Kärpät voiton päässä mitalipeleistä

Joukkue sai koneen käyntiin ottelun puolivälissä.

Porin Kärpät otti jo toisen voittonsa puolivälierissä Duoa vastaan. Joukkueen valmistautuminen otteluun epäonnistui jo matkalla, kun bussi ei ehättänyt pelipaikalle sovitulla aikataululla. Jämsäläiset viimeisteli suurella prosentilla ylivoimalla ottelun avauserässä. Kärppäläisten peli alkoi kulkea ottelun toisessa erässä ja lopulta joukkue oli kentällä ylivoimainen lukemin 15-8.

Kärpillä salama-alku, Jämsä tehokkaana ylivoimalla

Porin Kärpät aloitti toisen puolivälierän tehokkaasti, kun Niko Papinaho maalasi jo 14 sekunnin pelin jälkeen. Papinahon veto yllätti Duon maalivahdin Jani Nurmisen etukulmasta. Kärpille siunaantui alkuun pari muutakin paikkaa, mutta Nurminen napsi vedot leikitellen räpyläänsä. Vajaan neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ylivoiman aikana tuli myös toinen jäähy Kärpille ja kotijoukkue maalasi siirretyn rangaistuksen aikana. Pasi Kukon luja veto siniseltä yllätti Joni Meskasen totaalisesti. Duo jatkoi maalin jälkeen ylivoimalla ja käytti sen vielä tehokkaasti. Sama mies ja samalta paikalta, peli oli hetkessä kotijoukkueelle 2-1. Erän puolivälissä Duo pääsi taas ylivoimalle ja tehokas ylivoimapelaaminen sai jatkoa. Nyt laukojana Mika Huhtala ja kotijoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon. Minuuttia myöhemmin istui jäähyllä kaksi kärppäpelaajaa ja yksi kotijoukkueen pelaaja. Duo pelasi 4-3 ylivoiman hienosti ja Juha Niemi iski läheltä kotijoukkueen jo 4-1 johtoon. Kärpät sai erän lopussa tärkeän kavennuksen, kun Mikko Peltonen iski vaparin jälkitilanteesta erän loppulukemiksi 4-2.

Kärpät tulee toiseen erään taistelumielellä

Kärpät oli hieronut erätauolla juoniaan kopissa ja valmentaja Marko Högerman istutti joukkueen ykköspuolustajiin kuuluvan Hannu Talan penkille. Vaikka kotijoukkue pääsi vielä kahdesti kolmen maalin johtoon, oli erä Kärppien. Vain Jani Nurmisen hienot pelastukset pitivät ottelun tasaisena. Erän avausmaalin teki, kukas muu kuin, Pasi Kukko. Hän laukoi Meskasesta tulleen riparin maalin edestä sisään. Kärpät kavensi niin ikään riparista, kun Jan Kinnusen veto upposi maalin alanurkkaan. Maalin jälkeisessä vaihdossa Kärpät menetti pallon keskialueella ja Duo pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Kentän kuningas Pasi Kukko laukoi numeroiksi jo 6-3. Sitten heräsi Kärpät ja touhu muuttui tehokkaaksi. Ensin Rami Nikkonen sai ylivoimalla hienon syötön Harri Jaloselta eikä mies erehtynyt. Lisää tuli, kun Lasse Sammalisto kiitti Harri Jalosta hienosta passista. Kärpät oli jo maalin päässä. Tasoituksen iski kapellimestari Jalonen itse. Vaparissa kotijoukkue hidasteli ja Jalonen iski pallon suoraan maalin etukulmasta sisään. Jalosen tehohetki jatkui viisi minuuttia myöhemmin, kun hän sai Mikko Peltoselta syötön suoraan vauhtiin. Laidalta kohti maalia ja tarkka veto painui maalin takanurkkaan. Erätauolle mentiin vieraiden 6-7 johtolukemissa.

