Karhuille tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnasta

Salibandyliigan ottelut jatkuivat torstaina yhden ottelun voimin. Karhut matkasivat torstaina Hämeenlinnan Steelersin vieraaksi. Tiukkojen vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin vasta jatkoaikaosuman jälkeen. Karhuille kaksi pistettä Juho Myllyharjun jatkoaikaosumalla.

Torstai-illan maalikarkelot sai aloittaa kotijoukkue Steelers. Reilun viiden pelatun minuutin jälkeen nähtiin ottelun avausosuma, kun Elmeri Saukkonen onnistui ohittamaan Karhujen maalilla pelanneen Roope Mutkan. Karhut pääsivät yrittämään kavennusta hetkeä myöhemmin ylivoimalla. Ylivoimamaalin tekoon joukkue tarvitsi reilun minuutin, kunnes Tuomas Puisto onnistui Tomi Jerkun saalistaessa syöttöpisteen. Tasoituksen jälkeen kotijoukkue onnistui siirtymään ottelussa kahden maalin karkumatkalle, kun Timo Johansson ja Leevi-Werneri Kainulainen ohittivat Mutkan. Erän viimeinen maali merkittiin kuitenkin Karhuille. Aaro Ollikaisen laukaus upposi Pasi Järvisen selän taakse puolitoista minuuttia ennen erätaukoa.

Toisessa erässä Karhut pääsi peliin entistä paremmin mukaan ja joukkue saikin luotua monia hyviä paikkoja. Niistä ei kuitenkaan maaleja syntynyt ja erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkue. Steelersin Timo Johanssonin illan toinen maali siirsi hämeenlinnalaiset ottelussa 4-2 -johtoon.

Päätöserään kokoonpanoaan tiivistänyt porilaisjoukkue lähti hakemaan kavennusta hyvällä asenteella. Erän ensimmäinen maali kuitenkin nähtiin jo 61 sekunnin jälkeen, kun Elmeri Saukkonen ja Ville Lastikka käyttivät Karhujen harhasyötön kovalla prosentilla hyödykseen. Karhut ei kuitenkaan tänään antanut periksi ja joukkue jatkoi painostusta kohti Järvisen maalia. Lopulta kaksikko Eero Harjula – Antti Vuorinen huudattivat Karhujen vaihtopenkkiä kolmen maalin edestä. Ensin Harjula kavensi tilanteeksi 5-3, kun pelikellossa oli 48:12. Seuraavassa vaihdossa oli Antti Vuorisen vuoro iskeä pallo maalin edestä ohi Järvisen. Takaa-ajo huipentui, kun Vuorisen illan toinen osuma syntyi ajassa 51:09. Kolmisen minuuttia myöhemmin Karhut siirtyi ottelussa 5-6 -vierasjohtoon, kun Tuomas Puisto laukoi vastaiskun päätteeksi illan toisen maalinsa. Ottelussa venyttiin kuitenkin jatkoajalle. Ilman maalivahtia tasoitusta hakenut Steelers onnistui, kun maalille yksin jäänyt Samuli Grönfors tasoitti ottelun parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Jatkoaika ehti vanheta vain 24 sekuntia, kun ratkaisu syntyi. Karhujen Juho Myllyharju iski pallon maalinedustilanteesta Steelersin maaliin. Myllyharjun osuman myötä kaksi pistettä matkaa Karhujen mukana Poriin.

- Ekassa erässä oltiin vähän seisovilla jaloilla ja hävittiin kaksinkamppailuita aivan liikaa, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Toisessa erässä päästiin peliin kunnolla ja se oli meidän erä. Ei vaan saatu maalia hyvistä paikoista huolimatta.

- Kolmannessa erässä sitten noustiin upeasti kolmen maalin takaa. Täydetkään pisteet eivät olleet kaukana tänään. Mielestäni oltiin kaksi erää parempia ja ansaittiin sen myötä voitto, päättää Lehti.

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi marraskuun 18. päivä, kun joukkue matkaa OLS:n vieraaksi.

Karhujen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

FBT Karhut United ry - logo

FBT Karhut United - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.