Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät vei runkosarjan

Porin Kärpät uusi lauantaina viime vuotisen temppunsa ja voitti kaukalopallon runkosarjan. Viimeisessä ottelussa se kohtasi jämsäläisen Duo:n, jolla ei lopulta ollut mitään jakoa voiton suhteen. Ottelusta odoteltiin ennakkoon tiukkaa vääntöä, mutta sellaista siitä ei koskaan tullut. Kotijoukkue Kärpät iski jo ensimmäisessä erässä kuusi maalia ja peli oli taputeltu 20 minuutin jälkeen. Kärppien pudottaessa vauhtiaan, pääsi vierasjoukkue myös maalaamaan ottelun kahdessa viimeisessä erässä. Kärppien voittolukemat olivat lopulta 12-6.

KÄRPPIEN LATAUS KUNNOSSA ENSI POTKUSTA LÄHTIEN

Porin Kärpät oli päässyt valmistautumaan otteluun kunnolla ja se näkyi heti ottelun alusta lähtien. Vierasjoukkue Duo jäi vauhdissa heti jälkeen ja oli vain ajan kysymys koska kotijoukkue maalaa ensimmäisen kerran. Maali syntyikin kun peliaikaa oli käyty 4.35. Juho Silvast avasi puolustuksesta nopeasti Mika Ahonkivelle, joka löysi maalilta Mikko Peltosen. Peltosella oli helppo työ nostaa pallo maalin kattoon ohi jämsäläisten maalissa pelanneen Jani Nurmisen. Kaksi minuuttia eteenpäin ja peli oli jo 2-0. Niko Papinaho karvasi kulmassa ja sai pallon Jani Helppolaiselle. Helppolainen nousi röyhkeästi maalille ja paluukiekon molarista toimitti Tero Kärki sisään. Hetkeä myöhemmin Kärpät sekoili vaihtojensa kanssa ja vierasjoukkue pääsi pelaamaan miesylivoimaa. Se liikuttelikin palloa hienosti, mutta tehokkuus puuttui. Yksi laukaus osui kuitenkin tolppaan, mutta sen lähemmäksi palloa ei saatu. Kärppien päästessä juuri täysilukuiseksi, avautui jäähyaition ovi taas porilaisille. Ville Setälän maila osui vahingossa vierasjoukkueen pelaajan kasvoihin ja Setälä jäähyaitioon. Tämän ylivoiman Duo käytti hyväkseen, kun se iski maalin heti vapaalyönnistä. Matti Muuriaisniemi passasi ja Jouni Utra toimitti pallon ohi hölmistyneen kärppämuurin ja myös maalivahti Joni Meskasen. Maalin jälkeen loppuivatkin sitten vierasjoukkueen tehohetket avauserässä. Kentän hallintaa piti täysin hallussaan Kärpät. Ensin Niko Papinaho pelasi tilanteen loppuun, kun Helppolainen oli toimittanut pallon maalille. Nurmisen torjunnasta Papinaho iski kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Tästä eteenpäin runsas minuutti ja taas soi vierasjoukkueen maalilla. Tämän kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Rami Välimaa latasi pallon kohti maalia ja taas Nurminen sylki eteensä. Vapaasta paikasta Vesa Vuorenmaa ei erehtynyt ja peli oli ajassa 13.27 jo 4-1. Hetkeä myöhemmin pääsi kotijoukkue pelaamaan ylivoimaa ja se tuottikin maalin. Mikko Peltonen syötti viivalle Samuli Sinervälle, jonka mahtava veto upposi aivan ylänurkkaan. Tämä maalikaan ei vielä riittänyt kotijoukkueelle vaan se teki vielä yhden ennen erätaukoa. Erän loppuun mahtui vielä ottelun hienoin maali. Kärpät lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja Ahonkivi löysi hyvässä vauhdissa puolustajien taakse liikkuneen Peltosen. Siinä ei ”Peltsin” tarvinnut kuin laittaa maila väliin ja pallo oli maalissa jo kuudennen kerran. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen selkeissä 6-1 lukemissa.

TOISESSA ERÄSSÄ VAUHTI PUTOAA JA VIERASJOUKKUEKIN OSALLISTUU MAALIN TEKOON

Toiseen erään ei kotijoukkue Kärpät tullut enää yhtä suurella hurmiolla kuin ottelun avauserään. Erän avausmaalin tekikin vierailija, kun se pääsi tasavajaalla tekemään ottelun toisen maalinsa. Jouni Utra pääsi porilaispuolustuksen avulla kiertämään vapaasti maalille ja pallo oli ottelussa toistamiseen Jani Meskasen selän takana. Onneksi kotijoukkue ei miettinyt vierasosumaa kauan, kun jo 20 sekunnin päästä se kuittasi tapahtuneen onnistuneesti. Rami Välimaa sooloili keskialueelta läpi vierasjoukkueen puolustuksen ja vei maalivahti Nurmista myöden kaikki ”kaffeelle”. Maali oli tasavajaamaali ja hetkeä myöhemmin kotijoukkue pääsi vielä pelaamaan miesylivoimaa. Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 20 sekuntia, kun Mika Ahonkivi toimitti pallon ohi Nurmisen. Sinervä latasi viivalta ja pallo pomppasi päätylaidasta maalin nurkalla päivystäneelle Ahonkivelle. Ottelu oli jo 8-2 vaikka peliä oli pelattuna vasta vajaa 26 minuuttia. Tähän maaliin päättyikin kotijoukkueen suurempi yritys ja vierasjoukkuekin pääsi maalien makuun. Kärpät teki vielä kuitenkin kaksi nopeaa maalin ennen kuin vieraat onnistuivat. Ensin Tero Kärki latasi voimalla suoraan Niko Papinahon syötöstä 9-2 ja vain yksitoista sekuntia myöhemmin Jose Laaksonen maalasi Mikko Peltosen upeasta esityöstä. Toisen erän loput maalit iski sitten Duo. Henri Jukkara maalasi kahdesti. Ensin mies löi maalinedustalta 10-3 ja siirretyn rangaistuksen aikana mies kiersi kärppäpuolustuksen helposti lyöden pallon ”vanhanaikaisella” kärppämaaliin. Ottelun toisen erän jälkeen taululla 10-4.

KOLMAS ERÄ LEPPOISAA PELAILUA

Ottelun päätöserässä ei enää kumpikaan joukkueista syttynyt pelaamaan. Suurin yritys oli myös kotijoukkueelta kateissa. Erän avausmaalin iski Ottelun tehokaksikko Mika Ahonkivi-Mikko Peltonen taituroivat pallon maaliin ajassa 41.16. Peltonen lipui maalin takaa ja löysi maalinkulmalta Ahonkiven. Mies ei erehtynyt ja peli oli jo lukemissa 11-4. Kotijoukkueen vielä juhliessa maaliaan, pääsi vierasjoukkue iskemään. Kärpät pelasi puolustusalueellaan todella löysästi ja Henri Nieminen pääsi maalaamaan Ari Vileniuksen syötöstä. Kärppien ottelun viimeinen maali syntyi kolmannen erän seitsemännellä minuutilla. Mikko Peltonen pääsi yksin maalivahti Nurmisen kanssa ja hassutti pallon röyhkeästi miehen jalkojen välistä sisään. Ottelun kolmas erä ei noussut enää tasoltaan läheskään kahden ensimmäisen erän tasolle ja useampi seppä odottelikin erän loppua jo aikaisessa vaiheessa. Vielä yksi maali saatiin otteluun, kun Henri Jukkara iski ottelun kolmannen maalinsa. Duo pääsi ylivoimahyökkäyksen ansiosta vapaasti porilaisalueelle ja lopputulos sinetöitiin lukemiksi 12-6. Kolmannessa erässä kotijoukkueen Jose Laaksonen sai Peltosen mailasta silmäkulmaansa ja ”lasareetissa” siihen ommeltiin pari tikkiä muistoksi ottelusta. Mies on pelikuntoinen, kun välierät alkavat 26.2.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin runkosarjan maalitykiksi noussut Mikko Peltonen. Mies on pääsemässä kovaan vauhtiin juuri välierien alla. Myös ketjukaveri Mika Ahonkivi voi olla peliinsä tyytyväinen(2+3). Maalilla Joni Meskanen pääsi melko helpolla, mutta oli kuitenkin virkaveli Nurmista parempi. Puolustus pääsi nyt pelaamaan kolmella parilla, mutta ketään ei suuremmin noussut muiden yläpuolelle. Rami Välimaa pelasi ensimmäisen kaukalopallo-ottelunsa vuoteen ja nousee jatkossa suureen rooliin. Vieraiden paras oli Henri Jukkara kolmella maalillaan. Sitä vastoin Harri Jalonen, jolta vierasjoukkueen johto odotti paljon, ei saanut ottelussa pistettäkään. Myös maalissa pelannut Jani Nurminen oli pettymys. Jouni Utra maalasi kahdesti ja nousi vieraiden positiivisen esityksen osastolle.

