Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bearsille avausvoitto Kouvolassa

 
Bearsille avausvoitto Kouvolassa

Lauantain kolmas peräkkäinen vieraspelimatka Kouvolaan tarjosi sekä ilon että harmin aiheita. Varmasti kaikkein suurin ilon aihe oli kovalla taistelulla saavutettu avausvoitto tämän vuoden sarjassa. Samalla Bears katkasi pitkän tappioputkensa. Edellisen kerran Bears voitti sarjaottelun 4.7.2009, jolloin kukistui 69ers kotona. Iso apina saatiin siis selästä.

Bears aloitti ottelun totutun väkevällä juoksupelillä, jota se pystyi aiempaa paremmin höystämään sopivasti heittopelillä. Nate Lewis runnoi avauspisteet ja Nicolas Sandhu heitti Teemu Jokiselle toisen maalin. Kolmanne maalin viimeisteli näyttävällä pallon kiinniotolla Aleksi Nummelin. Ensimmäisen jakson sytyttäjänä porilaisleirissä oli nuori laitahyökkääjä Pauli Reunanen, joka sai runsaasti peliaikaa kavenneen laiturikaluston johdosta. Reunanen kiitti luottamuksesta ja nappasi käytännössä ensimmäisessä kunnon miesten tason pelissään pari kolme todella näyttävää ja tärkeää kiinniottoa.

Puhumattakaan kuinka tärkeää tämä oli nuoren kaverin itseluottamukselle, niin myös koko joukkueelle nuoren pelaajan onnistuminen valoi uskoa voittoon ja omiin kykyihin. Toisella puoliajalla Nate Lewis kirmasi vielä 70 jaardisen juoksupelin, joka lopullisesti varmisti voiton Bearsille. Hyökkäyksen linjan peli oli jälleen erinomaista, vaikka pari pelaajaa pelasi hieman vajaakuntoisena. Hyökkäyksen linjan pelaaminen on parasta vuosikausiin!

Kouvola oli melko vaisu ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla etenkin Kouvolan heittopeli alkoi toimia, kun uusi jenkkipelinrakentaja Kyle Blum alkoi löytää ajoitusta heitoilleen. Bears taipui muttei tällä kertaa taittunut. Kouvolan puolustus ei löytänyt lääkkeitä Lewisin pysäyttämiseen ja tämä antoi myös Bearsin heitolle enemmän elintilaa. Heittopeli antaakin viitteitä piristymisestä ja myös miehistön osalta hyökkäyksessä saataneen pian kaivattua miehistön lisäystä.

Puolustus onnistui ottelussa tähän astisista otteluista parhaiten. Näkyvimpiä puolustuksessa olivat Kendral Ellison, Jukka Lunden, Jari Kauhanen ja Akseli Fonsen. Xavier Andre alkaa pikku hiljaa toipua pelikuntoon sitkeästä reisivammastaan. Rivit hieman rakoilivat ottelun loppupuolella, mutta hermo piti ja tärkeät syötönkatkot ratkaisivat pelin Bearsille. Ironisin näistä oli Akseli Fonsenin ottama katko, joka todennäköisesti jäi hänen kauden viimeiseksi tilastomerkinnäkseen. Fonsenin jalka koki katkon jälkeisessä pelitilanteessa kovia ja alustavasti jalasta löytyi ainakin sääriluun murtuma, joka leikattaneen jo tänään sunnuntaina. Valitettava tapahtuma tietysti Akselille, että myös Bearsille Fonsenin ollessa Bearsin puolustuksen tukipilareita. Nuorilta vastuunkantajilta tarvitaan siis jatkopeleissä jälleen enemmän urotekoja.

Pienempiä kolhuja kokivat myös Samu Sjövall ja Riku Kuusisto, joiden pelikunto selvinnee lähipäivinä. Tulopuolella seuraavaan otteluun on 1-2 vanhemman kaartin sotaratsua, joten Bearsin kokoonpano säilyy kotiavauksessakin kilpailukykyisenä. Sairastuvalta odotetaan 1-2 pelaajaa takaisin pelaajarinkiin. Markus Kivero teki comebackin jo Kouvolassa ja tuo tarvittua lisävoimaa hyökkäykseen.

Kotiavaus Bears - Northern Lights su 6.6. 17.00 Urheilukeskuksen tekonurmella.

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää