PoPan tuska jatkuu

FC PoPa kärsi eilen jo kauden kuudennen tappionsa, kun HIFK oli vahvempi lukemin 3-1. PoPan ainokaisen viimeisteli Kalle Multanen.

Karmaiseva alku

PoPan oli tarkoitus ottaa alku tarkasti ja kestää kotijoukkueen alkurynnistys mutta toisin kävi, vain kahden minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon, kun huonon purkupallon seurauksena Sami Okkonen pääsi laukomaan boksista pallon voimalla ohi Lauri Pirhosen.

Vaikka alku oli shokki PoPalle niin joukkue otti melkein välittömästi maalin jälkeen otteen kenttätapahtumista. Kotijoukkue vetäytyi kuoreensa ja PoPa sai täysin hallita kenttätapahtumia ja pääsikin melko vaivattomasti hyökkäyskolmannekselle mutta sitten meni jälleen kerran sormi suuhun eikä todellisia maalipaikkoja syntynyt.

30 minuutilla hallinta tuotti vihdoin ja viimein tulosta, Teemu Vihtilä nousi vahvasti vasenta laitaa pitkin ja laittoi kovan keskityksen maalille ja pallo ajautui Multaselle, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Maalin jälkeen vierailijat pitivät enemmän palloa eikä kotijoukkue saanut omaa hyökkäyspelaamistaan toimimaan mutta jalkapallo on siitä hieno laji, että maalit ratkaisevat eikä tehottomasta hallinnasta palkita. Näin tauolle lukemissa 1-1.

PoPan peli hajoaa

Toisella puoliajalla PoPan peli sekosi totaalisesti ja kotijoukkueen saatua omaa peliään toimimaan niin osat kentällä vaihtuivat, HIFK piti palloa ja PoPa puolusti koko joukkueen voimin. Kesken kotijoukkueen hallinnan Samu-Petteri Mäkelä pääsi laukomaan vihaisesti 16 metristä mutta pallo painui aavistuksen ohi maalin.

Tunnin pelin jälkeen kotijoukkueen Okkonen pääsi yksin läpi mutta Pirhonen venyi loistavaan torjuntaan. Tästä muutama minuutti ja pallo oli PoPan maalissa, Jukka Halmeen vapaapotku painui läpi pelaajaruuhkan ja yllätti Pirhosen.

Maalin jälkeen PoPa yritti vaihdoilla saada peliinsä uutta vaihdetta ja siirtymällä hyökkäävämpään peliin mutta tälläkään kertaa tasoitusta ei nähty. Lopullisen niitin ottelulle antoi Anssi Tamminen, joka puski sivuvaparista pallon tolpan kautta maaliin. Näin kotijoukkueelle voitto lukemin 3-1.

PoPa jatkaa otteluitaan jo tulevana maanantaina, kun Joensuussa vastaan asettuu Jippo.