Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niko Kivelä ja Miro Mäkinen siirtyvät Ässiin

Niko Kivelä ja Miro Mäkinen siirtyvät Ässiin

Ässät on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen hyökkääjä Niko Kivelän kanssa sekä kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Miro Mäkisen kanssa.

24-vuotias Niko Kivelä siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä hyökkääjä iski 44 ottelussa tehot 12+3 =15. Kivelän sopimus on mallia 2+1 ja sopimuksen viimeisen vuoden optio on seuralla.

- Niko on niitä kavereita, jotka laittavat aina oman egon syrjään yhteisen edun tieltä. Hän on kulkenut kovan prässin läpi Lahdessa viimeisen viiden kauden aikana. Niko on joutunut taistelemaan tilastaan ja paikastaan viime vuodet ja hän ollut vähän Mestis-hississä koko ajan. Uskomme, että pystymme tukemaan ja auttamaan häntä pelin kanssa, kun annamme työrauhaa.

- Nikon luonteessa on paljon rohkeuteen ja aktiivisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Hän on kova kilpailija, kamppailija ja hän liikkuu hyvin. 11 maalin tekeminen tasakentällisin 12 minuutin keskimääräisellä jääajalla kertoo erikoisosaamisesta, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

- Ässät osoitti minua kohtaan aitoa kiinnostusta ja näen, että täällä on hyvä mahdollisuus kehittyä ja ottaa seuraava askel uralla. Pidän itseäni luisteluvoimaisena hyökkääjänä, joka tykkää ampua paljon, Niko Kivelä kommentoi.

22-vuotias Miro Mäkinen siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Urallaan 10 KHL-ottelua Jokereissa pelannut Mäkinen siirtyy Ässiin Mestisseura TuTo:sta, jonka riveissä hyökkääjä pelasi 40 ottelua tehoin 12+9 =21. Pronssimitaliin päättyneissä pudotuspeleissä Mäkinen pelasi 10 ottelua tehoin 4+3 =7.

- Miro on tosi tehtäväsuuntautunut persoona. Hänellä on hyvä kyky omaksua ja oppia uusia asioita. Lisäksi hän on todella valmennettava ja kilpailullinen kaveri.

- Hankin Miron aikoinaan Jukureihin. Kyseisestä ryhmästä on tullut aika monta pelaajaa Liigaan ja maajoukkueeseen. Hän pelasi silloisessa Mestiksen huippunipussa sen 60 peliä sentterinä tasaisella tasolla. Se on aina kova juttu junioripelaajalle. Myös Pasi Arvosella ja Mirolla on yhteistä historiaa.

- Miro pelasi viime kaudella myös laidassa, mutta me hankimme hänet vahvistamaan lähtökohtaisesti sentterilinjaa. Hän tuo takapainetta sinne osastolle. Tiedämme, mitä saamme joka ilta ja hän sietää myös sitä, että joutuu kamppailemaan jokaisessa treenissä pelipaikastaan, Tommi Kerttula kommentoi.

- Olen pelannut nyt pidempään Mestistä ja nyt on aika ottaa askel seuraavalle tasolle. Olen ollut Kerttulan Tommin kanssa yhteistyössä aiemmin ja tiedän, kuinka hän toimii ja sen, että hommat hoituvat varmasti.

- Porista ja Ässistä on jäänyt mieleen huikea kannattajakulttuuri. Seurassa on nyt rakentumassa uusi tarina ja on hienoa päästä mukaan tekemään sitä.

- Pidän itseäni työteliäänä hyökkääjänä. Vahvuuteni on luistelu sekä taistelu. Jätän jäälle aina kaiken, Miro Mäkinen kommentoi.

- Olemme käyneet sekä Niko Kivelän että Miro Mäkisen kanssa rehelliset keskustelut roolista ja rooliodotuksista. Se antaa sen pohjan, jonka päälle lähdemme tekemään kehitystyötä. Emme kahlitse pelaajien potentiaalia tiettyyn lokeroon, mutta toisaalta emme myöskään lupaa liikoja, Tommi Kerttula päätti.

Ässien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


MiroMäkinen

Miro Mäkinen

27.4.1996 Vantaa
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää