UKP tasoitti välierävoitot

Raumalainen UKP tasoitti otteluvoitot sunnuntaina Raumalla käydyssä neljännessä välieräkohtaamisessa. Kotijoukkue UKP vei päätöserän puhtaasti 3-0 ja otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan maalilukemin 6-4. Ratkaiseva viides peli on ensi lauantaina Porissa klo 14.30

KÄRPÄT VIE AVAUSERÄN MALLIKKAASTI

Porin Kärpät oli päättänyt viimeistään sunnuntaina laittaa ottelusarja poikki. Se aloittikin hyvin, kun vain 36 sekuntia oli kulunut aikaa pelikellossa. Rami Nikkonen syötti laitaan Marko Luukkoselle, jonka laukaus yllätti raumalaisvahdin totaalisesti. Maalin jälkeen ote siirtyi heti raumalaisille, mutta Joni Meskanen jatkoi huipputorjuntojaan Kärppien maalissa. Ajassa 12.30 vierasjoukkue pääsi pelaamaan miesylivoimaa ja se käyttikin paikan hyväkseen. Juho Silvastin laukaus muuttui yllättäen syötöksi ja Mika Ahonkivi veti suoraan passista lukemiksi 0-2. Erän lopussa oli kotijoukkueella vielä paikkoja, mutta tehoa hyökkäyksissä ei ollut.

VÄRIKÄS TOINEN ERÄ, UKP NOUSEE TAISTOON MUKAAN

Ottelun toinen erä alkoi porilaisten mallikkailla vastaiskuilla. Silmäri kuitenkin torjui porilaisten yritykset. Runsaan minuutin pelin jälkeen Kärpille avautui maalintekopaikka, kun Mikko Peltonen heitti omista ”kukkupallon” Jose Laaksoselle. Laaksonen otti pelivälineen hienosti haltuunsa ja iski rikottunakin pallon raumalaismaaliin. Maali merkittiinkin siirretyn rangaistuksen päätteeksi. Maalin jälkeen vierailla oli paikka ratkaista ottelu, kun se pääsi kaksi kertaa peräkkäin pelaamaan miesylivoimaa. Ylivoima oli kuitenkin umpisurkeaa ja peli pysyi tilanteessa 0-3. Ja sitten kun et itse tee, kaveri tekee piti taas paikkansa. Erän puolivälissä porilaispuolustus sekoili maalivahti Meskasen ohella maalin takana ja pallo ajautui maalin eteen Antti Majakulmalle. Majakulmalla oli helppo työ kaventaa ottelu lukemiin 1-3. Lisää seurasi neljän minuutin kuluttua Kärppien Samuli Sinervän istuessa jäähypenkillä. Antti Majakulma syötti Pasi Tuomiselle, joka pyssytti raumalaiset jo maalin päähän. Kärppien lahjamaalit jatkuivat heti minuutin päästä, kun porilaishyökkääjät sekoilivat omalla puolustusalueellaan. Kentän kuningas Antti Majakulma oli taas paikalla ja ottelu oli ajassa 34.48 tasan. Kärpät sai erän loppuun kuin yllättäen paikan ja Mikko Peltonen toimittikin pallon maalin edestä sisään. Viimeiselle erätauolle mentiin Kärppien maalin johdossa.

UKP JÄTTÄÄ KÄRPÄT NOLLILLE PÄÄTÖSERÄSSÄ

UKP tuli viimeiseen erään täynnä tarmoa ja taistelua. Asenne palkittiinkin neljän minuutin kohdalla, kun Jaakko Juvosen veto meni porilaispuolustajan toppahousuista sisään. Peli oli taas tasalukemissa ja kaikki oli mahdollista mitä pelin lopputulokseen tulee. Maalin jälkeen molemmilla oli lukuisia paikkoja, mutta molemmat maalivahdit kestivät. Ottelun tärkein ja merkittävin maali saatiin ajassa 56.26. Pallo pyöri porilaismaalin edessä ja ruuhkassa oli ainakin viisi pelaajaa. Tietysti illan teemaan kuuluu, että Antti Majakulma oli paikalla ja jostain hänen vetonsa upposi porilaismaaliin. Kärpät yritti ottelun viimeisellä minuutilla vielä ilman maalivahtia ja Mika Ahonkivelle siunaantui paikka tasoittaa ottelu. Vapaasta paikasta Ahonkivi ei kuitenkaan onnistunut  ja vastahyökkäyksen päätteeksi kotijoukkue iski pallon tyhjään porilaismaaliin. Eikä varmaan tarvitse sanoa, kuka pallon maaliin toimitti.....no sanonpa kuitenkin: Antti Majakulman neljäs maali syntyi kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

Kärppien parhaana palkittiin taas Joni Meskanen, jolle kertyi ottelussa kaikkiaan 41 torjuntaa. Porilaisten maaleista ”musta ketju” Jose Laaksonen-Mikko Peltonen- Mika Ahonkivi teki kolme ja onnistuivatkin ketjuna parhaiten. Tuore tyttölapsen isä Marko Luukkonen iski ottelun avausmaalin ja oli muutenkin parempi kuin lauantain ottelussa. Kotijoukkueen paras oli 4+1 saalistanut Antti Majakulma, joka on päässyt kovaan iskuun viime otteluissa. Puolustuksen paras oli Joni Vastamäki, joka toimituksen mielestä oli koko ajan kaukalossa.

Joukkueet jatkavat ensi lauantaina Porissa ja sen ottelun voittaja kohtaa 19.3. ensimmäisessä finaalissa lappeenrantalaisen RB-93n. Porin ottelu alkaa lauantaina klo 14.30

Ottelun erikoisuudet:
- Ottelun erotuomaripari ei tässäkään ottelussa pystynyt parhaimpaansa. Tällä kertaa vihellyksistä kärsi kotijoukkue, sillä ainakin kaksi selkeää jäähyä jäi puhaltamatta. Surkuhupaisaa oli, ettei tilanteesta UKP saanut edes vapaalyöntiä?

-Ottelun yleisömäärä ei vieläkään noussut edellisien välierien lukemista. Rauman harjoitushallissa viihdykästä ottelua seurasi vain 202 katsojaa.

-Joni Meskanen palkittiin jo neljännen kerran välierissä Kärppien parhaana pelaajana eikä palkinto todellakaan mennyt tälläkään kertaa väärälle pelaajalle.

UKP – Kärpät  6-4  (0-2,3-2,3-0)
Maalitilastot:
I erä

0.36 0-1 Marko Luukkonen (Rami Nikkonen)
14.07 0-2 Mika Ahonkivi (Juho Silvast)yv.

II erä
21.40 0-3 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)sr.
29.56 1-3 Antti Majakulma (Matti Myllymäki)
33.51 2-3 Pasi Tuominen (Antti Majakulma)yv.
34.48 3-3 Antti Majakulma (Jose Laaksonen)
39.23 3-4 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)

III erä
44.04 4-4 Jaakko Juvonen (Valtteri Raunio)
56.26 5-4 Antti Majakulma (Samu Lindström)
59.58 6-4 Antti Majakulma (Samu Lindström)tm.