Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljän herran palvelijat

 

Neljän herran palvelijat

Porilaiset salibandylupaukset Riku Prokki ja Juha Tikka ovat saaneet painella reikäpallon perässä vähintäänkin riittävästi. 1989-ikäluokan lahjakkuudet ovat kauden aikana pelanneet neljässä eri ryhmässä: FBT Porin 1.divisioonajoukkueessa, FBT Karhujen A- ja B-nuorissa sekä Suomen 19-vuotiaiden maajoukkueessa.

-Sarjapelejä on tullut ainakin 60. Siihen harjoituspelit ja treenit päälle. Kieltämättä homma on silloin tällöin maistunut puulta, Prokki myöntää.

-Joulun aikoihin alkoi jo kypsyä ja väsyttää. On se varmasti peleissäkin välillä näkynyt. Jotenkin sitä silti vaan jaksaa, kun tykkää pelata, tutkapari Tikka säestää.

Nuorukaiset ovat urakoineet samassa kentässä niin B-nuorissa, FBT:n edustuksessa kuin maajoukkueessakin. A:ssa he ovat sentään saaneet välillä rinnalleen muitakin naamoja, kun Prokki on vaihtanut sentterin tehtävät puolustajan tonttiin.

-Koulussakin aika paljon nähdään, kun käymme molemmat tekniikkaopistoa. Ja lisäksi viikonloppuisin pyöritään samoissa porukoissa. Mutta ei Rikun naama silti vielä ole alkanut kyllästyttää, Tikka vannoo.

Huipennus vielä edessä

Kaupungin salibandyrintama on tämän kauden osalta vetäytynyt jo lähes hiljaisuuteen. Mutta vain lähes. Prokilla ja Tikalla on vielä ne tärkeimmät koitokset edessään.

Viikonloppuna Karhujen B-nuoret tavoittelee Suomen mestaruutta. Kultajahtiin porilaiset saavat kotikenttäedun, sillä loppuhuipennus käydään kokonaisuudessaan urheilutalolla. Lauantain välierässä Karhut kohtaa tamperelaisen IC-Akatemian kello 17.00.

-Puolustamme kultaa viime kaudelta. Sitä lähdetään totta kai nytkin hakemaan, ja hyvät mahdollisuudet meillä pitäisi olla, Prokki arvioi.

FBT Karhujen 1989-ikäluokka onkin nousemassa porilaisen salibandyn kultaiseksi sukupolveksi. Vuosi sitten mestaruus irtosi C-nuorista, nyt samasta rungosta koostuva joukkue taistelee siis B:n mitaleista.

Viikonlopun karkeloissa katseet kohdistuvat nimenomaan Karhujen ykköskenttään. Se on Prokin ja Tikan johdolla temmeltänyt nurin vastustajan toisensa perään.

-Niin se on vähän ollut, että me teemme maalit ja muut puolustavat. Ei meitä kovin helppo ole eliminoida. Ei siinä ainakaan vielä ole kukaan onnistunut, maalitykiksi profiloitunut Tikka myhäilee.

Kausi päättyy Sveitsissä

Karhujen B-nuorten muu porukka saa viikonlopun mitalipelien jälkeen heittää mailat hetkeksi nurkkaan. Prokin ja Tikan pitkä kausi saa sen sijaan jatkoajan maajoukkueen mukana Sveitsissä.

Neljän maan turnaukseen osallistuvat isäntämaan sekä Suomen lisäksi Tshekki ja Latvia. Vaikka kyse on on harjoituspeleistä, eivät nekään ole merkityksettömiä. Niissä tarjoutuu mahdollisuus antaa näyttöjä marraskuussa niin ikään käkikellomaassa pelattaviin nuorten MM-kisoihin.

-Ensimmäisessä maaottelussamme joulukuussa olimme Ruotsia vastaan aika pyörityksessä. Hävisimme 15-4, joten siitä jäi parannettavaa. Kisajoukkueeseen on silti tosi hyvät mahdollisuudet, Prokki miettii maajoukkuekuvioita.

-Suuri osa siitä Ruotsin joukkueesta oli 1988-syntyneitä lihasmöykkyjä. Mutta Sveitsin-reissu ei ole lainkaan vastenmielinen kauden päätös, ne pelit pelaa vielä mielellään, Tikka katsoo kohti kauden vihoviimeistä puristusta.

Harri Laiho

Haastattelu julkaistu Satakunnan Viikossa 18.4.2007


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Karhut United ry - logo

FBT Karhut United - 2006-2007 A-nuoret

Pelaajat kaudella 2006-2007

Ottelut kaudella 2006-2007

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RikuProkki

Riku Prokki

6.6.1989 Pori
Tiedot

JuhaTikka

Juha Tikka

17.2.1989
Tiedot


Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää