Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhun kämmen oikenee

 
Karhun kämmen oikenee

Bears on saamassa peliään parempaan kuosiin alun kahden vierastappion jälkeen. Kouvolassa avattu voittosarake sai täydennystä kotikentällä Oulusta saapuneen Northern Lightsin kustannuksella. Hieman vajaamiehisenä otteluun lähtenyt vierasjoukkue hieman hyytyi takaa-ajossaan ja pisteet jäivät Poriin. Totuus on kuitenkin se, että Castrenilla elokuun alussa on vastassa hieman virkeämpi revontuli-lauma.

Bears toki ansaitsi pisteensä. Joukkue teki hartiavoimin töitä, pelasi kohtuullisen kurinalaisesti ja jaksoi pelata nöyrästi vastustajan ajoittaisen yliotteenkin aikana. Bearsin juoksumylly jauhoi perusvarmaa tulosta ajoittain pidempiäkin siivuja haukaten Nate Lewisin ja hyökkäyslinjan toimiessa päägeneraattoreina. Bearsin puolustus ei ollut alussa täysin hereillä etenkään Oulun lyhyen Tight Endeille suuntautuvan heittopelin kanssa ja juoksupelikin kanssa oltiin vähän "purjeessa".

Toisen neljänneksen aikana Bears pääsi kuitenkin hienokseltaan niskan päälle, päästen ottelussa johtoon ja lähellä oli myös kahden maalin johto. Tässä tilanteessa Oulun puolustus kuitenkin piti Bearsin juoksun kurissa. Heti toisen puoliajan alussa Oulu tasoitti ottelun oikeastaan ainoan todella ison pelin päätteeksi, kun Oulun Screen-peli päätyi lopulta maaliin asti. Tämän jälkeen Oulu ei kuitenkaan saanut enää hyökkäyksestään parasta irti. Bearsin pelasi sen sijaan taktisesti kelloa pois lähinnä Lewisin ja Samu Sjövallin juoksuilla ja onnistui lisäksi pelaamaan Lewisin kahdesti maalialueelle ja näin varmistamaan kahden maalin voittonsa.

Bearsin heittopeli oli ensimmäisellä puoliajalla myös erittäin hyvässä kuosissa. Ensimmäinen maali syntyi heittopelillä TE Teemu Jokiselle ja toinen näyttävän heittokuvion päätteeksi WR Aleksi Nummelinille, joka otti hetkeä myöhemmin myös kahden pisteen lisäpisteheiton kiinni maalialueella. Kun myös Pauli Reunanen kunnostautui jälleen tiukoissa paikoissa muutamalla tärkeällä kopilla voidaan sanoa nuoren QB:n ja rissukaluston onnistuneen jälleen erinomaisesti. Toisella jaksolla Bears lähinnä juoksi. Nate Lewis pelasi kovaa ja nöyrällä asenteella hankkien tärkeitä uusia yrityksiä koko pelin ajan ja etenkin toisella puoliajalla.

Puolustus onnistui tuloksellisesti hyvin, mutta tiettyjä vaikeuksiakin oli ottelun aikana. Puolustuksessa onkin vielä varmasti miettimistä oikeiden roolien löytymisen kanssa. Materiaalia on tällä hetkellä hyvin, mutta se on joko melko nuorta tai osittain kokematonta. Lisäpelien myötä odotettavissa on kuitenkin vahvaa peruspuolustamista ja asenne vaikuttaisi olevan laajalti kohdallaan. Lisäksi selkä ei notkahda, vaikka vastustaja saisikin muutaman onnistumisen. Sunnuntain onnistujina voidaan mainita Bearsin takakenttä. Erityisesti Jesse Lahti ja Jukka Lunden hoitivat tonttinsa kiitettävästi. Lahti pelaa ensimmäistä kauttaan kulmapuolustajana.

Oululla palkittiin parhaana Mikko Suutari, joka olikin totutun vikkelä. Myös Tight Endit Lauri Parviaisen johdolla loistivat erityisesti ensimmäisellä puoliajalla. Puolustuksesta jäi mieleen erityisesti Santtu Karjalaisen hyvät taklaukset ja Stacey Thomasin pelastukset Lewisin pitkissä juoksuissa. Joonas Taina kunnostautui molemmilla puolilla palloa ja oli myös erittäin vuorovaikutuksellinen ottelun aikana. Muutamaa kyseenalaista yksilösuoritusta lukuun ottamatta ottelu oli varsin siisti ja molemmat joukkueet keskittyivät ainakin kentällä pääosin olennaiseen.

Bears huilaa seuraavan viikonlopun ja kohtaa kotonaan 69ersin la 19.6. Tekonurmella  17.00. Ottelua edeltää Glory-Days lippupallo-ottelu Bears-Admirals 14.00, johon vapaa pääsy.
69ers-otteluun liput 5e. Otteluiden välissä tarjolla mm. grilli- ja kioskiherkkuja ja hyvää tunnelmaa ja pientä ohjelmaa.

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pori Bears - logo

Bears - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutNoronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää