Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässät voitokas kenraalissaan, katso ottelun kuvat

 

Ässät voitokas kenraalissaan, katso ottelun kuvat


Ässät oli avauserässä lievissä vaikeuksissa kovaa karvanneen Bluesin kanssa. Espoolaiset painoivat jopa kahden pelaajan voimalla ja Ässien pelinrakentelu vaikeutui. Blues hallitsikin ottelun avauserää ja Ässien osana oli puolestaan kytätä vastahyökkäyksiä.

- Tämä oli meille raskas treeniviikko. Pelasimme hyvin etenkin puolustuspäähän, Ässien päävalmentaja Karri Kivi kommentoi.

Erän ainoa maali syntyikin juuri terävästä ja nopeasta vastahyökkäyksestä. Tomas Zaborsky katkaisi Bluesin pelinrakentelun ja avasi nopealla syötöllä Radek Smolenakin läpiajoon. Smolenak vei harhautuksen rystypuolella ja onnistui ujuttamaan kiekon ohi Petri Koiviston.

Toinen erä sujui hyvin pitkään avauserän kaavalla. Erän loppupuolella Bluesin peli passivoitui ja Ässät puolestaan sai uutta terävyyttä hyökkäyspäässä. Ässien toinen maali olikin erittäin lähellä, kun sekä hyvän avausottelun pelannut Stephen Dixon että Veli-Matti Savinainen pääsivät ampumaan loistavista maalintekopaikoista. Erän parhaat pelaajat olivat kuitenkin maalivahdit Juha Järvenpää ja Petri Koivisto, jotka pitivät huolen, että erässä ei nähty yhtään maalia.

- Antti Raannan piti pelata maalissa, mutta hän sai pikku kolhun treeneissä, eikä haluttu ottaa mitään riskejä. Järvenpää oli tänään erittäin hyvä, Kivi kommentoi.

Kolmannessa erässä Ässät puolusti erittäin hyvin. Blues ei saanut mitään vaarallista aikaan ennen aivan ottelun loppua. Ässät puolestaan rakensi hyviä maalipaikkoja. Toinen osuma tuli kuitenkin jälleen vastahyökkäyksestä, kun Dixon ja Patrick Yetman ampui suoraan vastapalloon, eikä Koivistolle jätetty mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Ottelun loppu meni kuitenkin vaikeaksi. Ensin Mika Niemi otti tyhmän hyökkäyspään jäähyn ja vihellyksen jälkeen syntyneestä kahinasta tuomaristo löysi vain Jani Honkasen sääntöjen vastaisen toiminnan.

- Ei tuollainen lopun jäähyily kuulu ainakaan taktiikkaamme. Odotin kyllä, että siitä kahinasta olisi tullut molemmille joukkueille jäähy, Kivi päätti.

Blues pääsikin iskemään kavennuksen kuudella kolmea vastaan. Ville Lajunen ampui näyttävän laukauksen vapaasta paikasta ja Järvenpään nollapeli oli pilalla. Syöttöpisteet maalista menivät EX-Ässäpelaajille Tommi Huhtalalle sekä Kristian Kuuselalle.  Maalin jälkeen Blues haki vielä tasoitusta, mutta Ässät taisteli etenkin Dixonin johdolla alivoimatilanteen loppuun.

Ottelun toisessa erässä Ryan Caldwell sekä Tomi Sallinen ottivat yhteen. Sallinen jäi myllyssä alimmaksi, mutta Caldwell joutui lähtemään lisätutkimuksiin yläraajavamman vuoksi.

Katso ottelun kuvat

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää