Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pori Bears avaa kotiotteluiden sarjan

 
Pori Bears avaa kotiotteluiden sarjan

Pori Bears aloitti kautensa jo 15.5. Helsingissä, mutta ensimmäinen kotiottelu pelataan tulevana sunnuntaina 6.6. Urheilukeskuksen tekonurmella 17.00. Vastaan asettuu Oulu Northern Lights. Kahdella tappiolla vieraskentillä avanneen Bearsin alkukausi  on ollut tuloksellisesti vaikea, mutta viime viikonloppuna Kouvolassa otetut avauspisteet avasivat mukavasti lukkoja. Tämän viikon harjoituksissa on nähty ilmeeltään vapautuneempi ja lopullisesti talviuniltaan herätetty Bears.

Vastustajana Oulu on haastava ja taitava. Oulu on aina ollut erittäin taisteleva ja fyysinen joukkue. Oululaisten kokoonpano koostuu nytkin varreltaan pienehköistä, mutta erittäin fyysisistä nuorista pelaajista, jotka eivät anna jaardiakaan ilmaiseksi. Oulun hyökkäystä johtaa jenkkipelinrakentaja Garret Collins ja odotettavissa on tasapainoista hyökkäyspeliä, sillä myös Oulun juoksupeli on perinteisesti ollut vahvaa. Oulun puolustuksen näkyvin nimi lienee Porin peliin saapuva, jo viime kaudelta  tuttu, amerikkalainen takamies Stacey Thomas. Myös puolustuksessa Oulu on aina panostanut matalalta ja kovaa-asenteeseen, johon vastustajan pitää olla valmiina vastaamaan. Taitoa ja kokemustakin löytyy Oululta molemmilta puolilta palloa. Oulun peliä johtaa valmentaja Damon Ware ja joukkue on asettanut tavoitteekseen sarjanousun Vaahteraliigaan.

Bearsin peli on nytkähdellyt pikku hiljaa parempaan suuntaan. Muutaman pelin jälkeen suurimpana erona viime vuoteen voidaan pitää materiaalin nuorentumista taitopelipaikoilla ja juoksupelin vahvistumista. Erityisesti hyökkäyksen linjapelaaminen on nyt jopa merkittävästi parempaa kuin aikaisemmin. Linjaan saatu sopivia vahvistuksia ja valmentaja James J Fayed on saanut roolituksen ja vastuut selkeämmin pelaajien tietoisuuteen. Hyökkäyksessä pelinrakentaja Nicolas Sandhu on edelleen kasvuiässä haastavalla pelipaikalla, mutta ottaa määrätietoisia askeleita kohti maajoukkueuraa ja ehkä jopa yhdysvaltojen yliopistokenttiä kohti. Pallonkantajat Nate Lewis, Markus Kivero  ja Samu Sjövall ovat osoittaneet vaarallisuutensa nyt ja aikaisemmin. Laituriosastolla nuoret ja nälkäiset lupaukset Nummelin, Jokinen ja Reunanen ovat paljon vartijoina. Puolustuksen rosteri näyttää leveämmältä kuin aikoihin. Linjaan on saatu lisää vahviketta, kun myös konkari Timo Vilja palaa työpaikalleen.  Nuori Joni Kotro on esittänyt ennakkoluulotonta peliä puolustuksen endinä. Tukimiesosastolla Kendrall Ellison nopeudellaan johtaa joukkoja ja takakentällä Jukka Lunden ja Xavier André taklaavat myös ahkerasti joka puolella kenttää.

Valitettavin kauden tapahtumista on ollut puolustaja Akseli Fonsenin loukkaantuminen. Maajoukkueeseen tyrkyllä ollut takapuolustaja koki kovia Kouvolassa, kun syötönkatkon jälkeen polvi jäi huonoon asentoon puhtaassa taklaustilanteessa ja Fonsenin vasen polvi ja sääriluu muokkautuivat aivan uuteen uskoon. Myös tietysti joukkueen kannalta harmittava takaisku on erityisen raskas Fonsenin koko peliuran, että pitkän sairausloman vuoksi. Seurassa toivotaan ensisijaisesti jalan tervehtymistä työkuntoon mahdollisimman pian. Sen jälkeen jää arvioitavaksi palaako Fonsén enää pelikentille.

Bears lähtee otteluun kuitenkin positiivisin mielin. Läsnäolo harjoituksissa on ollut huippuluokkaa ja joukkue vaikuttaa sitoutuneelta menestystavoitteisiin. 1.divisioonan hyvä taso ja tasaisuus alkaa olla jo klisee, mutta näin todellakin on. Tässä vaiheessa on aika vaikea ennustaa, kuka lopulta potin vie ja voimasuhteiden on havaittu muuttuvan usein kauden mittaa. Nyt nousija Vantaan TAFT on saanut unelma-alun sarjaan ja ansainnut hyvällä pelillä voittonsa. Todennäköistä kuitenkin on, että joku muukin vielä ilmoittautuu taistelemaan sarjan voitosta. Porissa hartaasti uskotaan, että Bears on tuo joukkue.

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää