Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhuille tärkeä voitto Vaasasta

Bears haki tärkeät sarjapisteet Vaasasta sunnuntaina 5.6. Palosaaren perinteikkäältä kentältä. Bears nousi ensimmäisen puoliajan 7-0 tappioasemasta komeaan 7-21 voittoon. Aurinkoisessa säässä pelatussa ottelussa molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa voittoon. Bearsin laajempi materiaali ja toiselle puoliajalle parantunut hyökkäyspeli ratkaisivat lopulta ottelun porilaisille.

Vaasa oli kuitenkin odotetun sitkeä ja paha vastus. 19 miehellä pelannut Vaasa tulikin odotetusti alusta asti todella kovaa. Useat Vaasalaiset urakoivat kahteen suuntaan ja ottelun lopussa väsymys alkoikin hieman näkyä. Vaasalla erityisesti juoksuhyökkäys oli varmaa ja vahvaa aiheuttaen ajoittain ongelmia porilaisille ja tuottaen muutamia näyttäviä siivuja kentällä. Nuori lupaus Tom Suoste olikin Vaasan hyökkäyksen ykkönen. Vaasab ainoa maali syntyikin Bearsin puolustuksen ylireagoidessa sisäjuoksuhkaaan, jonka sijasta Vaasa tekin näyttävällä reverse-pelillä maalin.

Puolustuksessa Vaasa oli myös aika tasapainoinen pakottaen ajoittan porilaiset miinuksille sekä yhteen rähmäykseen ja kahteen syötönkatkoon. Bears sai kuitenkin raivattua tarvittavaa tilaa, etenkin ottelun alussa ja toisella puoliajalla.

Bearsin hyökkäys sai aivan aluksi hyvän otteen hyökkäyksiinsä, mutta ote katosi omiin virheisiin ja Vaasan puolustuksen agressiivisuuteen. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Bearsilla oli tilaisuus tasoittaa peli hyvistä kenttäasemista, mutta heittopeli jäi n. jaardin päähän maalista.

Toisen puoliajan ensimmäisellä pelillä Bears juoksi n. 50 jaardin maalin (Samu Sjövall), jonka jälkeen Bears sai jälleen itseluottamuksensa takaisin ja pelasi tasapainoista heitto- ja juoksuhyökkäystä lähes koko toisen puoliajan. Toisen maalin viimeisteli pitkästä Tony Sandhun heitosta Teemu Jokinen ja Sjövall naulasi neljännellä neljänneksellä viimeisen naulan kääntämällä kiertopelin hienosti sisään ja maalialueelle. Hyökkäyksessä erottuivat lisäksi parhaana palkittu, mutta maalitta jäänyt RB Markus Kivero ja oikeastaan kokonaisuudessaan mainiosti pelannut hyökkäyksen linja. QB Tony Sandhu sai hienosti toisella puoliajalla juonesta kiinni hieman nihkeän avausjakson jälkeen.

Puolustuksessa Bears pelasi melko varmasti kautta koko ottelun. Kertaalleen jouduttiin antautumaan, kun Vaasa pääsi hyökkäämään hyvistä kenttäasemista ja kuljetti pallon lopulta maaliin asti. Muutoin Bears pysäytti melko varmasti Vaasan drivet läpi ottelun. Satunnaisesti Vaasa pääsi väläyttämään vaarallisuuttaan erityisesti kiertopeleissä, mutta muutoin peli oli hyvin kontrollissa. Linjan keskustassa Pasi Karttunen ja Jari Suominen raatoivat läpi ottelun aiheuttaen painetta ja tukkien keskustan onnistuneesti. Tukimiehet Jukka Lunden, Osku Pekonen ja Marko Latva-Kokko kirjauttivat kaikki tililleen lukuisia taklauksia ja onnistuivat hyvin. Takakentältä erottui Topias Holopainen.

Molemmille joukkueille ottelu oli odotettu ja kova vääntö. Molempien puolutustuksille haaste oli tähän astisista kovin ja se näkyi alussa epävarmuutena. Pikku hiljaa molemmat saivat pelinopeuden vastustajan edellyttämälle tasolle ja ottelun voidaan sanoa olevan jopa kohtuullisen hyvätasoinen. Ainostaan heittopeli antoi molemmilla odottaa itseään toiselle puoliajalle. Ottelu oli tasainen ja reilu vääntö pisteistä jotka tällä kertaa matkustivat Poriin, nähdäkseni aivan oikeutetusti. Joukkueet kohtaavat uudellen Porissa 9.6. ja on aivan mahdollista, että molemmat nähdään hyvin pitkällä myös kakkosen play-off-vaiheessa elokuussa.

Seuraavaksi kotiottelu Raumaa vastaan 18.6. Tekonurmella 15.00.

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.