Kärpät voitti jatkoajalla

Porin Kärpät ja raumalainen UKP tarjosivat yleisölle lauantain ensimmäisessä välieräkohtaamisessa kaikki kaukalopallo-ottelun erikoisuudet yhdessä pelissä. UKP hallitsi jo ensimmäistä erää, mutta Kärpät oli maalipaikoissa paljon tehokkaampi. Toisessa erässä Kärpät joutui viideksi minuutiksi alivoimalle ja UKP maalasikin kahdesti jäähyn aikana. Kun lisäksi raumalaiset onnistuivat vielä kerran alivoimalla, mentiin päätöserään tasalukemissa 3-3. Kärpille tarjoiltiin voittoa jo toisen erän lopulla, kun UKP sai nyt vastaavasti viiden minuutin jäähyn. Kärpät ei kuitenkaan vielä toisessa erässä pystynyt maalaamaan, mutta ehti vielä päätöserän alussa tekemään maalin miesylivoimalla. Kun kolmannessa erän jälkeen taululla olivat tasalukemat, mentiin jatkoerään, jossa Kärpät oli onnekkaampi. Porilaisten ”tuskan” lopetti Rami Välimaa ajassa 61.16.

UKP HALLITSEE AVAUSERÄÄ, MAALIT TEKEE KUITENKIN KOTIJOUKKUE

Raumalainen UKP tiesi, että heidän mahdollisuutensa voittaa Porissa olisi heti tässä ensimmäisessä ottelussa. Porilaiset olivat olleet ilman peliä kolme viikkoa ja raumalaisten pelivirettä oli pidetty yllä Duon kanssa neljässä puolivälieräottelussa. UKP luistelikin kaukalossa vauhdikkaammin, mutta Kärppien maalivahti Joni Meskanen oli pelipäällä ja torjui erän kaikki yritykset välillä onnellakin. Meskasella oli ensimmäisessä erässä 20 torjuntaa, kun virkaveli Toni Silmärin torjunnat näyttivät lukemaa 7. Ottelun avausmaalin teki Jose Laaksonen, joka sai nopean hyökkäykseen hienon syötön Mikko Peltoselta. Laaksonen nosti pallon aivan maalin ylänurkkaan ajassa 7.09. Tämän jälkeen raumalaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa ja kesken ylivoimakuvion Marko Luukkonen ryösti pallon ajaen itsensä laidasta maalintekoon. Luukkosen laukaus yllätti helpohkosti Silmärin ja pelitaululla lukemat vaihtuivat 2-0. Ja vain kaksi minuuttia eteenpäin, Kärppien hyökkäyksessä pallo ajautui siniselle Rami Nikkoselle. Nikkonen veti sydämen kyllyydestä ja kotijoukkue johti jo 3-0.  UKPlla oli vielä muutama maukas paikka erän lopulla, mutta Meskanen jatkoi huipputorjuntojaan. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Kärppien 3-0 johtolukemissa.

UKP TULEE MUKAAN TOISEN ERÄN YLIVOIMALLA

Toiseen erään raumalaiset tulivat taisteluintoa ja tahtoa täynnä. UKP saikin mahdollisuutensa, kun Tero Kärki törmäsi ruman näköisesti raumalaispelaajaan. Tuloksena viiden minuutin istunto ja sen aikana UKP maalasikin kahdesti. Ensin Jaakko Juvonen iski viivasta kavennuksen 3-1 ja runsas kaksi minuuttia myöhemmin peli oli jo 3-2. Valtteri Raunio syötti maalilla päivystäneelle Tero Puraselle, jonka ohjaus painui kotijoukkueen maaliverkkoihin. Enempää ylivoimamaaleja ei raumalaiset viiden minuutin rangaistuksen aikana saaneetkaan. Kärpät sitä vastoin pääsi yrittämään vielä erän lopulla, kun Joni Vastamäelle tuomittiin viiden minuutin rangaistus laitataklauksesta. Vajaan minuutin jälkeen maali tehtiinkin, mutta porilaisten kannalta väärään päähän. Raumalaiset lähtivät vastahyökkäykseen porilaisten kadotettua pallon hyökkäyspäässä. Antti Majakulma passasi ja Juuso Levonen veti suoraan syötöstä mahtavan lämärin. Peli oli tasan ajassa 38.56. Enempää maaleja ei enää toisessa erässä nähty ja viimeiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 3-3.

