Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

MuSa murskasi paikalliskamppailussa Iirot

MuSa murskasi paikalliskamppailussa Iirot

 

Helatorstaina oteltiin kauden ensimmäinen paikalliskamppailu, kun Pallo-Iirot kaasutteli Raumalta naapurikaupunkiin ja Musan Wembleylle. Ailahtelevasti kauden aloittanut Pallo-Iirot ei pystynyt lopulta tarjoamaan MuSalle minkäänlaista vastusta, sillä kotijoukkue murjoi keltasiniset lukemin 5-1 (2-0). Pitkää kuivaa kautta viettänyt kärkimies Sami Rantala heitti tyylikkäästi apinan selästään ja osui kolmesti. Kapellimestaria säestivät Plumb Jusufi ja Rauman oma poika Verneri Salminen, joka osui vanhaa seuraansa vastaan makoisassa paikassa. Yleisöä lehtereille oli saapunut kiitettävät 551 henkeä, vaikka sää ei täysin jalkapallo-ottelua hellinytkään. Katsojat saivat todistaa kotijoukkueen tyylikästä näytöstä, jota johtivat keskikentällä upean ottelun pelannut nelikko Toni Pyyranta, Jesse Junnila, Ville-Waltteri Kivimäki ja Toni Tuuri. Etenkin Pyyrannan olemus huokuu itseluottamusta ja pelaamisen riemua. Tuuri keskikentän pohjalla taas voittaa 90% kaikista kaksintaisteluista, eikä kovalla asenteella pelaava työmyyrä jätä ainuttakaan tilannetta kesken.

Ottelun alusta lähtien oli selvää, että kotijoukkue seilaa kuskin paikalla ja raumalaiset keskittyvät heittämään pitkää palloa kärkiparille Gustafsson-Patola. MuSan puolustuksella ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa hätää, vaikka vaarallinen Patola olikin lähellä iskeä pariin otteeseen avausjaksolla. Juhani Koponen oli maalillaan kuitenkin totutun varmaotteinen, eikä antanut raumalaisten yllättää. Kotijoukkue sai hyvän painostuksen ansiosta lukuisia erikoistilanteita, mutta terävyys ei ollut pelin alkuhetkillä aivan kohdillaan.

Kaikki muuttui 17. minuutilla, kun Sami Rantala nikkasi pallon vaarattoman näköisessä tilanteessa viereensä Plumb Jusufille. Balkanin taikuri taikoi kuin tyhjästä itselleen maalipaikan, hassutti pakin ja maalivahdin sekä sijoitti pallon varmasti verkon perukoille. Ketsuppipullo oli auki ja MuSa sai maalista ainoastaan lisää virtaa. Vajaan puolen tunnin kohdalla Bilal Velijan nousu pysäytettiin sääntöjen vastaisesti ja MuSalle tuomittiin vapaapotku vasemmalta laidalta. Velija lähetti kierteisen pallon maalille ja Rauman oma koira Verneri Salminen puraisi ja puski lukemat 2-0:aan. Osuman jälkeen Pallo-Iirojen selkäranka alkoi näyttämään murtumisen merkkejä, sillä vierailijoiden etäisyydet kasvoivat todella pitkiksi ja perussyöttäminenkin näytti vaikelta. Hyvästä painostuksesta huolimatta ensimmäisellä jaksolla ei lisäosumia kuitenkaan nähty, sillä niin Sami Rantala, Verneri Salminen, Ville-Waltteri Kivimäki kuin Plumb Jusufikin epäonnistuivat yrityksissään.

Toisella puoliajalla MuSa painoi vielä lisää kaasua ja raumalaiset jäivät lopullisesti jyrän alle. Stanley Ukwuoma toi vierailijoiden peliin pilkahduksen yritystä, mutta kotijoukkueen salamamaali vesitti Iirojen pyristelyt jo 49. minuutilla. Sami Rantala pelasi komeasti yhteen Jusufin kanssa ja katkaisi kuivan kautensa komealla sijoituksella. Tuuletuksessa oli havaittavissa jossain määrin helpotusta. Osuman jälkeen Iirojen pakka levisi lopullisesti ja terävämmällä viimeistelyllä MuSa olisi voinut iskeä rumemmatkin lukemat taululle. Seuraava maali kuitenkin tuli hieman puolivahingossa, kun kulmapotku pomppi kuin varkain Sami Rantalalle, joka törkkäsi pelivälineen takayläkulmaan 68. peliminuutilla.

MuSan vaihtomiehet Ville Vihlman, Miika-Samuel Rostedt ja Joonas Salo saivat kaikki kokeilla maalintekoa, mutta hyviltäkään paikoilta ei onnistuttu. Toisessa päässä sen sijaan onnistui tuttu mies, kun Juho Patola kävi iskemässä hieman lohtua vierailijoille. Maalin jälkeen Juhani Koponen ruoski omiaan niin kovin sanankääntein, että naapuritalojen lapset seisoivat asennossa vielä tunti pelin jälkeen. Ruoskiminen tuotti tulosta, sillä MuSa iski vielä kertaalleen. Joonas Salon loistava syöttö löysi maalille vapaaksi jääneen Ville Vihlmanin, joka ei onnistunut huippupaikastaan. Mies kuitenkin taisteli pallon takaisin MuSalle ja syötti viereen Sami Rantalalle, joka oli hetkeä aiemmin tuhlannut maalipaikan täysin samasta paikasta. Tällä kertaa Runtu ei kuitenkaan erehtynyt, vaan iski kolmannen osumansa tyylikkäästi. Näin ollen päädyttiin lukemiin 5-1, joka tietyllä tapaa jopa mairittelee Iiroja. Myös Rantala lupailee, että vieläkin parempia otteita on luvassa: ”Emme pelanneet vielä parhaalla tasollamme, vaikka hieno voitto tulikin”, kertoo voimapatukka.

MuSa nousi voittonsa myötä sarjassa kolmanneksi ja on kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta GrIFK:sta. Seuraavaksi MuSa kohtaa maanantaina 18.5. sarjajumbona majailevan Maskun vieraskentällä. Hakusessa kauden ensimmäinen vierasvoitto.

MuSan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Musan Salama - logo

MuSa - 2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2015

Ottelut kaudella 2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää