Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Narukerä taistelee lauantaina kullasta

 

Narukerä taistelee lauantaina kullasta


Maaliskuussa 1998 Narukerä voitti Tornion Naränperällä pelatussa pronssiottelussa paikallisen Palloveikot 2-3. Narukerän ensimmäinen mitali miesten osalta SM-sarjassa tuli näin todeksi. Tämän jälkeen Narukerä on voittanut kerran kultaa, kerran hopeaa ja viisi kertaa pronssia. Kaikki kahdeksan SM- mitalia löytyy tämänvuotisesta joukkueesta kahdelta pelaajalta, Pauli Riennolta (38) ja Tommi Heikkilältä (34). Nämä miehet ovat pelanneet Narukerässä yhtäjaksoisesti ja saaneet kokea niin upeat voitontunteet kuin pettymyksen karvaan kalkinkin. Lauantaina heidän kaulaansa ripustetaan jälleen uusi mitali; joko kultainen tai hopeinen.

Narukerä matkaa luottavaisin mielin Mikkeliin haastamaan Bandyliigan ehdotonta suosikkia Kamppareita.
- Paineettomasti ja rennolla mielin voimme lähteä finaaliin. Takana on onnistuneet välierät ja joukkueen sisällä vallitsee varsin vapautunut tunnelma, tuumivat Riento ja Heikkilä.

Finaalia varten Narukerä matkustaa perjantaina Lahteen, josta lauantaina matka jatkuu pelipaikalle. Otteluun valmistautuminen pyritään tekemään mahdollisimman samalla kaavalla kuin runkosarjanotteluunkin.
- Mitään erityistä ei enää tässä vaiheessa tehdä. Normaalisti harjoitellaan ja päivä kerrallaan mennään. Median huomio on tietysti hieman lisääntynyt voittojen myötä, mutta se on otettava positiivisesti vastaan, kommentoi onnistuneen kauden pelannut Heikkilä.
- Kampparit on kova joukkue, joka hyökkää mielellään usean pelaajan voimin. Hereillä pitää olla, ettei heitä päästetä vauhtiin. Aikaisemmissa kohtaamisissa mikkeliläiset eivät kyllä vakuuttaneet, vaikka Itä-Suomen Drean Teamin ovatkin yhteen koonneet, analysoi konkari Riento.

Kampparit odottavat Hänskiin jopa 4000 katsojaa. Kun Jukuritkin tippui jääkiekon Mestis-finaaleista, on jääpallo-ottelu kaupungin ykköstapahtuma.
- Toivottavasti on hieno ilma ja yleisö tulee runsaslukuisena paikalle. Narukerän pelatessa yleisöennätys taitaa olla hieman alle 2500 katsojaa. Pelaajan kannalta nämä ovat hienoja tapahtumia, jossa on upeaa saada olla mukana. Hienoa myös on, että porilaisetkin ovat lähdössä innokkaasti meitä kannustamaan, kehuvat puolustajat yhteen ääneen.

Molemmilla pelaajilla on vielä rutkasti pelivuosia edessä, jos niin haluavat. Kummankin kanssa voisi silti viettää pitkän tovin vanhoista peleistä ja saavutuksista keskustellessa. Puheesta voi aistia, miten erityisesti mitaliottelut ovat jättäneet jäljen kummankin muistiin.
- Kultamitali on tietenkin jäänyt huippuhetkenä kummankin mieleen, mutta myös muihin mitaleihin liittyy muistoja. Hopea tuli kaksiosaisen finaalin jälkeen, jossa jouduimme matkustamaan 1400 kilometriä Poriin ratkaisevaan otteluun, muistelevat mitalistit yhdessä.
- Ensimmäinen mitali, pronssinenkin maistui tietysti makealle, muistelee Riento.
- Markku Huhtasen menehtymisen jälkeinen pronssiottelu Lappeenrannan Veiterää vastaan oli peliuran koskettavimpia tapahtumia, lisää Heikkilä.