Kärpät jatkaa pelejään mitaliotteluissa, jotka alkavat lauantaina 26.2. Tuolloin Poriin saapuu joku joukkue kolmikosta : RB-Oulu,RB-93 tai UKP. Puolivälierät, jotka alkavat ensi viikonvaihteessa ovat: Duo-UKP ja RB-Oulu-RB-93. Kärppien lisäksi suoraan välieriin selviytyi Bewe. Finaaliin tarvitaan kolme voittoa.

Ottelun erikoisuudet:
-Ottelun jälkeen molemmista joukkueista joutuivat doping –tarkkailuun kaksi pelaajaa. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen pelaajat olivat määrätty etukäteen ennen ottelua. Aikaisemmin pelaajat aina arvottiin ennen näytteenottoa. Kotijoukkueesta valinnassa olivat onnekkaimpia Mika Ahonkivi ja Mikko Peltonen. Rutistus kesti miehillä runsaat puolitoista tuntia.

-Kärpät oli vaihtanut joukkueen kapteenien kirjaimia niin, että Niko Papinaho oli saanut Ceen rintaansa ja Papinahon tilalle varakapteeniksi oli noussut Jose Laaksonen. Marko Luukkonen jatkaa edelleen toisena varakapteenina.

-Ottelun viimeisellä erätauolla käytävällä ollut pikkumies totesi vierasjoukkueen huoltajalle, että teillä ei ole hyvää urheilujuomaa kun ei peli kulje!!

Kärpät-Duo   12-6  (6-1,4-3,2-2)
Maalitilastot:
I erä

4.35 1-0 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
6.26 2-0 Tero Kärki (Jani Helppolainen)
9.25 2-1 Jouni Utra (Matti Muuriaisniemi)yv.
11.50 3-1 Niko Papinaho (Jani Helppolainen)
13.27 4-1 Vesa Vuorenmaa (Rami Välimaa)
16.18 5-1 Samuli Sinervä (Mikko Peltonen)yv.
18.56 6-1 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)

II erä
24.12 6-2 Jouni Utra (Matti Muuriaisniemi)tv.
24.36 7-2 Rami Välimaa (Niko Papinaho)tv.
25.14 8-2 Mika Ahonkivi (Samuli Sinervä)yv.
30.09 9-2 Tero Kärki (Niko Papinaho)
30.22 10-2 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
33.39 10-3 Henri Jukkara (Juha Räsänen)
35.42 10-4 Henri Jukkara (Hannu Kantola)sr.

III erä
41.16 11-4 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
41.35 11-5 Henri Nieminen (Ari Vilenius)
46.46 12-5 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
54.23 12-6 Henri Jukkara (Hannu Kantola)