Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Divarin kevätkausi pyörähti käyntiin loppiaisena, kun Porin Urheilutalolla kohtasivat Karhut ja Joensuun Josba. Kauden avauskohtaamisen tavoin myös toisesta mittelöstä muodostui tiukka. Ottelun ratkaisu nähtiin yhdeksän sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Kotijoukkue sai vuoden ensimmäiseen otteluun vauhdikkaan lähdön. Pelikello ehti tikittää eteenpäin 26 sekuntia, kun pallo oli löytänyt ensimmäistä kertaa tiensä ohi Josban maalilla pelanneen Jesse Huurrekorven. Aapo Tammisen iskemään vuoden ensimmäiseen Divari-maaliin syöttöpisteen merkkautti Tuomas Puisto. Karhujen tehokas alku sai jatkoa reilun viiden peliminuutin jälkeen. Huurrekorpi torjui Janne Kuusiluodon laukauksen eteensä ja irtopalloon ensimmäisenä ehtinyt Markus Kallio vei isännät kahden maalin johtoon. Kotijoukkueen onnistumiset avauserässä jäivät tähän ja tämän jälkeen maaliverkkoja heilutti vierasjoukkue. Ensin Perttu Puska avasi vieraiden maalitilin nousullaan maalin eteen. Pari minuuttia avausosumasta Joona Auronen tasoitti tilanteeksi 2-2. Pelin ensimmäinen 20-minuuttinen merkittiin lopulta Josban nimiin, kun Juho Väisänen onnistui viitisen minuuttia ennen erätaukosummeria maalin teossa.

Toista erää pelattiin lähes puoleen väliin, kunnes paikalle saapuneet lähes 300 katsojaa saivat todistaa ottelun seuraavaa maalia. Matti Rössin jäähyn aikana Perttu Puska tarjoili upean poikittaissyötön, josta Aleksi Ahokas iski pallon varmasti Karhujen maaliin. Ahokkaan maalin myötä Karhujen kahden maalin johto oli kääntynyt kahden maalin tappioasemaksi. Kotiyleisön iloksi Karhulauma pääsi peliin taas nopeasti mukaan, kun Aapo Tammisen pitkä kuljetus päättyi 3-4 -kavennukseen. Erän loppupuoliskolla Karhuille tarjoiltiin tasoitusmahdollisuutta, kun joukkueelle annettiin rangaistuslaukaus. Ville Salosen yritys pysähtyi kuitenkin joensuulaismaalivahdin torjuntaan. Rankkarin johtaneesta rikkeestä tuomittiin kaksiminuuttinen. Karhujen illan ensimmäinen ja samalla ainoa ylivoima päättyi tasoitusosumaan. Juho Myllyharju ylivoimamaalilla päätöserään siirryttiin 4-4 -numeroista.

Päätöserän alku oli kotijoukkueelta heikko. Huonosti pelattu avausvaihto kostautui, kun Aleksi Matikainen vei vieraat ottelussa 5-4 johtoon. Kotijoukkue haki kiivaasti tasoitusta ja lopulta se nähtiin, kun Tomi Jerkun kaukolaukaus upposi joensuulaismaaliin ja peli oli taas tasan. Jerkun tasoitusmaaliin syöttöpisteen sai Eero Vanhatalo. Muutamista paikoista huolimatta lisäosumia ei enää päätöserässä nähty ja joukkueet matkasivat jatkoajalle.

Jatkoajan aikana molemmilla joukkueilla oli muutama tilanne, mutta onnistuminen nähtiin vasta aivan päätössekunneilla. Illan hahmoksi nousi vieraiden Perttu Puska, jonka laukaus upposi Karhujen maaliin ohi Rasmus Östermanin.

- Vuoden ensimmäinen ja toisen kierroksen aloitus. Pinna pelistä jäi, hieman harmittaa, kun se toinen karkasi vastustajalle, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

- Oli kohtalaisen viihdyttävä peli tänään. Aktiivista peliä molemmilta joukkueilta.

- Loistava alku peliin. Joukkue oli hyvin latautunut peliin. Ekasta erästä jäi kyllä kitkerä maku, kun kaveri pääsi tekemään ne kolme maalia.

- Toisessa erässä saatiin käännettyä peliä. Lopulta siinä noustiin tasoihin.

- Päätöserän alku oli taas meiltä kaamea. Kaveri pääsi heti johtoon. Onnistuttiin kuitenkin taas nousemaan tasoihin ja sen kautta saatiin kaivettua se yksi piste. Kyllä silti tänään olisi pitänyt pystyä voittamaan ottelu varsinaisella peliajalla.

- Tämä peli osoitti taas, kuinka tiukka sarja on kyseessä.

- Kaikki jalkeilla olevat pelaajat olivat tänään taas paikalla. Ilon aiheita sieltä löytyi. Pitkän loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palasi Ståhlen Atte. Samoin farmipelaaja Markus Kallio onnistui toisessa ottelussaan myös maalinteossa.

-Huomenna sitten jatketaan heti kotikentällä, päättää Kannosto.

Karhujen tehopisteet:
Aapo Tamminen 2+0
Tuomas Puisto 0+2
Juho Myllyharju 1+0
Tomi Jerkku 1+0
Markus Kallio 1+0
Ville Salonen 0+1
Eero Vanhatalo 0+1
Janne Kuusiluoto 0+1
Rasmus Österman 19 torjuntaa

Karhujen ottelut jatkuvat heti huomenna sunnuntaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään Lappeenrannan NST:n. Ottelu alkaa kello 16:00.

Karhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää