Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen amerikkalaisen jalkapallon pelaajilla on nyt mahdollisuus CFL:ään

Suomen amerikkalaisen jalkapallon pelaajilla on nyt mahdollisuus CFL:ään

 

Amerikkalainen jalkapallo on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista. Tätä hyvin fyysistä urheilulajia harrastetaan etenkin Amerikassa ja pelejä seurataan aina yliopistojen joukkueista ammattilaisiin. Suuret pelit, kuten Super Bowl, ovat erittäin katsottuja ja lähes koko maa kokoontuu katsomaan pelejä televisionsa ääreen. 

NFL, eli National Football League, on Yhdysvaltojen amerikkalaisen jalkapallon kansallinen liiga. Tässä liigassa pelaavat ovat urheilun ehdottomia ammattilaisia. Kanadassakin pelataan kuitenkin amerikkalaista jalkapalloa melkoisella innolla, ja NFL:n lisäksi CFL on yksi tunnetuimmista kansallisista amerikkalaisen jalkapallon liigoista.

Nyt suomalaisillakin mahdollisuus liittyä CFL:ään

Canadian Football Leaguen komissaari, Randy Ambrosie hiljattain ilmoitti, että CFL on solminut sopimuksia myös pohjoismaisten liigojen kanssa. Näihin sopimuksiin kuuluvat Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi.

CFL:llä ja muiden maiden liigoilla oli kokous hiljattain Helsingissä. Kokouksessa käytiin läpi sopimuksia, jotka solmittiin näiden maiden välillä. Sopimukset ovat samanlaisia sopimuksia, jotka solmittiin myös Itävallan, Ranskan ja Saksan jalkapalloliigojen sekä Meksikon Liga de Futbol Americano Profesionalin välillä.

Niissä sovitaan mahdollisuuksista kasvattaa peliä, tarjota lisää mahdollisuuksia Kanadan yliopistosta valmistuneille sekä antaa pohjoismaisille urheilijoille tilaisuus pyrkiä CFL:ään. Sopimuksissa käytiin läpi myös muita kansainväliseen urheiluun liittyviä asioita. Tämä tarkoittaa siis sitä, että suomalaisillakin amerikkalaisen jalkapallon pelaajilla on mahdollisuus tavoitella Canadian Football Leaguen arvostettuja paikkoja. 

Tämä tulee vaikuttamaan moniin asioihin, ja etenkin jopa vedonlyonti urheilussa tulee muuttumaan, kiitos uuden kansainvälisen sopimuksen.

Mutta muutamista syistä johtuen on vain muutamia pohjoismaalaisia pelaajia, jotka suuntaavat Torontoon myöhään maaliskuussa. German Football League ja French American Football Federation ovat jo päättäneet lähettää ryhmän parhaimpia pelaajiaan Torontoon, kun taas Itävallan aikataulu ei anna periksi.

“Koska liigamme alkaa huhtikuussa, olisi epäkäytännöllistä lähettää pelaajia CFL:ään maaliskuussa,” sanoo Ruotsin liigan johtaja Martin Söderberg. “Ja he, jotka ovat tarpeeksi hyviä pelaamaan ammattimaisesti, ovat mahdollisesti jo allekirjoittaneet sopimuksia Saksan jalkapalloliigan kanssa tai käyvät vielä koulua Yhdysvalloissa. Mutta olen varma, että tulevaisuudessa tulee olemaan monia pelaajia, jotka ovat tarpeeksi hyviä CFL:ään.”

Mitä tämä tarkoittaa suomalaisille pelaajille?

Suomalaiset voivat nyt siis hakea paikkaa CFL:n hyvin maineikkaassa liigassa. Aikaisemmin CFL:ään on ollut käytännössä mahdoton päästä, mutta kiitos uusien kansainvälisten sopimusten, mahdollisuuksia on nyt paljon enemmän.

Suomalaiset pääsevät kilpailemaan näistä harvoista paikoista yhdessä muiden pohjoismaalaisten sekä saksalaisten, ranskalaisten, meksikolaisten ja itävaltalaisten pelaajien kanssa.

Näin Kanadan amerikkalaisen jalkapallon liigasta tulee monikansallisempi ja se saattaa vaikuttaa muun muassa siihen, kuinka vedonlyöntimarkkinat kehittyvät.

Kansainväliset sopimukset ovat aina juhlimisen arvoisia ja nyt todellakin on aihetta juhlaan - ainakin suomalaisten amerikkalaisen jalkapallon pelaajien keskuudessa.

Yhteenveto

Canadian Football League on kanadalaisten oma amerikkalaisen jalkapallon liiga. Tämä liiga on Yhdysvaltojen NFL:n rinnalla yksi arvostetuimmista liigoista - ja siten näihin kahteen liigaan on myös hyvin vaikea päästä mukaan.

Kiitos uuden kansainvälisen sopimuksen, nyt myös suomalaisilla, muilla pohjoismaalaisilla sekä saksalaisilla, ranskalaisilla ja itävaltalaisilla pelaajilla on mahdollisuus pyrkiä CFL:n arvostettuun joukkueeseen.

Helsingissä sovittu sopimus auttaa monia pelaajia ja antaa mahdollisuuksia sellaisille lahjakkuuksille, joilla ei muuten olisi tilaisuutta pyrkiä CFL:ään. Uusi sopimus on laitettu hiljattain voimaan ja Saksa ja Ranska ovat jo lähettämässä suurempaa ryhmää maaliskuussa Torontoon.

Itävalta, Norja ja Ruotsi eivät ainakaan tällä hetkellä vielä lähetä ketään. Odotamme innolla, mitä tuleman pitää tämän uuden sopimuksen myötä.


Takaisin edelliselle sivulle
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää