RB-Oulu puolusti voittonsa

RB-Oulu käytti Porin Kärppiä vastaan tehokkaasti vastahyökkäykset edukseen ja juuri siksi joukkue korjasi ottelusta täydet kaksi pistettä. Porilaiset heräsivät otteluun vasta kolmannen erän viimeisellä kympillä, mutta neljän maalin takaa-ajosta jäi puuttumaan maalin verran. Dramatiikkaa mahtui ottelun loppuun, kun vapaassa maalintekotilanteessa ollut Mikko Peltonen sai kokea, mitä on kun vastustaja painaa mailaa jäähän koko painollaan. Tuossa vaiheessa pelikellossa oli vain kymmenen sekuntia peliaikaa.

KÄRPÄT MAALAA TEHOKKASTI AVAUSERÄSSÄ

Ottelun alku oli tasaista päästä päähän menoa ja kotijoukkue olikin alkuhetkillä hieman niskan päällä. Ottelun avausmaali syntyi kun porilaisilla oli vaihto kesken ja puolustajat pudottivat liikaa alas. Heikki Palosaari sai syötön Valtteri Matturilta eikä mies erehtynyt kun pelikellossa oli lukemat 2.00. Porilaisten tasoitus tuli ajassa 8.23. Niko Papinaho antoi vaparista syötön Marko Luukkoselle, joka veti suoraan passista lukemiksi 1-1. Tämän jälkeen Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta oululaisten maalilla Simo Tonteri oli pelipäällä eikä vierasosumaa päässyt syntymään. Heti jäähyn päätyttyä iski kotijoukkue. Juha Heikkinen ampui lähietäisyydeltä, jonka Joni Meskanen torjui. Pallo jäi kuitenkin maalin edustalle, johon ensiksi ehti Tomi Mainio. Miehellä oli helppo työ siirtää kotijoukkue toistamiseen johtoon. Tilanteessa oli kolme porilaista Mainion lisäksi, mutta niin vain mies oli ensimmäisenä pallossa kiinni. Kärppien tasoitus tuli runsas puoli minuuttia myöhemmin. Mika Ahonkiven johdolla vierasjoukkue iski nopeaan vastahyökkäykseen ja Ahonkiven passista Jose Laaksonen tasoitti ottelun. Erän lopussa joukkueet pelasivat tasavajaalla, kun Kärpät meni ottelussa ensi kerran johtoon. Taas aseena nopea vastahyökkäys, jossa Papinaho passasi ja Mikko Peltonen laukoi sinisen maalin perukoille. Avauserä porilaisille 2-3.

KÄRPÄT NUKKUU TOISEN ERÄN ALUSSA

Kärppien pelaajat olivat toisen alussa täysin nukuksissa, kun RB-Oulu pääsi maalaamaan kahdesti. Ensin vaparin jälkitilanteesta Mikko Purontakanen tasoitti ja runsas kaksi minuuttia myöhemmin porilaiset menettivät pallon omalla puolustusalueellaan. Tuloksena Oulun neljäs maali aikaan 22.50. Vähitellen porilaiset pääsivät irti unestaan ja erän loppupuoliskolla se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Mika Ahonkivi syötti vaparista ja Mikko Peltonen mälläsi suoraan passista tilanteeksi 4-4. Oulu tuli vielä kerran vaarallisesti ja kun porilaispuolustajat hukkasivat miehensä, niin Juha Heikkisellä oli helppo työ viedä kotijoukkueen erätauolle johtoasemassa 5-4.

KOLMANNEN ERÄN EKA KYMPPI TÄYNNÄ KÄRPPÄVIRHEITÄ

Kolmannen erän alkupuolisko oli kotijoukkueen. Ensin Mikko Purontakanen iski maskin takaa 6-4 ja kolme minuuttia myöhemmin Juha Heikkinen ”käveli” sisään ja iski pallon vieläpä onnekkaasti Joni Meskasen selän taakse. Kotijoukkue oli karannut jo kolmen maalin päähän. Porilaiset saivat mahdollisuuden kavennukseen, kun Olli Salmela komennettiin jäähylle. Kärppien ylivoima oli kuitenkin luokatonta ja lukemat pysyivät jäähyn aikana samoina. Tultuaan täysilukuiseksi kotijoukkue oli taas hyvin mukana pelissä eikä hätää tuntunut olevan. 8-4 maalia edelsi porilaispelaajan tyhmä rike, josta tuomarin käsi nousi ylös jäähyn merkiksi. Koskaan jäähyä ei kuitenkaan kuulutettu, kun Olli Hietajärvi iski kotijoukkueen kahdeksannen maalin. Tämä maali herätti vielä vierasjoukkueenkin pelaamaan. Ensin porilaiset karvasivat pallon oululaisten puolustualueella ja Juho Silvast iski viivasta porilaiset kolmen maalin päähän. Tämän jälkeen Kärppien takaa-ajo jatkui ja parivaljakko Niko Papinaho-Jani Helppolainen oli pahanteossa. Papinaho passasi ja Helppolainen iski suoraan syötöstä Kärpät kahden maalin päähän. Ottelu huipentui kun vierasjoukkue otti maalivahdin pois ja maalia yritettiin kuudella miehellä. Temppu onnistui ajassa 59.27 kun Ville Setälän syötöstä Jani Helppolainen iski ottelun toisen maalinsa. Kärpät oli jo maalin päässä, mutta aikaa ei ollut enää kuin puoli minuuttia. Kärpät kuitenkin yritti vielä ilman maalivahtia ja Mikko Peltoselle avautui maalintekopaikka. Kotijoukkueen puolustaja kuitenkin painoi Peltosen mailaa sen verran, ettei mies pystynyt maalaamaan. Tuomaristo ei kyseistä tilannetta reagoinut ja ottelu päättyi kotijoukkueen 8-7 voittoon.

Porilaisten parhaana palkittiin Niko Papinaho ja kotijoukkueesta ansaitusti maalissa pelannut Simo Tonteri. Porilaisten rivistöt olivat tässä ottelussa tasaisen harmaata massaa. Mikko Peltonen ja Jani Helppolainen pääsivät maalaamaan kuitenkin kahdesti. Maalissa Joni Meskasella ei ollut aivan paras päivänsä, mutta tappiota ei voida kaataa hänen päälleen. Porilaispuolustus pelasi ottelun erittäin epävarmasti.

Ottelun erikoisuudet:
-Ajassa 35.15 kotijoukkueen Jere Tihinen esitti sellaisen pommin keskialueella, että jopa jääkiekon puolella siitä olisi saanut suuremmankin rangaistuksen. Nyt seurauksena ”siistissä urheilulajissa” tapahtuneesta tuomittiin vain kakkonen, joka ainakin toimitusta ihmetytti.

-Kärpät voitti kolmeen vuoteen ensimmäisen kerran ottelun avauserän Raksilassa. Vastaavasti joukkue on aina hallinnut ottelun päätöserää selvänumeroisesti, joka nyt tällä kertaa jäi tasaiseksi lukemin 3-3.

-Kotijoukkueen huoltaja Pekka Vuollet on oikea monitoimimies. Mies toimi nytkin järjestysmiehenä kaukisottelua ennen pelatussa mestisottelussa K-Laser-Kiekko Vantaa. Lisäksi mies hoitaa järjestysmiestehtäviä myös Oulun Kärppien kotiotteluissa.

RB-OULU – KÄRPÄT  8-7 (2-3,3-1,3-3)
Maalitilastot:
I erä

2.00 1-0 Heikki Palosaari (Valtteri Matturi)
8.23 1-1 Marko Luukkonen (Niko Papinaho)
14.33 2-1 Tomi Mainio (Juha Heikkinen)
15.13 2-2 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
18-02 2-3 Mikko Peltonen (Niko Papinaho)tv.

II erä
20.37 3-3 Mikko Purontakanen (Ville Hälikkä)
22.50 4-3 Olli Holopainen (Olli Hietajärvi)
35.19 4-4 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)yv.
36.08 5-4 Juha Heikkinen (Lasse Eskelinen)

III erä
41.09 6-4 Mikko Purontakanen (Ville Hälikkä)
44.19 7-4 Juha Heikkinen (Valtteri Matturi)
48.19 8-4 Olli Hietajärvi (Olli Holopainen)sr.
48.47 8-5 Juho Silvast
52.48 8-6 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)
59.27 8-7 Jani Helppolainen (Ville Setälä)im.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.