Päätöserässä Kärpät osoittaa joukkueiden tasoeron lopullisesti

Ottelun kolmas erä alkoi siitä, mihin keskimmäinen loppui eli vierasjoukkue juhli maalia. Rami Välimaa tuli laitaa pitkin vauhdilla ja tarkka veto yllätti Jani Nurmisen. Tämän jälkeenkin joukkueella oli paikkoja lisämaaleihin, mutta Nurminen kesti pallosateessa. Viiden minuutin pelin jälkeen asialla oli taas Välimaa. Mies sooloili kentän läpi ja iski pallon vastustamattomasti ohi Duo-veskarin. Kärpät oli karannut jo kolmen maalin päähän. Joukkue ei lopettanut pelaamista vaikka moni sitä jo katsomossa odotti. Seuraavan kolmen minuutin aikana joukkue maalasi kolmasti. Lasse Sammalisto iski ottelun toisen maalinsa loistavalla vedolla suoraan Mikko Peltosen syötöstä. Seuraavan maalin iski itse Peltonen pakollisellaan. Mies narutti Duo-puolustusta ja kuittasi kuviot hienolla maalilla. Ottelun 6-12 numerot latasi Jaakko Mäkelä Rami Välimaan syötöstä. Luja lämäri ei antanut Nurmiselle mitään mahdollisuutta torjuntaan. Kotijoukkueen kavennuksen teki Mika Huhtala vaparista ja Kärppien kuuden maalin johdon löi ottelun kolmannella maalillaan Mikko Peltonen. Peltsi sai pitkän syötön Harri Jaloselta ja mies kiitti vieden Jani Nurmisen kaffeelle pullan kera. Duo teki ottelussa vielä yhden maalin, kun kaksi pelaajaa oli unohdettu Joni Meskasen eteen. Pasi Kukon viides maali ottelussa oli tosiasia ajassa 55.18. Ottelun kaksi viimeistä maalia teki vierasjoukkue. Ensin Rami Välimaa iski lukemiksi 8-14 ja loppulukemat 8-15 maalin edestä löi Jan Kinnunen.

Kärppien parhaana palkittiin Harri Jalonen 2+5. Hyvin häntä säesti saman ketjun Mikko Peltonen lukemilla 3+4. Rami Välimaan peli oli myös hienoa katseltavaa ja luvut 3+2 osoittavat kunnon olevan huipussaan. Puolustuksen ykkösenä hääri Lasse Sammalisto kahdella maalillaan. Hyvän pelin pelasivat myös kaksikko Marko Sten-Juho Silvast. Joni Meskasella ei vieläkään ollut maalilla paras päivänsä. Vieraiden paras Pasi Kukko viidellä maalillaan. Duon maalivahti Jani Nurmiselle merkittiin ottelussa 53 torjuntaa. Melkoisessa pallosateessa mies olikin,kun laskee että sisään meni 15 palloa.

Joukkueet jatkavat puolivälieräotteluitaan lauantaina Porissa. Jatkopaikka on Kärpille ensi kertaa katkolla ottelussa, joka alkaa Isomäen jäähallissa klo 13.

Ottelun erikoisuudet:
-Kotijoukkue Duo maalasi tehokkaasti ensimmäisen erän kaikista ylivoimista.
-Ottelun kuuluttaja ilmoitti yleisölle miten ottelua voi seurata lähes livenä teksti TV:n sivulla 232. Aika outo kuulutus, kun kuulutuksia kuunteleva yleisö oli itse paikan päällä?
-Ottelun jälkeen sopusuhtaisen näköinen emäntä kiitti Kärppiä hyvästä pelistä suklaalla ja grillimakkaralla. Ele sai Kärppien pelaajilta raikuvat ablodit ja joukkueenjohtaja Markku Viitalampi luovutti ison kärppälipun kiitokseksi.

Maalitilastot:
I erä

0.14 0-1 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
5.02 1-1 Pasi Kukko (Marko Jaatinen)yv.sr
5.44 2-1 Pasi Kukko (Henri Jukkara)yv.
13.41 3-1 Mika Huhtala (Ari Vilenius)yv.
15.47 4-1 Juha Niemi (Mika Huhtala)yv.
19.20 4-2 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)

II erä
22.15 5-2 Pasi Kukko (Marko Jaatinen)
30.51 5-3 Jan Kinnunen (Mikko Peltonen)
31.37 6-3 Pasi Kukko (Henri Jukkara)
32.37 6-4 Rami Nikkonen (Harri Jalonen)yv.
32.56 6-5 Lasse Sammalisto (Harri Jalonen)yv.
33.22 6-6 Harri Jalonen
33.22 Duo aikalisä
38.03 6-7 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)

III erä
40.39 6-8 Rami Välimaa (Marko Sten)
45.39 6-9 Rami Välimaa (Marko Sten)
46.20 6-10 Lasse Sammalisto (Mikko Peltonen)
49.05 6-11 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
50.48 6-12 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)
53.31 7-12 Mika Huhtala (Juha Niemi)
54.31 7-13 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
55.18 8-13 Pasi Kukko (Janne Saastamoinen)
55.58 8-14 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
56.57 8-15 Jan Kinnunen (Mikko Peltonen)