Jose Laaksonen sisään. Viimeiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 5-0 johtolukemissa.

KOLMAS ERÄ VAIN PAKKOPULLAA

Enää kolmanteen erään ei vieraiden liike eikä into riitttänyt vaan kotijoukkue hallitsi kentän tapahtumia. Aivan täysillä ei sekään enää yrittänyt, mutta pystyi vielä maal aamaan neljästi. Erän alussa Mikko Peltonen teki ottelun toisen maalinsa suoraan Mika Ahonkiven vaparista. Seuraavan maalin Kärpät teki alivoimalla. Peltonen karvasi pallon itselle keskialueella ja pääsi nousemaan vasemmalta maalintekopaikalle. Maalivahti odotteli ehkä syöttöä, mutta Peltonen vetikin pallon tunnelista sisään. Kärppien kahdeksannen maalin Mika Ahonkivi pääsi tekemään harhautuksensa ansiosta tyhjiin ja ottelun viimeisen maalin iski Niko Papinaho hienon yhdistelmän päätteeksi. Papinaho syötti Miko Lehtiselle, joka tarjoili takaisin. Papinaho ei paikasta erehtynyt ja ottelun viimeisen maalin ajaksi merkittiin 55.26.

Kotijoukkueen parhaita olivat huikean maalivahtipelin pelannut Joni Meskanen, 3+1 tehot saalistanut Mikko Peltonen sekä Lappeenrannan pelistä paljon parantanut Niko Papinaho 2+1. Nuori Miko Lehtinen alkaa vähitellen lunastaa joukkueenjohtaja Markku Viitalammen toiveita  ja pääsi maalisyötön ohella itsekin maalaamaan.

Vierasjoukkueen riveistä ei erikoista mainittavaa ole. Joukkueen parhaana palkittu Valtteri Matturi painaa kaukalossa kyllä vauhdilla, mutta varsin tehotonta menoa se oli tälläkin kertaa. Maalissa pelannut Simo Tonteri pelasi loistavan ensimmäisen erän, mutta putosi kuvista toisessa erässä kuten muukin joukkue.

Ottelun erikoisuudet:
-Kolmannessa erässä RB-Oulun hyökätessä, oli Kärppien puolustusalueella yhtäkkiä kaksi palloa. Peli jatkui ja toinen ottelun tuomareista poimi pallon taskuunsa. Mistä pallo ilmestyi, ei selvinnyt kenellekään. Todennäköisesti se on jäänyt pelaajan varusteisiin ja pudonnut sitä kautta kentälle.

-Ottelun avauserässä ei tehty yhtäkään maalia, joka jo sinällään on erikoista kaukalopallossa. Paikkoja molemmilla joukkueilla oli maalintekoon, mutta joukkuei den maalivahdit olivat ensimmäisessä erässä kumpikin huippuvireessä. Yhteensä maalivahdit torjuivat huikeat 33 kertaa päästämättä palloa maaliin.

-Kumpikin joukkue pelasi ottelun vajaalla miehistöllä. Molemmilla joukkueilla oli yksitoista kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Maalitilastot:
I erä
maaliton

II erä
26.54 1-0 Tero Kärki (Niko Papinaho)
29.02 2-0 Niko Papinaho (Mika Ahonkivi)yv.
30.37 3-0 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)
35.02 4-0 Miko Lehtinen (Mikko Peltonen)
37.22 5-0 Jose Laaksonen (Rami Nikkonen)yv.

II erä
41.28 6-0 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
48.12 7-0 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)av.
48.59 8-0 Mika Ahonkivi (Vesa Vuorenmaa)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.