TASATAHTIIN OTTELUN PÄÄTÖSERÄ

Kärpille jäi vielä kolme minuuttia aikaa tehdä ylivoimaali ja sen se sitten lopulta tekikin. Rami Välimaa sooloili pallon ohi Toni Silmärin, kun ylivoimaa oli jäljellä 15 sekuntia. Kärpät johti 4-3 ja ottelua oli jäljellä vielä 17 minuuttia. Raumalaisten tasoitus tuli ajassa 44.49, kun Valtteri Raunio löi maalivahdista tulleen riparin sisään. Kärpät olivat hukanneet pelaajansa puolustusalueella ja Rauniolla oli helppo työ tasoittaa ottelu. Ja porilaispelaajien uni jatkui vielä seuraavassakin hyökkäyksessä. Porilaispuolustusta vietiin oikein kunnolla ja Antti Majakulma syötti vapaana olleelle Jarno Rusalle, joka iski pallon suoraan syötöstä ohi Joni Meskasen. Erän puolivälissä UKP joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Toni Silmäri loukkasi jalkansa. Mies talutettiin vaihtoaitioon ja huolto aloitettiin miehen saamiseksi pelikuntoon. Kärpät pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun, kun maalille luistellut Jarkko Henriksson ei ollut ”kylmänä” valmiina otteluun. Niko Papinaho löysi maalin nurkalta Jani Helppolaisen, jonka veto painui aivan maalin alanurkkaan. Päätöserän puolivälissä tarjoiltiin vieraille voittoa, kun se pääsi pelaamaan neljä minuuttia miesylivoimaa. Kärpät kuitenkin taisteli hienosti ja kesti painostuksen Meskasen johdolla. Enempää maaleja ei kolmannessa erässä nähty ja tiedossa oli jatkoerä.

KÄRPÄT SAA PAIKAN JA KÄYTTÄÄ SEN HYVÄKSEEN

Jatkoerää ei ehditty pelata kuin runsas minuutti kun Kärpät onnistui hyökkäyksen päätteeksi. Juho Silvast karvasi vahvasti ja painui laitaa pitkin hyökkäysalueelle. Hieno syöttö löysi Rami Välimään B-pisteen rajalta ja luja veto upposi raumalaismaaliin. Ottelu oli tauonnut ajassa 61.16.

Joukkueiden parhaina palkittiin Joni Meskanen ja Jarno Rusanen. Kärppien pelaajista Rami Välimaa alkoi löytää tehojaan ottelun vanhetessa, kun mies pääsi pelaamaan eri ketjuun. Iltapäivän peliinsä tyytyväisiä porilaisia on sitten etsittävä oikein suurennuslasilla. Esimerkiksi Mikko Peltonen ja Niko Papinaho olivat kaukana parhaasta pelipäivästään. Raumalaiset oli ottelussa yhtenäisempi, mutta maalit ne ratkaisevat näissäkin tapauksissa. Huomenna klo 15 alkavassa toisessa kohtaamisessa  Raumalla pitää koko joukkueen parantaa pelejään.

Ottelun erikoisuudet:
-Raumalaisten pieni faniporukka piti ottelun ajan kovempaa meteliä kuin koko muu katsomo yhteensä. Huutokuoron vetäjänä toimi UKPn pelaaja Juha-Pekka Rakkolainen, joka toipuu Jämsässä saadustaan nivelsidevaivasta. Vaiva tuntuu ainakin kovan huutamisen kestävän.

-Ottelussa oli kaksi viiden minuutin jäähyä, joista  aikaisempina vuosina, olisi molemmista tilanteista pelaaja lähtenyt suoraan päätyovesta ulos.

-Ottelun jälkeen ei vierasjoukkue ”halunnut” vastaanottaa parhaan pelaajan palkintoa, vaan luisteli jatkoaikamaalin synnyttyä suoraan pukuhuoneeseen.

Kärpät – UKP 6-5ja (3-0,0-3,2-2,1-0)
Maalitilastot:
I erä
7.09 1-0 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
10.48 2-0 Marko Luukkonen (Joni Meskanen)av.
12.38 3-0 Rami Nikkonen (Mikko Peltonen)

II erä
25.53 3-1 Jaakko Juvonen (Juuso Levonen)yv.
28.38 3-2 Tero Puranen (Valtteri Raunio)yv.
38.56 3-3 Juuso Levonen (Antti Majakulma)av.

III erä
42.48 4-3 Rami Välimaa yv.
44.49 4-4 Valtteri Raunio (Jaakko Juvonen)
45.09 4-5 Jarno Rusanen (Antti Majakulma)
49.59 5-5 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.