Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät marssi finaaliin

Porin Kärpät pelaa ensi lauantaina kaukalopallon finaaleissa. Asia varmistui lauantaina Porissa, kun kotijoukkue Kärpät voitti raumalaisen UKPn viidennessä välierässä lukemin 9-6. Kotijoukkueen ja koko kaukalon paras pelaaja oli Rami Välimaa, joka iski ottelussa peräti viisi maalia. Voidaankin hyvällä syyllä sanoa, että Välimaa vei Kärpät finaaliin. Mainittakoon, että Välimaa tuli peliin suoraan sairastuvalta, joten miehen esitys oli loistava. Myös Mikko Peltonen pelasi flunssan kourissa, mutta tekaisi silti teholukemat 1+4.

UKP ALOITTAA TOTUTUSTI VAUHDILLA, AVAUSERÄ TASALUKEMISSA

UKP tuli otteluun taas kovaa yritystä täynnä. Se painoikin peliä porilaispäätyyn, mutta kotijoukkueen puolustus kesti ja viimeisenä lukkona Joni Meskanen napsi pahimmat laukaukset hanskaansa. Ajassa 7.13 nähtiin ottelun avausmaali ja sen teki vierasjoukkue. Porilaishyökkääjä hukkasi pallon omalla alueellaan ja pallo ajautui Antti Majakulmalle. Majakulman tehokkaat hetket saivat jatkoa ja pallo oli ensimmäisen kerran Kärppien maalissa. Kotijoukkueen tasoitus tuli runsaan minuutin kuluttua. Lasse Sammaliston syöttö löysi Rami Välimaan ja ”Välly” osui laukauksellaan keskelle raumalaismaalia. UKP meni uuden kerran johtoon, kun peliä oli pelattuna runsaat 17 minuuttia. Porilaisille tuli vaihtovirhe, jonka ansiosta Timo Mäkinen pääsi laukaisupaikkaan. Helpohko laukaus upposi porilaismaaliin ajassa 17.04. Kärpät tuli vielä tasoihin avauserän viimeisellä minuutilla. Mikko Peltonen ja Rami Välimaa sahasivat raumalaispuolustuksen hajalle ja Välimaan toinen maali vei ottelun ensimmäiselle erätauolle lukemissa 2-2.

KÄRPÄT VIE TOISEN ERÄN NIUKASTI

Kärpille tarjoutui toisen erän alkuun paikka, kun se pääsi pelaamaan miesylivoimaa ajassa 21.26. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta eikä oikein kunnon paikkaakaan saatu aikaiseksi. Heti jäähyn jälkeen se paikka tuli ja paikalla taas Rami Välimaa. Välimaa sai Lasse Sammalistolta oivan avauksen ja purjehti laidasta läpi. Pieni nosto ja pallo oli kolmannen kerran Toni Silmärin selän takana. UKPn tasoitus oli Juho Tikan taidonnäyte. Tikka ajoi laidasta läpi ja suuntasi suoraan maalille. Meskanen ei voinut mitään, kun pallo lirui tilanteessa porilaismaaliin. Kärppien johto-osumassa Mikko Peltonen näytti miten maali tehdään. Peltonen sai hyvän syötön Välimaalta ja harhautusten jälkeen mies ajoi itsensä maalintekopaikkaan. Pieni lirutus Silmärin jalkojen välistä vei kotijoukkueen taas johtoon. Erän lopulla UKP pääsi yrittämään miesylivoimaa, mutta porilaisten alivoima oli loistavaa. Viimeiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa 4-3.

PÄÄTÖSERÄSSÄ PALJON MAALEJA, KÄRPPIEN HERMOT KESTÄVÄT

Ottelun päätöserästä odotettiin kovaa taistelua ja samalla väsyneitten pelaajien vääntämistä. Erä alkoi porilaisten kannalta mainiosti, kun Mikko Peltonen vapautti maalin takaa Rami Välimaan maalintekoon. Välimaan neljäs maali syntyi kun kolmatta erää oli pelattu vain runsas minuutti. Kauaa ei kotiryhmä saanut kuitenkaan maaliaan juhlia, kun UKP iski taas iholle. Vastahyökkäyksen päätteeksi Juho Tikka iski lukemiksi 5-4 ajassa 41.40. Kuten ottelun kuvaan kuuluu, oli Kärpät taas maalinteossa melkein seuraavassa vaihdossa. Raumalaisille tuli paha vaihtovirhe ja Kärpät iski murhaavasti. Mikko Peltonen tarjoili ja Niko Papinaho iski lujaa pallon raumalaisverkkoon. Taas oli kotijoukkue kahden maalin johdossa. Maalin jälkeen UKP tuli hurjasti päälle ja porilaiset olivat omassa päässä kovissa vaikeuksissa. Tilanteen lopuksi Jarno Rusanen iski pallon ilmasta porilaismaaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin ja taas oli Kärpät kahden maalin johdossa. Jani Helppolainen laukaisi viivasta palloa päätyyn, mutta pallo osui raumalaispuolustajaan. Pallo pomppasi suoraan Mika Ahonkivelle ja ”Norppa” iski pallon hallitusti maalin alakulmaan. Vielä kerran sai raumalaiset mahdollisuutensa, kun joukkueelle tarjoiltiin rangaistuslaukaus. Matti Myllymäki harhautti Meskasen jäihin ja pisti pallon maltilla maaliin. Taas oli vierasjoukkue maalin päässä. Kärpät pääsi minuutin päästä maalista pelaamaan ylivoimaa ja nyt ylivoima toimi. Kolmiokuvio Silvast-Peltonen-Laaksonen toimi ja Jose Laaksonen päätti kuvion hallittuun maaliin. Peliä oli vielä jäljellä seitsemän minuuttia, joten kaikki oli vielä lopputulosta ajatellen auki. UKP saikin mahdollisuuden kun kotijoukkueen Lasse Sammalisto passitettiin jäähylle. Porilaisten alivoima oli kuitenkin huikeaa ja joukkue kesti Joni Meskasen torjunnoilla. Ottelun lopullinen ratkaisu tuli viimeisellä minuutilla, kun kaukalon hahmo Rami Välimaa iski soolon päätteeksi pallon raumalaismaaliin. Ottelu oli ratkaistu ja lopun pelaaminen oli kosmetiikkaa. Kärpät meni jo kahdeksannen kerran finaaliin. Raumalaisten oli tyytyminen pronssiotteluun.

Kärppien paras oli eittämättä Rami Välimaa (5+1). Mies oli kaukalossa kuin eri planeetalta ja miehen vire kesti koko ottelun ajan. Myös flunssaisena pelannut Mikko Peltonen (1+4) selvitti itsensä kunnialla loppuun saakka. Puolustuksen paras oli Lasse Sammalisto. Maalissa Joni Meskanen torjui taas luotettavasti. Vieraiden parhaana palkittiin Matti Myllymäki. UKPn riveistä jättivät ottelun kesken Pasi Tuominen ja Risto Koskela erilaisten vaivojen takia.

Molemmat joukkueet jatkavat otteluitaan ensi lauantaina. Raumalaiset kohtaavat yksiosaisessa pronssiottelussa Bewe Sportin ja porilaisten finaalivastustajaksi saapuu lappeenrantalainen RB-93. Ottelun alkamisaika selviää alkuviikosta.

Ottelun erikoisuudet:
- Turkulainen Jautek Oy oli maksanut fanibussin Poriin Raumalta. Isomäen halliin marssi bussista 35 värikästä vierasjoukkueen kannattajaa, joiden ensimmäisiä kysymyksiä oli  -Mis se bubi tääl o?

- Ottelun kolmannessa erässä  UKPn pelaaja Matti Myllymäki pudotti hanskat ja haastoi porilaispelaajaa karhunpainiin. Vastapainijaa ei löytynyt  ja tapahtuma kuitattiin pienellä tuomaripalaverilla. Ihmeellistä ettei tilanteesta tuomittu edes jäähyä taikka tuomarit ajaneet ”hanskanheittäjää” kaukalosta.

- Ottelun yleisömäärä kohosi ensimmäisen kerran tällä kaudella hyväksyttäviin lukemiin. 549 silmäparia sai seurattavakseen tilannerikkaan pelin, joten useampi katsoja lähti kotimatkalle hyvillä mielin.

UKP – Kärpät  9-6  (2-2,2-1,5-3)
Maalitilastot:
I erä

7.13 0-1 Antti Majakulma (Matti Myllymäki)
8.47 1-1 Rami Välimaa (Lasse Sammalisto)

41.40 5-4 Juho Tikka (Tero Puranen)
43.06 6-4 Niko Papinaho (Mikko Peltonen)sr.
45.12 6-5 Jarno Rusanen (Timo Mäkinen)
47.45 7-5 Mika Ahonkivi (Jani Helppolainen)
51.09 7-6 Matti Myllymäki rkl
53.00 8-6 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)yv.
59.22 9-6 Rami Välimaa (Joni Meskanen)sr.