Narukerän kausi on ollut alun takeltelun jälkeen nousujohteinen. Joukkueen pelaaminen on parantunut joulun jälkeen ja voittojen avulla pystyttiin parantamaan aikaisempien vuosien runkosarjasijoitusta.
- Joukkueen ison jään harjoittelulla oli varmasti merkitystä pelitavan löytymiseen. Hyvä rytmitys peleissä ja tarkasti luotu roolitus on pysynyt jo pitkään samana. Oikeastaan vain JPS peliin jouduttiin muuttamaan pelipaikkoja Niemen veljesten ollessa sairaana. Toivottavasti kaikki pysyvät vielä viikon terveenä, että päästään tutulla ryhmityksellä kauden päätökseen, pohtivat miehet.
- Alakerran runkohan meillä on, jos ei eläkeikäinen, niin ainakin vanha ja kokenut. Siihen on helppo rakentaa, naureskelee Heikkilä.

Kumpainenkin tietysti haluaisi Narukerän mitalitilaston kärkipaikalle yksin. Jos toinen pelaa vielä kymmenen vuotta, niin toisenkin on roikuttava mukana.
- Ei ole käynyt mielessä moinen ajatusleikki, sanoo Riento.
- Jos me lopetamme, niin vaarana on, että mitaleja ei enää Poriin tule, vitsailee Heikkilä.
- Pääseehän sitä kesken kauden mukaan jos siltä näyttää, kommentoi Pauli ja viittaa kokemuksen merkitykseen tärkeissä peleissä.
- Ja lasketaanhan sitä myös joukkueen johdon ja huoltajienkin mitalit, heitä tarvitaan aina, jatkaa Tommi.

Lauantain finaali pelataan Mikkelissä luonnonjäällä, mutta säätiedotus lupaa pakkasta ja odotettavissa on, että kenttä on huippukunnossa.
- Toivottavasti ottelu saadaan vietyä hyvissä olosuhteissa läpi, eivätkä ne vaikuttaisi peliin. Näin nähtäisiin vauhdikasta ja viihdyttävää jääpalloa.
- Ilmojen suosion toivotaan jatkuvan myös siksi, että Esa Oksanen pääsisi sunnuntaina mönkijäsafarilleen, lataa Heikkilä.
- Niin ja Väkiparran Janne työpaikan TYKY-päivään tekojäälle, päättää Riento.

Narukerän tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Narukerä - logo

Narukerä - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutTomi Mustonen jatkaa Narukerässä

Tomi Mustonen jatkaa Narukerässä

Viime kaudella 31 tehopistettä takonut Tomi Mustonen on Narukerän uusin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Ville Aaltonen on palaa Poriin innostuneena

Ville Aaltonen on palaa Poriin innostuneena

Narukerän 20-vuotta kestänyt odotus päättyy, kun legenda ja maajoukkueen kapteeni Ville Aaltonen palaa kasvattajaseuraansa.

Lue lisää
Narukerän P15 joukkueelle SM-hopeaa

Narukerän P15 joukkueelle SM-hopeaa

Narukerän P15 joukkue voitti viikonloppuna Varkaudessa pelatussa SM-lopputurnauksessa hopeaa.

Lue lisää
Timo Helavuori Narukerän puheenjohtajaksi

Timo Helavuori Narukerän puheenjohtajaksi

Narukerän vuosikokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi Timo Helavuoren.

Lue lisää
Narukerälle tappio ensimmäisestä välierästä

Narukerälle tappio ensimmäisestä välierästä

Arkipäivänä peli Helsingissä ”lepakkovuorolla” houkuttelee kuin ohrakakko karppaajaa.

Lue lisää
Narukerä aloittaa välierät keskiviikkona

Narukerä aloittaa välierät keskiviikkona

Kaksi hyvin toisensa tuntevaa ja kovaa pelaavaa joukkuetta kohtaavat bandyliigan välierissä. Narukerän ja HIFK:n ottelut ovat yleensä olleet vähämaalisia.

Lue lisää